(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Toen AK Choco Kush haar laatste avondmaal op had, was het dan eindelijk oogsttijd. CannaTommy heeft haar daarvoor in haar geheel ondersteboven gehangen met zijn eigen handige scrogbeugels. Hij maakt zijn Volcano vaporizer ook alvast gereed, en geeft jou de nodige vape-tips op de koop toe. Oogstverslag!

AK Choco Kush heeft nog een extra weekje mogen stralen, maar gisteren moest mijn herfstige dame er toch echt aan geloven. Ze is er ondersteboven van…

Ondersteboven

Vorige week heb je kunnen lezen hoe ik mijn vreetzakje haar laatste avondmaal gaf. Ze heeft hier de hele week op geteerd en hangt inmiddels ondersteboven uit te buiken. Ik heb nog een keer foto’s door een loep gemaakt zodat jullie de amberkleurige trichomen ook kunnen zien. Spijtig dat de geur niet vastgelegd kan worden op een foto, want wat ruikt ze lekker!

De bladeren waar geen trichomen op zaten heb ik er alvast vanaf geknipt, dit waren er maar een paar. Na het drogen maak ik van het knipafval een cake en cannabisolie. Samen met gedoneerd knipafval wordt het een AK-Amnesia-Choco-Haze-Kush cake, ik ben benieuwd!

Het is misschien wat vergezocht maar ik heb ook wat krokante herfstige bladpunten weggeknipt, deze verpulveren namelijk snel en komen op deze manier niet in mijn medicatie of olie. De 3D-geprinte scrogrek montagebeugels heb ik wat hoger in de kast geschroefd. Vervolgens heb ik de plant met scrogrek en al ondersteboven gehangen. Handig op deze manier.

Ze hangt te drogen met de afzuiging aan. Het koolstoffilter werkt perfect. Gelukkig maar want zonder filter zou de hele buurt mee kunnen genieten. De ontvochtiger is ingesteld op 50% luchtvochtigheid. Langzaam en in het donker drogen komt de smaak ten goede. Toch heb ik de lucht liever iets te droog dan te vochtig, het zou zonde zijn als er op dit moment nog schimmel in komt. Om het zekere voor het onzekere te nemen heb ik de clipfan onder in de kast gehangen en aangezet. Doordat de lucht in beweging blijft is het risico op schimmel nihil.

Voorproefje

Inmiddels geniet ik al een paar weken van een eerder gekweekte AK Choco Kush. Het is zelfs al weer bijna op, dus ik ben blij dat mijn dame inmiddels ondersteboven hangt. Ik weet inmiddels dus wel een beetje wat er aan zit te komen, maar deze primitief (in een oude patchkast onder een blurple led) afgebloeide wiet is niet te vergelijken met de schoonheid uit de DGS. Toch ben ik al enorm verrast door het effect, ik merkte meteen weer hoeveel beter wiet wordt als je het zelf kweekt.

AK Choco Kush werkt als een psycholoog voor mij (zelfs nog stukken beter dan een menselijke). Van deze bijzondere soort kreeg ik zelfs leuke herinneringen aan vroeger, herinneringen die je anders nooit meer had gehad. Ik vind het ontzettend interessant om uit te zoeken waar dit effect vandaan komt. Bij Amnesia Haze ervaar ik het ook vaak. Ik heb een vermoeden dat het veroorzaakt wordt door het terpenenprofiel. Het is inmiddels wel duidelijk dat THC niet alles zegt, het zijn de terpenen die het entourage effect bepalen. Door dat effect werkt de gehele plant (of bloem) veel beter dan bijvoorbeeld alleen geïsoleerde THC.

Ik verneem het dus duidelijk, na mijn medicatie een tijdje bij de coffeeshop gehaald te hebben (want Bedrocan, wiet van de apotheek, doet niet veel bij mij). Niks nadeligs richting de coffeeshop, want daar doen ze ook hun best en hebben ze te werken met hoe de situatie is. Verplicht stiekem in achterafschuurtjes kweken komt de kwaliteit niet ten goede (of komt al die wiet nou toch uit de lucht gevallen?). Ik heb al eerder gemerkt dat als je thuis je plantje met liefde kweekt, rustig droogt en de tijd geeft om te curen (rijpen) je dan een compleet andere beleving krijgt.

Ik ben blij dat ik voor AK Choco Kush, een bijzondere soort, gekozen heb. Ik blijf nieuwe soorten uitproberen en hoop veel van deze plant te leren. Cannabis is the glue that keeps this shit show together! Een mooie uitspraak, maar wel een tikkeltje negatief. Toch vind ik ‘m ergens wel mooi, omdat ik niet weet hoe het zou moeten zonder deze groene vriendinnen. In mijn leven heeft de plant in ieder geval een grote toegevoegde waarde! En ze is zeker niet zoals je vaak in de kranten leest of in het nieuws hoort. Ik hoop dat we snel het stigma kunnen doorbreken en eens naar de landen om ons heen kijken: normaal wil Nederland toch voorop lopen?

Grote schoonmaak & vaporizer tips

Na het oogsten is het deze week tijd om de DGS goed schoon te maken voor de volgende ronde. Nu ik het fijne vooruitzicht heb dat AK Choco Kush mijn chronische pijn (en andere klachten) gaat bestrijden, dacht ik: dit pareltje wil ik straks ook goed proeven. Tijd dus ook voor een grote vaporizer-schoonmaak. Zo zien we weer dat een pilletje nemen een stuk makkelijker is. Het is een beetje hetzelfde als met gezond eten, het is wat meer werk, maar ook stukken beter voor je.

Een paar kleine handigheidjes voor als je dagelijks cannabis gebruikt, hier mijn tips:

  • Verkruimel je wiet in de ochtend met een koffiemolen, voor de hele dag. Dit voorkomt pijnlijke handen en je bent niet de hele dag met je grinder in de weer.
  • Schaf een tweede kruidenkamer voor de Volcano aan en vul er twee tegelijkertijd. Dit scheelt de helft: heb je de ene leeg, dan pak je gemakkelijk en snel de volgende. Inkakken is bijpakken toch?
  • Investeer in dubbele onderdelen die vuil mogen worden, verzamel deze en maak ze met z’n allen tegelijk schoon. In plaats van iedere week als een malle op de Mighty te boenen verzamel je de vuile koelunits en doe je ze samen in een (dichte) bak met isopropanol/alcohol. Ik laat dit een tijdje weken om de plakkerige hars op te lossen, dit scheelt schrobben.

Dat was hem dan bijna alweer. Er was even een tweede poging nodig voor de AK Choco Kush dame, maar het resultaat liegt er niet om. Ik ben ontzettend blij met mijn eerste oogst uit de Dokter Groen Special! Ik laat jullie nog weten wat de weegschaal aangeeft. Nu begint de keuzestress weer, wat zal ik de volgende ronde gaan kweken?

Graag zou ik iedereen bedanken voor alle support en enthousiasme. CNNBS.nl voor de Dokter Groen Special, de toffe publicaties en alle informatie over kweken die je je maar kunt bedenken. G-Tools voor de snelle service en Dokter Groen voor de goede tips. En, niet te vergeten, natuurlijk de cannabis community met alle toffe gelijkgestemde mensen!

Peace, CannaTommy

(advertentie)