(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het was waarschijnlijk geen fijne week voor onze CannaTommy, die tot grote schrik mannelijke ballen aan zijn AK Choco Kush zag hangen. Een flinke tegenvaller dus, maar gelukkig hangen de ballen alleen onder de nodes en is er nog geen stuifmeel verspreidt. Tommy haalt ze dagelijks weg dus hopelijk komt het dan toch nog goed met zijn oogst…

Het was afgelopen week even flink schrikken toen ik mijn kweekkast opende. Ik denk dat de rigoureuze snoeiactie van vorige week helaas ook een geslachtsveranderende operatie is geweest… Dat kan natuurlijk gewoon, ik oordeel daar ook niet over. Doe vooral waar je je prettig bij voelt, maar AK Choco Kush was schijnbaar toch liever een man geweest. In ieder geval, zo probeert ze zich momenteel te uiten. Ik vind het wel een beetje jammer, to say the least…

Ballen en bananen

Er groeien dus banaantjes (met stuifmeel erin) onder de oksels van de plant, bij de nodes. Ik was zelfs bijna te laat, een mannelijk bloemetje had zich al geopend en was klaar om zijn stuifmeel te laten vallen. Voor je het weet valt het op een calyx (vrouwelijk geslachtsorgaan van de cannabisplant), trekt ze haar stamper terug en begint ze zaad te produceren. En dat in plaats van de medicatie die ik voor ogen heb, foute boel dus…

Ik heb deze bloemetjes en wat banaantjes meteen tussen duim en wijsvinger weggehaald en Dr. Groen om advies gevraagd. Hij adviseerde om met wat nevel nat te sproeien om te voorkomen dat het stuifmeel verspreidt. Daarna heb ik alle bloemetjes met een klein schaartje en een bakje eronder weggeknipt. Wát een precies klusje.

Opletten geblazen

Het is nu van groot belang dat ik haar dagelijks goed check en alle hermafrodiete verschijnselen verwijder voordat ze zichzelf bestuift. Vanaf de zelfbestuiving is het klaar met de groei van wiet, dan gaat ze zaden produceren (die zeer waarschijnlijk ook hermafrodieten reproduceren, dus daar heb je ook niets aan). Ik ga er alles aan doen om deze plant te redden. Iedere dag een volledige inspectie, de banaantjes blijven maar tevoorschijn komen en zijn soms lastig te zien.

Tot nu toe lijk ik nog op tijd: haar toppen groeien goed door en het begint al lekker te ruiken. Ik hoop echt dat ze het nu vol blijft houden. Misschien denk je: wat doe je moeilijk, het is een plant en dood zou ze toch gaan. Maar voor ons plantenvrienden geeft het een heel ander gevoel als er een plots vroegtijdig overlijden is. Als alles volgens planning loopt na lang verzorgen kun je ritueel afscheid nemen, steeds een stukje van haar offeren. Een klein stukje van haar cremeren en er even bij stil staan. Het zou fijn zijn om haar in ieder geval af te kunnen bloeien, zoals het hoort.

Maatjes

De moed zonk mij afgelopen week wel even in de schoenen hoor. De trips hebben de nieuwe DGS-XL namelijk ook al gevonden. Met flink balen gaan ze helaas niet weg, dus op aanraden van Dr. Groen bestelde ik roofwantsen. Voor alle zekerheid combineer ik Orius roofwantsen met Cucumeris roofmijten.

Ik ben ontzettend blij dat ze er bij Biogroei.be weer voor zorgden dat ik mijn bestelde matties binnen 24 uur in de bus had. Ik zal nooit gif over mijn medicatie spuiten, dus probeer het met biologische bestrijding. De volgende keer zet ik de beestjes preventief in.

Nieuw puffertje

Mijn oude puffertje voor onderweg (de Mighty Vaporizer van Storz & Bickel) heeft de laatste jaren wat kilometers gemaakt en zijn beste tijd wel gehad. Het display is kapot en ik stel de temperatuur tegenwoordig in door de klikjes te tellen. Daarom was het tijd voor een nieuwe. Met behulp van een mooie 420 korting (op de feestdag waarop cannabis gevierd wordt, 20 april) bestelde ik afgelopen week de Mighty+. Hiermee hoop ik de komende tijd nog wat efficiënter te kunnen medicaten tot de voorraadpotten weer gevuld zijn.

Het kost een rib uit je lijf, maar je hebt dan ook een van de beste medische vaporizers in huis. Helaas niet vergoedt door de zorgverzekeraar. Kiezen voor een pilletje is als patiënt wel goedkoper en makkelijker. Pilletjes moeten je dan wel helpen natuurlijk, maar doordat ik een rare stofwisseling heb, is dat bij mij helaas niet het geval. Gelukkig heb ik van mijn medicinale noodzaak ook mijn hobby kunnen maken en het is ontzettend leuk om te doen. Ik hoop steeds weer iets te leren om in de toekomst zonder problemen de potten vol te houden!

Peace, CannaTommy

(advertentie)