(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

AK Choco Kush is in de herfst van haar leven beland en de munchies zijn ingekickt. CannaTommy besloot haar daarom nog éénmaal te verwennen, zodat ze zich nog even goed kan volschranzen voordat ze aan de schaar wordt voorgesteld. Nog één keer genieten dus van die mooie AK Choco Kush!

De bloeifase zit er alweer bijna op voor mijn AK Choco Kush, en het zal niet lang meer duren voor ik haar omhaal en te drogen hang. Daarna gaat ze op in damp en blijven alleen de zoete herinneringen over. Dus ik geniet ervan zolang ze er nog is, en heb nog een paar mooie foto’s gemaakt nu het nog kan. Heel erg rouwig hoef ik dankzij haar enorme zus echter ook weer niet te zijn, want die moet nog aan haar bloeifase beginnen en zal dus nog wel een tijdje onder ons blijven.

AK Choco Kush is een vreetzakje

De EC-meter liet me deze week weer zien dat deze herfstige dame hongerig geworden is; de EC-waarde daalde binnen een paar dagen van 2,1 naar 1,8. Daarom heb ik haar halverwege de week wat water met voeding bijgegeven. Ze is op dit moment in principe al oogstbaar, maar ik wacht er toch nog even mee.

Dat de plant zo veel voeding opneemt is een goed teken. Ik heb het idee dat de onderste toppen nog wat aan kunnen dikken. Vooral om die reden wacht ik nog een paar dagen met oogsten. Verder heb ik deze indica-dominante plant graag zoals hij ook bedoeld is: om je vast te plakken in de bank.

Omdat de plak (lijm) van het lichaam – het bindweefsel en specifiek collageen – bij mij niet goed werkt, heb ik het idee dat extra plakkerige wiet juist het beste helpt tegen mijn klachten.

Een blik op de trichomen

Dit verdovende effect ervaar je vooral bij goed afgerijpte wiet met wat meer amberkleurige trichomen. Door de loep (30x vergroting) zie ik dat er al best wat amberkleurige trichomen zichtbaar zijn.

Wat je door de loep te zien krijgt is ook erg afhankelijk van waar je kijkt op de plant. Zo heb ik eerder iets te vroeg geoogst omdat ik een paar amberkleurige trichomen zag en meteen dacht, “om, jij bent de mijne!”. Deze wiet gaf vooral een opgewekt effect en ik ben toen waarschijnlijk ook wat oogstgewicht misgelopen. Ik keek toen naar de trichomen op de suikerblaadjes, deze verkleuren als eerst. Voortaan kijk ik naar de trichomen op een calyx (het eerste deel van de bloemvorming op de wietplant). Dit geeft een veel betere indicatie of de plant werkelijk oogstrijp is.

Door nog een paar dagen te wachten denk ik dat de lager groeiende topjes nog wat meer amberkleurige trichomen (en ook wat meer gewicht) krijgen. Er zijn veel trichomen aanwezig en het ruikt geweldig bij het openen van de DGS. Ik laat deze dame nog een paar dagen lekker haar ding doen en probeer met behulp van de ontvochtiger de lucht droog te houden.

Spoelen. Doen of niet?

Omdat de meningen nogal verdeeld zijn over wel of niet spoelen heb ik Dr. Groen om advies gevraagd. Hij spoelt tegenwoordig niet meer, en meent in de smaak ook geen verschil te proeven. Ik ben ook overtuigd en ga dit keer niet spoelen. Zo krijgt de plant tot het laatste moment de voedingsstoffen die ze nodig heeft, en kan ik maximaal oogsten.

De laatste keer dat ik ververste heb ik Voodoo Juice niet meer toegevoegd, omdat de fabrikant adviseert dit alleen de eerste twee weken van de groei en de bloei te gebruiken. Inmiddels heb ik toch geen zorgen meer om wortelrot, met de koeler is de kans daarop een heel stuk kleiner geworden.

Als de plant straks geoogst is spoel ik de wortels nog even goed schoon en laat ik ze drogen. Hier heb ik later nog plannen mee. Ik wil al langer een crème maken van cannabiswortels. Hier zitten namelijk ook verschillende stoffen in met een medicinale werking. Deze mooie schone hydrowortels lijken mij daar zeker geschikt voor en op die manier kan ik de hele plant gebruiken. De droge takken zijn voor de kachel.

Megazus!

Ondertussen bij de nog groeiende zus in de emmer: zij is de plant in de DGS flink voorbij gegroeid. Eigenlijk is het alweer de hoogste tijd voor een verhuizing, dit keer krijgt ze een nieuw kweeksysteem. Van DWC gaat ze naar RDWC (recirculerende diepwatercultuur). Omdat ik toch nog iets miste, en altijd meer plannen maak dan eigenlijk goed voor me zijn, moest deze reuzin nog even wachten op haar nieuwe onderkomen. Inmiddels liggen alle benodigde spullen klaar in Casa CannaTommy. Klaar om te doe-het-zelven, maar daarover binnenkort meer in een apart kweekverslag van AK Choco Kush’ grote zus.

Peace, CannaTommy

(advertentie)