(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het zag er even problematisch uit voor CannaTommy maar het lijkt erop dat het dagelijkse bananenplukken toch zijn vruchten gaat afwerpen. Wat zeggen we; het plukken hééft zijn vruchten afgeworpen want AK Choco Kush zit vol met lekkere topjes en plakkerige trichomen. Ze krijgt volop ruimte om verder te ontwikkelen, terwijl haar uit de kluiten gegroeide zusje verwend wordt met een prachtige nieuwe LED.

Na een veelbewogen tijd is sinds vorige week de rust weer wedergekeerd in mijn Dokter Groen Special. Alle bananen zijn geplukt, en heb ik AK Choco Kush weer wat extra ruimte gegeven voor mooie ontwikkelingen.

Snoeien

Omdat AK Choco Kush en DGS samen over zoveel groeikracht beschikken, vond ik het weer de hoogste tijd om wat blad te verwijderen. Door al het blad was het daarnaast ook lastig om de plant bij de dagelijkse inspectie volledig te controleren op bananen. Na het snoeien kwamen er meteen weer een paar tevoorschijn, dus zo was ik wel mooi op tijd om deze te plukken.

Het snoeien deed ik dit keer met handschoentjes aan, omdat ze zo sterk en plakkerig is dat ik er anders de hele week naar ruik. Voor mij zeker geen probleem maar er belt er hier ook weleens iemand aan, en dan ruiken mensen vreemde luchtjes.

Nu deze dame door het verwijderde blad wat minder dicht begroeid is, kan ze mooie dikke toppen gaan produceren. De trichomen zijn nu ook volop in productie, en zitten zelfs op het blad. Ze ruikt al zo sterk dat ik voor de zekerheid het raam even dicht gedaan heb tijdens het snoeien.

Stress is ook niet nodig, want ik heb altijd wat Ona Apple Crumble spray achter de hand om de luchtjes weer weg te toveren. Toch zou het fijn zijn als we er in de (nabije) toekomst niet meer zo stiekem over zouden hoeven doen. Tot die tijd doe ik er maar een beetje mee heen, want eigenlijk ben ik me van geen kwaad bewust.

Vorige oogst

De vorige ronde kampte mijn AK Choco Kush helaas met pythium (wortelrot), al kweekte ik haar toch nog een tijdje eigenwijs door. Uiteindelijk heb ik er toch een beetje wiet aan overgehouden: maar liefst 8,8 gram. Niet zo veel maar wie het kleine niet eert, die is het grote (en zware) ook niet weert… Het scheelt toch weer een bezoekje aan de coffeeshop.

Ondanks de vroege oogst merk ik toch een effect. Het heeft een wat vlottere uitwerking dan een goed afgebloeid wietje. Inmiddels begint alles soepeltjes in elkaar over te lopen. Afgelopen week oogstte ik namelijk ook al drie AK Choco Kush stekken van de vorige generatie. Omdat ik de gelukkige eigenaar ben van een Volcano vaporizer, kan ik de wiet alvast proberen voordat het echt goed droog is. Ik werd aangenaam verrast door een fijn (voornamelijk) lichamelijk effect. Precies waar ik naar op zoek was; wiet met een couch lock effect (wat de meeste mensen lam in de bank legt) werkt vaak het beste bij mijn klachten.

Dit zegt natuurlijk ook alvast wat over de komende oogst uit de DGS. Deze plant op hydro ziet er namelijk nog veel beter uit dan de planten die ik primitief afgebloeid heb.

DWC zusje

Het is al even geleden dat ik over het zusje in de hydro-emmer schreef, maar ze floreert nog steeds. Ze staat er nog wat krapjes bij, maar de toekomst is al voor haar uitgestippeld. Ze deed het zo mooi, maar ze werd wel wat te groot. Zo groot zelfs dat de kweeklamp te klein was om haar af te bloeien. Op zoek dus naar een oplossing, want ik vind het zonde om een plant die al zo ver is niet af te bloeien.

Ze boft wel met mij als baasje, want ik heb geïnvesteerd in een nieuw zonnetje voor binnen: de Lumatek Zeus 600W Pro 2.9. Omdat ze al een emmer vol met wortels heeft, ben ik van plan hier een één-plant-RDWC voor te bouwen. Zo wordt er een tweede emmer aan verbonden met een pompje. Maar voordat ik daarmee van start kan wil ik alle trips weggejaagd hebben. Als ik hier toch mee bezig ga, denk ik dat ik er net zo goed een bouwverslag over kan schrijven, misschien handig als je ook van plan was om je eigen hydrosysteem te bouwen. Houd het dus in de gaten, binnenkort meer daarover…

Peace, CannaTommy

(advertentie)