(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het was niet alleen een zware maand voor Lemon Haze maar ook voor CannaTommy zelf, die cold turkey met het gebruik van kratom stopte. Ondertussen moest hij deze maand ook nog eens verhuizen, supercroppen, een gespleten stam herstellen én een enorme AK Choco Kush plant oogsten.

Het is alweer bijna een maand geleden dat ik schreef over Lemon Haze in de DGS. Deze plant heeft in de tussentijd veel meegemaakt. Zo staat ze inmiddels in bloei, is ze verhuisd en heeft ze een gespleten hoofdstam gekregen door een te strakke scrog.

Te strakke scrog

In het vorige verslag schreef ik dat de deksel van de growtray in de Dokter Groen Special nog iets omhoog kon. Nou, ‘iets’ bleek dus net iets te weinig… Door de te strakke scrog (het scrogrek zat te laag) is de hoofdstam gespleten op de plek waar de plant getopt is. Toen ik de deksel van de growtray een stukje optilde (om de wortels uit de retour te halen) hoorde ik ineens een harde knak. Ik schrok even flink, maar moest toen toch om mezelf lachen. De volgende ronde mag het scrogrek toch weer iets hoger.

De hoofdstam heeft EHBO gekregen met wat plantenbinddraad. De dubbele hoofdtoppen heb ik wat verder naar het midden gemanipuleerd, zodat er minder spanning op de wond komt. Gelukkig vergaat onkruid zomaar niet. Na montage van het scrogrek twijfelde ik of ik al om moest schakelen naar het 12/12 lichtschema. Dokter Groen adviseerde om niet langer te wachten, en daarom verzette ik de klok.

Verhuisd en verlaten

Omdat onze verhuizing onverwacht bespoedigd werd, moest Lemon Haze er ook alvast aan geloven. Zo is alle shady business op tijd het huis uit en kan ze alvast acclimatiseren op haar nieuwe stekkie. Doordat er even veel (te veel) moet gebeuren, ben ik helaas niet in staat om mijn plantje iedere dag de aandacht te geven (die ze eigenlijk wel verdiend).

Gelukkig zijn veel dingen wel op voorhand in te schatten als ik in mijn notities terugkijk, maar soms zit je er net naast. Iedere soort is ook wat anders natuurlijk. Zo is ze ongewenst flink gaan strekken toen ik een paar dagen op vakantie was. Even er tussenuit is ook belangrijk op z’n tijd. Ik kon dan wel geen tijd besteden aan mijn plantje, maar wel lezen in een boek over hydrocultuur. Zo leerde ik net op tijd symptomen herkenen, zodat ik weer wat geleerd heb bij terugkomst.

Lemon Haze is ondertussen ook een behoorlijk vreetzakje geworden. Voor de voedingsbehoefte kijk ik steeds terug naar wat ik AK Choco Kush tijdens de vorige ronde gegeven heb, maar deze plant lust wel wat meer. De plantenoppas voegde tijdens mijn afwezigheid alleen water toe zonder voeding. Ik dacht dat dit wel voldoende zou zijn. Voor mijn vertrek had het voedingswater een EC-waarde van 1,8 maar al na een paar dagen was deze gezakt naar 1,3. Het hydroboek vertelde mij dat een lage EC-waarde voor ongewenste strek kan zorgen, net als voor necrose van toppen op lager groeiende scheuten. Lemon Haze kampte helaas met beide symptomen.

De lagere takken heb ik weggediefd en de toppen die tussen de lamp groeiden zijn gesupercropt. Door mijn lompigheid knakte ik een paar takken iets té fanatiek, dus dat is collateral damage.

AK Choco Kush in RDWC

Het was nog spannend voor de grote AK Choco Kush plant die nog in leven was. Ik dacht de  ventilator even uit te zetten voor een mooiere foto. Ik zei nog in gedachten tegen mezelf, ‘wel weer aanzetten!’. Door brainfog kwam ik er de volgende dag echter achter dat de ventilator toch nog uit stond. Flink schrikken en hoge temperaturen bij deze dame dus.

Ik inspecteerde even goed tussen de heerlijk geurende toppenzee, en ja hoor: een dor blaadje uit een top, toprot dus… Gelukkig was ik er op tijd bij. Ik heb de rotte top weggeknipt en de plant nog een paar dagen met water gespoeld. Oh ja, én de ventilator weer aangezet… Op deze manier heb ik de plant net voordat ik een paar dagen weg ging, kunnen oogsten. Altijd een fijn gevoel als de oogst veilig gesteld is. Ik had dubbel geluk dat iemand uit mijn omgeving wel een handje wilde helpen met knippen.

Alléén wiet

Tijdens mijn afwezigheid besloot ik dat het de hoogste tijd was om het roer om te gooien. Eerder vertelde ik al dat mijn kratomgebruik me de spuigaten uit liep. Begrijp me niet verkeerd, kratom saves lives! Ik zal de laatste zijn die zegt dat kratom slecht is. Net als bij cannabis ben ik ontzettend blij dat het bestaat, en dat ik het gevonden heb. Voor mij was het echter tijd om er een andere relatie mee te krijgen. Mezelf niet meer dagelijks plat verdoven vanaf het opstaan. Chronische pijn is een lastig ding, helemaal met de sensatie die na verloop van tijd optreedt. Veel pijn en weinig slaap heb ik sowieso, daarom was verdoven eerst vooral de instelling.

Er zijn soms gewoon dingen die moeten gebeuren of je lichaam nu wil of niet. Het lichaam is één geheel en op een bepaald moment gaat het ook met je hoofd fucken, dat natuurlijk ook gewoon bij je lichaam hoort. Met natuurlijke medicatie ben je in Nederland op jezelf aangewezen. Je bent je eigen dokter. Jammer dat big pharma voor mij niet werkt, maar na het kijken van de serie Dopesick ben ik daar ook niet zo rouwig meer om.

Ik ben blij dat cannabis voor mij wel werkt. Ik zal hier niet de filosoof uithangen, maar ik houd I and I (een uitspraak van de Jamaicaanse Rastafari’s, het betekent zoveel als: het fysieke en het spirituele lichaam) liever in balans. En dat lukt gewoon beter met cannabis dan met pillen.

Ik was mijn kratomconsumptie af aan het bouwen van 30 naar 15 gram per dag, maar dat duurde me te lang. Ik ben nu dus cold turkey gestopt. Het werd op die manier wel vrij onmogelijk om nog te slapen; mijn lichaam wilde maar niet tot rust komen. Soms liep ik zelfs rondjes, ieder rondje is anders… Nog niet eerder heb ik zoveel onrust in mijn lichaam ervaren maar daar moet je doorheen. Gelukkig kreeg ik nog een opsteker van een wijs persoon, ‘Jij moet het spul gebruiken, het spul moet jou niet gebruiken.’. Waar een wil is is een weg.

Ik heb nog een week 2,5 gram kratom genomen voor het slapen genomen, nu ben ik volledig gestopt. Inmiddels is het meer dan twee weken geleden dat ik voor het laatst kratom genomen heb. Liever midden in de nacht eruit om twee Volcano’s te doen, dan dat ik iedere dag kratom nodig heb om te kunnen slapen. Ik ga mezelf psychologiseren door dat in ieder geval 30 dagen vol te houden. Daarna schrijf ik een strenge bijsluiter voor mezelf: maximaal 2x in de week 5 gram kratom per dag en zeker geen dagen achter elkaar.

Kweken?

Nu zullen jullie misschien denken: wat heeft dit nog met wiet kweken te maken? Het (hoge) kratomgebruik is er zo ingeslopen omdat mijn oogst vorig jaar mislukte. Mijn eerste keus medicatie is cannabis. Door alle support van mijn vrouw en flinke ondersteuning van AK Choco Kush en Lava Freeze draait mijn pijnmanagement nu volledig op deze twee fijne wietsoorten.

In de toekomst zou ik graag wat meer cannabisextracten gaan gebruiken, zodat ik met minder moeite betere pijnverlichting heb. Daarvoor is er wel genoeg plantmateriaal nodig, dus tijd om wat meer te gaan kweken.

Peace, CannaTommy

(advertentie)