(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

CannaTommy’s nieuwe wietplant Lemon Haze heeft haar wortels in het hydrosysteem, en begint aan haar groeifase. Omdat het deze week snikheet wordt en er ook nog eens spint in de buurt is, verwent Tommy haar met wat extra supplementen. Zo wordt ze hopelijk sterk genoeg om de spint buiten de deur van de kweekkast te houden. 

Lemon Haze is inmiddels lekker in de Dokter Groen Special (DGS) gesetteld. Met haar wortels in het water is ze aan de groeispurt begonnen. Om alvast in de stemming te komen (en omdat ik niet kon wachten) schreef ik dit verslag onder genot van wat Lemon Haze in de vaporizer.

Sterker sappie

De jonge wietplant ziet er gezond uit. Nadat ze een week heeft mogen genieten van de growing formule van de hydrovoeding van Terra Aquatica (op halve sterkte) vind ik dat ze goed gegroeid is. Toch heb ik het idee dat ze wat lichtgroen van kleur is, en daarom besloot ik haar gisteren te verversen met een iets sterkere voedingsoplossing. Ik heb nieuw voedingswater aangemaakt met 20 liter water en voor 12 liter voeding. Na kalibratie van de pH/EC-meter kwam de EC-waarde uit op 1,3.

Tropische nacht

Soms heb je even genoeg van het geluid van al die afzuiging, airco, ontvochtiger, pompen en koelers. Ik dacht: voor wat nachtrust kan ik ’s nachts toch best even de deur dicht doen? Met het raam open zal het toch wel genoeg zijn? De hygrometer onthoudt de maximale temperatuur en toen schrok ik toch even. De volgende dag las ik een temperatuur af die boven de 32 °C kwam.

Ik dacht er goed aan te doen: mijn hele kweekuitrusting in dezelfde kamer, zodat ik daar het klimaat kan regelen. Het komt erop neer dat dat niet meevalt omdat ik op een plek woon waar het niet zo handig is om slangen uit je raam te hangen (om de warme lucht weg te blazen). Ik kom moeilijk van de warmte af, dus deze zomer is het een beetje behelpen en helaas toch weer wat afschalen. Maar wees gerust; de DGS blijft gewoon de hele zomer doordraaien!

Zo, nu weer genoeg geklaagd. Ik heb eerder ook niet voorzien dat ik zo veel wiet nodig zou hebben voor mijn gezondheid. Voor mij wordt het tijd om een rustig plekje te zoeken waar mijn plantjes onder betere omstandigheden kunnen groeien.

Beestjespreventie en verwennerij

Misschien heb je vorige week wel gelezen dat ik in de kweektent ongewenst bezoek kreeg van trips. Nog geen meter verderop staat de DGS en het zou zonde zijn als de Lemon Haze ook bezoek krijgt. Tijd dus om preventief maatregelen te treffen. Dat probeer ik met supplementen van Terra Aquatica, omdat ik ook de voeding van dat merk gebruik.

Supplementen zijn natuurlijk geen vereiste. Met alleen de drie flessen voeding (Terra Aquatica TriPart) en een fles pH-min kun je perfect je eigen topkwaliteit medicijn groeien. Toch besluit ik haar wat extra verwennerij te geven. Ik ben tenslotte ook degene die haar in de warmte en de beestjes zet… Om het risico te beperken heb ik deze supplementen al eerder uitgeprobeerd op andere planten, en die dames waren er toen erg blij mee.

Om een stevige stam te ontwikkelen (en omdat het beschermt tegen ongedierte en ziektes) heb ik haar een douche gegeven met een T.A. Silicate oplossing in de plantenspuit. Ik hoop een sterke plant te kweken die onaantrekkelijk wordt voor ongedierte.

Ze heeft ook een bladspray gekregen met T.A. Urtimax, dit is een brandnetelextract. Op de verpakking staat 20 ml per liter, en ik heb het jonge plantje de helft gegeven. Nu maar hopen dat deze verwennerij het immuunsysteem van mijn Lemon Haze plant genoeg versterkt, zodat de beestjes haar voorbijlopen.

AK Choco Kush in RDWC systeem

Dan nemen we nog even een kijkje bij de AK Choco Kush in het RDWC Systeem, want die heb ik ook nog. De grote plant in het zelfgemaakte systeem heeft al veel voor haar kiezen gehad, maar ze houdt zich sterk! Ik ben verbaasd hoe één plant een tent van 1,2 x 1,2 meter volledig kan vullen. Als je haar maar lang genoeg laat groeien. Dit is dus handige informatie om onder een bepaald aantal planten te blijven.

Het risico dat er iets fout gaat is natuurlijk wel groter met vier maanden voorgroei. Daarom vind ik de regel (wat eigenlijk helemaal geen regel is) van maximaal 5 planten per huishouden eigenlijk onzin. Ik heb er nou eenmaal wat meer van nodig.

Het blijft nog even spannend maar de toppen groeien goed en het ruikt heerlijk zoet. Het was nog een keer schrikken toen ik de thermometer in het voedingswater liet zakken: 26,2 °C! De wortels zijn wel nog steeds wit en het ruikt fris. We zijn er natuurlijk nog niet, maar stiekem trek ik alvast de conclusie dat de overkill aan bubbels deze dame helpt overleven. De capaciteit van beide  luchtpompen komt op bijna 800 liter lucht per uur.

Als deze dame het uitzingt zijn mijn potten weer voor een tijdje gevuld. Dan wordt het ook weer tijd voor een nieuwe ronde in de kweektent. Ik hoorde dat er een warmtegolf aankomt; gelukkig ben ik  daar inmiddels tegen gewapend met een airco.

Peace, CannaTommy

(advertentie)