(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Opvliegers heeft ze niet, maar omdat het lichtschema in de Dokter Groen Special sinds vorige week op 12/12 staat, zit AK Choco Kush nu wel in de overgang. CannaTommy voelt dat aan zijn voedingswater, want de pH-waarde begint sinds deze week te dalen. Om de temperatuur ook in de zomer op peil te houden koopt CannaTommy een aquariumchiller.

De groei zit er nog steeds lekker in en AK Choco Kush drinkt goed door. De temperaturen gaan soms alle kanten op, maar daar heb ik deze week maatregelen voor getroffen.

Rekje vol

Inmiddels zijn er 12 dagen voorbij op het 12/12 lichtschema en groeit mijn dame groeit nog sterk door. Ik denk dat deze plant een ander fenotype is dan die van de vorige ronde, al had die natuurlijk de nodige wortelproblemen… De pH-waarde daalt sinds deze week ook steeds, maar dat is vrij normaal in de overgang van groei naar bloei. Ik hou de pH-waarde op peil door elke dag wat kraanwater (dat heeft namelijk een hogere pH-waarde) toe te voegen.

In tegenstelling tot de vorige ronde, leek deze plant zo dicht te groeien dat ze zichzelf een beetje in de weg zat. Maar om haar wat ruimte te geven, en de stress toch wat te beperken, ben ik niet als een dolle met de schaar aan de slag gegaan. Ik heb afgelopen week iedere dag her en der een paar blaadjes die in de weg zaten afgeknipt. En ook iedere dag een paar lage takken. Ik hoop hiermee de strek dit keer een beetje te motiveren. De vorige ronde hebben we kunnen zien dat deze Kush-dame niet zomaar tot het plafond groeit. Ik zou het mooi vinden om deze keer een tweede scrogrek te kunnen monteren.

Ik heb met mijn telefoon een foto van de wortels kunnen maken. Met het scrogrek in de kast kreeg ik de deksel van de growtray maar op een klein kiertje, dus kon de gewone camera er niet bij komen. Zoals je ziet heb ik voor deze ronde een ‘ultra heavy duty’ netpot gekozen. Hier zien we dat de wortels van AK Choco Kush zich daar niet zo heel veel van aantrekken.

Chiller met een chiller

Om het water ook in de zomer op temperatuur te houden was ik al een tijdje op zoek naar een betaalbare tweedehands aquariumkoeler. Afgelopen week kwam ik een mooi klein model tegen voor een aquarium van maximaal 60 liter, en helemaal nieuw. Bij hoge uitzondering heb ik dus een handige investering gevonden van onder de €100,- waar het thuisfront ook erg blij mee was.

De chiller kan ook verwarmen, wat in de winter handig kan zijn. De komende tijd kijk ik hoe de koeler bevalt. Met een smartplug en app, monitor ik het energieverbruik van de chiller. Als het een grote verbruiker is zal ik goed blijven monitoren en zet ik hem pas aan als het echt nodig is.

Eén ding is zeker: een chiller maakt het leven van een hydrokweker stukken chiller. Met de warme dagen voor de boeg hoef ik niet meer te vrezen voor pythium (wortelrot). Dat we nu maar ongestoord de zomer door mogen komen! Met weer een nieuwe preflowering-voedingsoplossing in het systeem verwacht ik dat ze ons volgende week de eerste bloeiharen zal laten zien.

DWC zusje en DGS-XL

Het AK Choco Kush zusje groeit nog op het 18/6 lichtschema. Inmiddels is ze zo uit de kluiten gewassen dat ik in de tent bijna een ruimteprobleem krijg. Tijd om eens een creatieve (en primitieve) manier te bedenken om haar af te gaan bloeien. Daarmee moet ik echter niet te lang wachten want deze dame begint al een heuse boom te worden!

Tot slot: het heeft even geduurd, maar de DGS-XL is eindelijk klaar voor de eerste ronde. Hou CNNBS.nl in de gaten; binnenkort komt het eerste verslag daarvan online.

Peace, CannaTommy

(advertentie)