(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

AK Choco Kush groeit steeds sneller door, en CannaTommy is blij dat hij je nu eens een frisse bos witte wortels kan laten zien. Boven het water van zijn hydrosysteem is de plant inmiddels al behoorlijk dichtgegroeid, dus wordt ze aan een snoeibeurt onderworpen. Met splinternieuwe verstelbare scrogrek-beugels monteert CannaTommy ook alvast het scrogrek voor deze kweek. 

Gezond wortelstelsel

Ik ben blij, want mijn AK Choco Kush heeft tegenwoordig geen bruine aanslag meer op haar wortels. Wat je ziet is niet echt een verkleuring meer te noemen, vind ik: zo zie ik het graag! Voor de zekerheid heb ik de wortels en de bak nog even doorgespoeld met een drukspuit met water (met de juiste pH-waarde). Het viel me direct op dat het systeem en de wortels dit keer gewoon mooi schoon zijn, dus deze manier van verversen houd ik er in.

Ik maak het voedingswater een dag eerder aan, en pomp het goed rond. Dit is natuurlijk geen vereiste en misschien sla ik hier wel in door, maar ik voel me er goed bij en deze ronde ga ik voor succes!

Scrog en een snoeibeurt

Ik heb de vierde balk van de 160 Watt G-Bars (tegenwoordig verkrijgbaar als dimbare 170 Watt G-Bars) ook aangezet, omdat mijn plant de groeispurt te pakken heeft. Ik denk dat de plant de DGS snel zal vullen. Daarbij kon ik eindelijk ook mijn nieuwste model scrogrek-montagebeugels uittesten.

Misschien ben ik dit keer een beetje vroeg met het scrogrek, maar omdat de dubbele hoofdtoppen (door het toppen) al een stukje gegroeid waren dacht ik dat het al wel zou kunnen. Toen ik het scrogrek steeds een stukje liet zakken om takken te begeleiden, viel mij op dat deze plant zo ontzettend kort en bossig is, dat ze zichzelf een beetje in de weg zit. Ik had haar brede bladeren al eerder voorzichtig naar beneden gedrukt, zodat de jonge scheuten ook wat meer licht zouden krijgen.

Eigenlijk stond het nog niet op de planning om haar al een snoeibeurt te geven, maar ze zat nu zo in zichzelf verdrongen dat het moeilijk zou zijn om de takken in hun geheel door het scrogrek te krijgen. Ik was toch genoodzaakt al wat blad weg te knippen. Als ze hier wat door gaat strekken dan komt dat trouwens ook goed uit. Het zou mooi zijn als ze de kast mooi vult, dan kan ik er nog een scrogrek boven maken.

Ik heb haar voedingswater ook weer ververst en de meters weer de wekelijkse kalibratie gegeven. Dit keer laat ik niks aan het toeval over.

DWC zusje

Laten we ook even een blik op haar zusje werpen. Die staat een beetje aan de zijkant van mijn kweektent, dus ze krijgt niet zoveel licht maar groeit toch vrolijk verder. Het geeft me rust om te weten dat ik nog wat achter de hand heb groeien, en daarom heb ik nog een paar planten op kokos in de tent.

Dit herinnerde mij er afgelopen week aan dat het zo fijn is dat we in de DGS zonder substraat kweken. In de tent kreeg ik afgelopen week namelijk ongewenste beestjes op bezoek: trips…

Ik was er gelukkig snel bij en heb meteen gespoten met Canna Cure. Dit is geen gif, maar een plantaardig middel dat een laagje op het blad achter laat. Dit zou moeten werken tegen spint, bladluis, wolluis, witte vlieg en meeldauw. Nu maar hopen dat het doet wat het moet doen…

Als de trips niet met Canna Cure onder controle te krijgen is, bestel ik natuurlijke vijanden die ze op mogen gaan eten. Als ik zin in vlees heb, leg ik wel wat op de BBQ (hier was het helaas toch nog net geen weer voor afgelopen weekend). Maar in mijn Volcano vaporizer stop ik alleen wiet, liever geen beestjes.

Eigenlijk weet ik nog niet precies wat ik met die AK Choco Kush in de DWC emmer ga doen. Misschien zet ik haar wel buiten in de tuin of snijd ik er stekken van. Misschien zelfs wel allebei, ze mag nog wel even doorgroeien, want het gaat goed zo.

Tot volgende week!

Peace, CannaTommy

(advertentie)