(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is de tweede week voor Lemon Haze. Van de drie zaailingen is er nog maar één over maar die drinkt inmiddels wel op eigen kracht uit het hydrosysteem. De grote AK Choco Kush plant bloeit nog steeds goed door maar kreeg deze week wel ongewenst bezoek van trips. Op 10 juli perste Tommy voor de gelegenheid (710) heerlijke rosin, een puurder medicijn is er toch niet?

Na een haperende start draait de DGS weer bijna op volle toeren. De nieuwe wietsoort voor deze ronde is zoals je weet Lemon Haze, en heeft haar wortels inmiddels in het water van het hydrosysteem. En zoals we al eerder hebben kunnen zien is een plant op hydro dan niet meer te stoppen!

Na een tijdje babysitten (van boven bewateren met een pipet) drinkt Lemon Haze nu geheel op eigen kracht via haar wortels. Die hangen namelijk in het water, en dus voorziet het Flow Hydroponics 3-in-1 Systeem vanaf nu in al haar behoeften.

Eén plant

Het is door natuurlijke selectie, deze keer wel weer een ronde met één plant geworden. Misschien ben ik wat te hard voor mijn plantjes geweest met de start op de vensterbank. Het is sowieso altijd verstandig om een paar extra zaden te ontkiemen. Zo ontkiemde ik er deze keer drie. Daarvan is één zaadje is niet omhoog gegroeid en een ander zaadje stopte spontaan met groeien. Gelukkig ziet de uitverkoren derde er wel gezond uit.

In de Dokter Groen Special heb ik zoals je misschien nog weet een luchtbevochtiger gezet, omdat de ontvochtiger van de andere (bloeiende) plant in de kamer de lucht erg droog maakt. Deze bevochtiger werd nu echter wel heel dorstig, dus doe ik daar voortaan gewoon kraanwater in, in plaats van gedemineraliseerd water. De eerste kalkaanslag is daardoor al in het apparaat te zien, maar hij doet het gelukkig nog goed.

Sappie om op te groeien

Met de wortels in het water groeit de Lemon Haze snel, mits je haar natuurlijk wel van de juiste ingrediënten voorziet. Lekker makkelijk: ik keek gewoon terug in mijn notities naar wat ik AK Choco Kush de vorige ronde gegeven heb. We beginnen dus weer met de growing formule van GHE/T.A. op halve sterkte: 20 liter water met voeding voor 10 liter dus.

Het systeem vulde ik met 20 liter water, plus 12 ml Micro, 18 ml Grow en 6 ml Bloom. Daarmee kwam de EC-waarde op 1,4. Daarna heb ik pH-min toegevoegd, tot de pH-waarde weer op 6,4 uitkwam. Na een dag verlaagde ik de pH tot 5,8. Gemakkelijk zat.

Nu er wat blad aan het plantje zit zal ik haar ook weer gaan verwennen met een T.A. Silicate (silicium) oplossing in de plantenspuit. Hierdoor krijgt ze stevige takken om straks dikke toppen te kunnen dragen. Volgende week zullen we zien hoe het verder gaat met de Lemon Haze.

Trips & AK Choco Kush

Natuurlijk nemen we ook even een kijkje bij mijn grote AK Choco Kush. Bij het openen van de tent trof ik helaas weer ongewenst bezoek… trips. Vooral de vier extra planten op kokos die voor de reus staan, hebben er last van. Om de grote AK Choco Kush plant te redden heb ik deze planten dus helaas moeten verwijderen. Bij een paar onderste takken van AK Choco Kush was ook wat trips-schade te zien; daarom heb ik deze takken ook weggeknipt.

Toch groeit deze reus vrolijk door, bij het openen van de tent komt de geur je meteen tegemoet. Ik denk dat dit vooral komt omdat ik van onder afzuig in verband met ruimtegebrek in de hoogte. Ze doet het dus nog steeds goed, zelfs met voedingswater dat eigenlijk veel te warm wordt. Ik hoop maar dat ze het volhoudt.

Om de toppen wat meer ruimte te geven heb ik haar ontbladerd. Om dit keer wat minder stress te veroorzaken dan bij haar inmiddels geoogste zus uit de DGS, heb ik besloten om het in twee etappes te doen. Als ze over een paar dagen weer bijgekomen is van de stress (en ik moet ook even bijkomen van de ontbladersessie) zal ik haar nog een keer tussen de toppen ontbladeren.

710 vieren met rosin

Gisteren was het 710, oftewel 10 juli oftewel de internationale feestdag voor cannabis extracten. Voor de gelegenheid perste ik wat verse AK Choco Kush rosin. Mijn eigen single source solventless extraction. Dat klinkt in het Amerikaans natuurlijk stukken beter dan ‘zelfgemaakt oplosmiddelvrij extract’.

Ook al lopen we in ons land al even achter, ik ben blij dat de rest van de wereld wel stopt met discrimineren van deze geweldige plant. Ik ben alle mensen dankbaar die online de informatie delen om zelf rosin te kunnen persen. Als je ook in ons kleine kikkerlandje wat wil dabben, kun je het dus beter zelf regelen.

Het liefst pers ik rosin uit bubblehash, hier komt een betere opbrengst van af. Bij gebrek aan bubblehash op dit moment (en om toch wat dab’s te hebben voor 710) perste ik een paar AK Choco Kush toppen. Zo kon ik meteen mijn nieuwe prepress van AliExpress uitproberen.

Totaal heb ik 15 gram wiet geperst. Idealiter zou deze een wat hogere luchtvochtigheid mogen hebben (iets te snel gedroogd…).  Daarom heb ik een paar dagen voor het persen een Integra Boost 62% vochtigheidsregelaar in de pot gestopt. Gelukkig vond ik nog een paar rosin zakjes van 160µ (voor bloemen kun je het beste 90 tot 160µ gebruiken, voor hash 15 tot 37µ).

Ik perste twee brickweeds van 7,5 gram. Brickweed is eigenlijk iets van voor mijn tijd, maar dit is dan ook de moderne variant van wat vroeger uit Mexico kwam. De voorgeperste toppen schoof ik in een rosin zakje. Tot mijn verbazing was het zakje niet lang genoeg om om te vouwen, daarom heb ik er een double bag van gemaakt. De zakjes zijn op elkaar, in het extractiepapier, tussen de pers gegaan. De pers is ingesteld op 75 °C. Aan de 15 gram wiet heb ik ongeveer 0,9 gram rosin overgehouden. Dat is een opbrengst van 6%, wat niet zo hoog is. De opbrengst is afhankelijk van de wietsoort, kweker, luchtvochtigheid, techniek, druk en tijd.

Al doende leert men echter, en het is voor mij ook nog wat kilometers maken, kennis op doen en gewoon dingen uitproberen. Ik schrijf alles op en met wat ervaring krijg je er wel een gevoel bij. Zo schroefde ik de temperatuur tijdens het persen toch maar op naar 80 °C, uiteindelijk perste ik door tot 10 ton druk. Het resultaat mag er zijn, al zeg ik het zelf. Een potje rosin gaat best lang mee, omdat je steeds maar een klein beetje (ter grootte van een rijstkorrel) nodig hebt. Ik consumeer het via de Focus V Carta via cold-start dabs op 260 °C.

Het is voor mij een erg handige manier om binnen korte tijd een grotere portie cannabinoïden binnen te krijgen. Na drie dabs ervaar ik volledige lichamelijke ontspanning. Het smaakt echt geweldig, het scherp smakende chlorofyl blijft namelijk in het plantmateriaal achter.

Het is best wat werk, maar dan heb je ook een spatzuiver medicijn. Daarom zou het mooi zijn als je dit gewoon bij de apotheek zou kunnen krijgen. Niet bestraald en met alle werkzame stoffen er nog in aanwezig. Al heb ik zo’n vermoeden dat pilletjes toch beter verkopen…

Automatisering

Niets is zo mooi als lekker zelf met je plantjes bezig zijn. Door het onvoorspelbare karakter van mijn ziekte is het helaas niet altijd zo vanzelfsprekend dat mijn plantjes alle tijd en aandacht krijgen die ze nodig hebben. Ik vind hydrocultuur én techniek reuze interessant en denk daarom steeds vaker aan automatisering. Graag maak ik het in één keer goed. Daarom ga ik er nog even goed over nadenken en op CNNBS verder lezen over automatiseren.

In de tussentijd probeer ik mijn medicatiepotten wel vol te houden, daarom draai ik na deze ronde AK Choco Kush, in de tent nog een RDWC ronde. Dit keer een met een vier-plant Growrilla RDWC systeem met koeler. Ik ben er nog niet helemaal over uit welke soort het wordt, dus daarover horen jullie later meer.

Peace, CannaTommy

(advertentie)