(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Lemon Haze is vijf weken oud, en zit volop in haar groeispurt. Om daar optimaal gebruik van te maken transformeert CannaTommy de plant van modelletje kerstboom naar een screen of green. Zo vult ze in haar eentje moeiteloos het hele kweekoppervlak van de Dokter Groen Special.

Vorige week schrok ik even van de lage pH-waarde toen ik terugkwam van een weekje vakantie. Aan de plant te zien dacht ik dat ze de vroege verschijnselen vertoonde van een opnameprobleem. Daar wil ik voortaan op tijd bij zijn, dus heb ik haar meteen extra verwend, zodat ze weer snel gezond genoeg is om opnieuw op haar donder te krijgen… Dat is gelukt.

Groeispurt

Tja, dat is nou eenmaal het leven van een wietplant in de DGS. Sneu? Vind ik niet, ze mag ook blij zijn dat ze haar kwaliteiten hier tot uiting kan brengen. Op deze manier blijft haar familie bovendien nog lang in leven, als ze anderen weet te enthousiasmeren voor de kwaliteiten van deze heerlijke Lemon Haze.

Als ik even terugkijk naar vorige week, ben ik opnieuw verbaasd hoe snel deze plant groeit. Vorige week heb ik haar Fulvic meegegeven in het voedingswater. Ik krijg de indruk dat ze daarmee als de brandweer gaan, want de plant is sindsdien weer enorm gegroeid!

Als de juiste genen niet in het zaadje aanwezig zijn kun je er echter flessen bij kieperen tot je een ons weegt, dat gaat de lege potten niet vullen. Shout out daarom naar Amsterdam Genetics voor de genetica. De bloei is nog niet begonnen maar we zien nu al dat deze plant een pareltje is!

Scroggen

Lemon Haze raakte door het toppen van vorige week haar kerstboomfiguurtje kwijt, dus het is tijd om het hekwerk erbij te pakken. Gelukkig zijn daar handige beugels voor te koop op CNNBS.shop. De getopte plant heeft mooie dubbele hoofdtoppen die al wat gestrekt zijn. Tijd om te scroggen!

Ik heb de scrogrekbeugels ongeveer ter hoogte van de bovenkant van de plant gemonteerd. Het scrogrek heb ik er bovenop bevestigd. Voorzichtig is het geheel geleidelijk een paar centimeter gezakt en zijn de takken naar buiten begeleid (zodat de plant wat breder gaat worden). Na een paar dagen, als de takken er wat doorheen groeien trek ik ze (als het kan) voorzichtig terug en probeer ik het nog wat breder onder het rek te krijgen. Tot slot heb ik her en der de blaadjes weggehaald die licht blokkeerden. Zo krijgen de jonge scheuten meer kans om door te groeien tot boven in de kast.

Vanuit deze mooie horizontale ‘canopy’ (ook dit klinkt weer veel beter in het Engels) ontstaat de nieuwe verticale groei die straks hopelijk de hele kweekkast met toppen vult. Dit keer probeer ik ook een tweede scrogrek te monteren, dus daarom heb ik het eerste rek vrij laag gehouden. Laag genoeg dat ik er nog net met de lens van de camera bij kan komen. Maar ook niet te laag, zodat de growtray van het hydrosysteem (meegeleverd met de DGS) nog op een kiertje kan om de wortels te checken.

De wortels zien er erg gezond uit, ik heb geen omkijken meer naar de temperatuur met de koeling van het voedingswater. Soms geeft de koeler een temperatuur aan van 22 °C, maar dat is omdat ik behoorlijk veel warmte producerende apparatuur in dezelfde ruimte heb staan.

Honger en dorst

Flinke ontwikkelingen hebben ook de juiste bouwstenen nodig, en Lemon Haze is aan het schranzen gegaan. Vorige week gaf ik haar 20 liter water met voeding voor 12 liter. Iedere dag monitor ik de waardes en ik vul water bij met pH-min, indien nodig. Aan het begin van de week had het voedingswater een EC-waarde van 1,3. De plant dronk en/of verdampte deze week 12 liter water. De EC-waarde voor het verversen was nog maar 1,1.

Je zou misschien denken: is het dan niet verstandig om tussendoor extra voeding toe te voegen? Maar als ik in mijn notities kijk, bleef de EC-waarde de eerste vier dagen mooi op 1,3 (met ongeveer 2 liter waterverbruik). Daarna dronk ze vooral water, en de pH daalde binnen één dag van 5,5 naar 4,5. Ik heb een EC-waarde van 1,5 gemeten en 6 liter water toegevoegd.

Dit laat zien dat de waarde wat fluctueert, maar dat inspringen op iedere kleine verandering niet nodig is. Als ik naar de plant kijk, en de metingen van deze week erbij pak, trek ik de conclusie dat ze nog wel wat meer voeding zou lusten. Het voedingswater werd dit keer ververst met 20 liter water en voeding voor 14 liter, daarmee geeft de pH/EC-combimeter een EC-waarde aan van 1,5.

Klaar om het horizontale veld wat omhoog te laten groeien. Al kan ik niet te lang wachten met omschakelen naar de bloei, anders wordt ze ook weer een reus.

AK Choco Kush in RDWC

De grote AK Choco Kush plant die ik ook nog heb begint nu lekker aan te dikken. En dat terwijl ik haar eigenlijk even een beetje links heb laten liggen. Lemon Haze groeide namelijk zo snel dat ze mijn aandacht ook goed kon gebruiken. Zo betrapte ik mezelf erop dat ik het voedingswater van de reus al twee weken niet meer ververst heb. Normaal gesproken probeer ik dit wekelijks te doen.

Met dikke geurende toppen in de tent ben ik ook benieuwd naar de trichomen (de harsklieren waar alle magie in zit). Ik heb de loep erbij gepakt en bekeek de boel eens met 30x vergroting. Doordat ik op de kleine blaadjes al wat amberkleurige trichomen zie, heb ik besloten dat het tijd is voor haar laatste loodjes. Een dag spoelen met T.A. FlashClean en afbloeien met T.A. FinalPart (GHE Ripen) dus.

Vandaag leeft ze op dag 53 van het 12/12 lichtschema. Volgens het voedingsschema van T.A. zou je 10 tot 15 dagen FinalPart kunnen gebruiken. Deze late-bloei voeding zou de plant wat sneller af laten rijpen en de smaak en kwaliteit kunnen verbeteren. Ik ben benieuwd!

Peace, CannaTommy

(advertentie)