(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Terwijl zijn AK Choco Kush droogde, hield CannaTommy zijn groene vingers in beweging voor diens grotere zus, en de voorbereiding op een nieuwe ronde. Het belooft een mooie kweek te worden met een heerlijke klassieker, die Tommy vandaag onthult. Maar voor het zover is worden er nog één keer klimaatregelen genomen, zodat niets een zinderende zomerronde in de weg staat.

Vandaag onthul ik de nieuwe soort die ik in de DGS ga kweken, dus laat ik dat dan ook maar meteen doen: Lemon Haze! En natuurlijk weer van Amsterdam Genetics. De zaden waren razendsnel binnen en ik werd alweer verrast met wat leuke goodies. Bij Amsterdam Genetics lijken ze te weten dat ik mijn (gelegenheids) jointje puur rook, met ongebleekte (bruine) vloeitjes, voor de beste smaakbeleving. Deze benodigdheden zien er erg chique uit, ik ben blij om te zien dat cannabis hier net zo fancy begint te worden als in Amerika. Het is zeker not a drug, maar een lifestyle…

Lemon Haze

Lemon Haze heb ik de laatste tijd regelmatig gehaald bij de coffeeshop. Ik ben heel benieuwd hoe deze wiet wordt als je haar zelf alle liefde en aandacht geeft die ze verdiend. Ik ben dol op de geur en de citrussmaak. De combinatie van limoneen en myrceen terpenen helpen mij erg goed bij pijnklachten en als mijn maag op z’n kop staat.

Deze kruising tussen Lemon Skunk en Silver Haze geeft me veel energie, perfect bij chronische vermoeidheid. Een mooi gebalanceerde hybride dus. Toch is het ook een soort waarvan ik vaak meer ga doen dan goed voor me is. Gelukkig is dat geen probleem, want ik heb AK Choco Kush achter de hand om dat effect weer wat te temperen.

Laatste klimaatregelen

Ik heb de nieuwe zaden nog niet laten ontkiemen. Voor de nieuwe ronde leek het mij beter om nog een week geduld te hebben, want daardoor krijg ik nog wat meer kans op succes. Ik tref nog één keer klimaatregelen zodat de nieuwe ronde straks zonder problemen de zomer door komt.

Omdat je als mens zijnde tegen de kracht van de zon soms weinig kunt doen (en ik merkte dat mijn planten ook worstelen met de hoge temperaturen) werd het tijd voor een oplossing. Om te voorkomen dat ik voor mijn medicatie weer afhankelijk raak van de coffeeshop, heb ik een mobiele industriële airconditioning gekocht. Na een tijdje zoeken is het deze geworden.

Ik vind het altijd prettig als je je apparatuur multifunctioneel kunt gebruiken. Zo kan deze airco ook ontvochtigen en ingeschakeld worden met de thermostaat die ik al gebruikte voor mijn warmtematje. Zo kan de airco efficiënt koelen wanneer het nodig is.

De ene flexibele slang blaast de koude lucht in de richting van de DGS-XL en de RDWC. De andere slang blaast de warme lucht naar de DGS toe en dan het raam uit. Daardoor was het de afgelopen dagen ongeveer 34 graden bij de drogende AK Choco Kush. Geforceerd drogen is eigenlijk wat minder goed voor je wiet. Ik zie het maar zo: óf ik forceer haar nu een beetje, óf zij forceert mij straks weer om langs de coffeeshop te gaan. Het is even een tijdelijke oplossing zo, maar mijn hittestress is gelukkig met de noorderzon verdwenen. Topding dus, deze airco.

Door de warme lucht (uitblaas) van de airco slaagde de ondersteboven hangende AK Choco Kush gisteren voor de knaktest. Yes! Eindelijk knippen, maar daarover vertel ik je verderop nog wat meer.  Om de warmte wat te beperken voor de komende ronde ben ik van plan om de DGS ‘s nachts te laten draaien.

RDWC

De grote zus van AK Choco Kush (zie dit verslag) is inmiddels gesetteld in haar nieuwe systeem. Er was wat manipulatie nodig om haar passend te krijgen, maar ze groeit mooi gelijkmatig door het scrognet. Ik hoop wel dat ze nu stopt met strekken, want helaas heeft de hoge temperatuur daarvoor gezorgd. Ik zat in tweestrijd: meer lichtdruk is minder neiging tot strek, maar ook een hogere temperatuur. Een hogere temperatuur zorgt ook voor strek, daarom is de Lumatek Zeus gedimd naar 50%.

Het is verre van perfect, maar ik probeer te oogsten wat er te oogsten valt. Perfectie en efficiëntie komt na de verhuizing, wat zomaar nog een jaar kan duren. Maar ik heb weleens begrepen dat verhalen over kweekproblemen vaak het beste gelezen worden. Dus als het niet onverhoopt helemaal soepel loopt dan leer je er misschien nog wel het meeste van.

Om haar een goede gezondheid te geven heb ik naast de preflowering formule zoals op de flessen voeding van T.A./GHE, ook wat T.A. Fulvic gegeven. Ik zal deze ronde een beetje met ijs blijven stoeien om het voedingswater niet te warm te laten worden. Als de airco straks draait hoop ik het wat beter onder controle te hebben. Gelukkig is ze een grote meid en kan ze wat hebben!

‘#perfect’

Op Instagram zien jullie vooral de mooie plaatjes voorbij komen en daar lijkt het misschien allemaal ‘#perfect’ te gaan. Natuurlijk vertel ik hier ook de ongecensureerde realiteit, een pilletje nemen is nog steeds makkelijker. Makkelijker kunnen we het niet maken, wel beter en leuker (en ik denk ook wel gezonder).

Ik kom zo steeds een stapje dichter bij een stabiele medicatievoorraad. Potten vol levenskwaliteit, want als patiënt € 17,50 per gram afrekenen is met mijn dosering helaas niet te doen. Zoals je ziet is het voor mij een worsteling om de potten weer vol te krijgen. Het is dus niet zoals je weleens leest: van wiet kweken word je slapend rijk. De plek waar al die wiet gewoon uit de lucht komt vallen, die heb ik helaas nog steeds niet gevonden. Dus als iemand een tip heeft, let me know.

Ik ga nu voor een goede start, geen half werk. Als de DGS straks op haar uiteindelijke plekje bij de airco staat ga ik de Lemon Haze zaden wakker maken (ontkiemen).

Greenhouse Secret Farmers

Afgelopen week bracht ik een bezoekje aan Greenhouse Secret Farmers in Den Haag, waar ik al veel over gehoord had. Ik was net een kind in de snoepwinkel en voor mijn gevoel bevond ik me in een Amerikaanse dispensary.

Erg vriendelijk en behulpzaam personeel, al kreeg ik van de menukaart instant keuzestress. Ik kwam eigenlijk om Karel’s Haze uit te proberen, dus die keuze was snel gemaakt. Na een goed advies van en een goed gesprek met een medewerker koos ik ook voor Runtz. Ik rookte een pure Karel’s Haze joint en raakte spatzuiver stoned: lekker energiek, creatief en alles was leuk. Runtz ging ‘s avonds in de Volcano vaporizer. De volgende dag werd ik blij wakker, weer eens een best goede nacht gehad. Daarom komt Runtz ook op mijn lijstje met te kweken soorten, naast Karel’s Haze natuurlijk. Maar eerst maar eens zorgen dat ik het klimaat in orde krijg.

Ergonomie

Knippen is niet mijn hobby (vanwege de herhalende bewegingen en het lang in dezelfde houding zitten, wat voor mij soms best een kwelling is). Daarom kun je het jezelf beter maar zo makkelijk mogelijk maken. Ik heb een Trim Bin gevonden, waarbij ook aan de ergonomie is gedacht. Hiermee wordt knippen een stuk minder vervelend. Hij is van Harvest More, en je harvest ook echt more door de zeef in de dubbele bak. De trichomen die je vaak kwijtraakt tijdens het knippen (en die je van het knipafval af kunt schudden) worden netjes opgevangen zodat je ze met een kwastje bij elkaar kunt vegen. Even tussen duim en wijsvinger en letterlijk in een handomdraai hebt je eigen (drysift) hasj gemaakt.

Tot volgende week!

Peace, CannaTommy

(advertentie)