(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

CannaTommy’s nieuwe AK Choco Kush plantjes zijn deze week meer dan verdubbeld in formaat, en maken het goed. Tommy constateert echter wel dat zijn watertemperatuur wat te hoog oploopt en neemt de verkoelende tips van zijn medekwekers ter harte. 

Beste CNNBS lezers,

AK Choco Kush is met een stevige comeback bezig! Met wekelijkse verwennerij probeer ik de groeispurt aan te moedigen. De temperatuur liep alleen nog wat hoog op deze week. Alles leek onder controle te zijn en ik maakte me wat minder zorgen met de nuttige bacteriën in het systeem. Toch schrok ik toen de temperatuur 22 graden aantikte.

Verkoelende tips

Gelukkig kwamen wat ervaren kwekers om me heen met ideeën, ideaal! Blowers zijn namelijk uiterst innovatief en zien soms dingen die niemand zien. Of juist die dingen waar je overheen kijkt, bijna superieur. Zo tipte Dr. Groen dat ik een extra luchtsteen in de onderste bak zou kunnen doen. Er wordt dan meer zuurstof toegevoegd, omdat het water hier dieper is. Ook raadde hij aan om twee van de vier G-bars lampen uit te schakelen.
Ook Jack had tips voor me; hij zei dat ik ook zou kunnen isoleren met radiatorfolie. Nadat ik op de lamp twee stekkers losgeschroefd had om zo twee LED balken uit te schakelen, temperatuurde ik het voedingswater aan het einde van de volgende dag op 19 °C. Daarom heb ik de lamp zo’n 20 centimeter laten zakken en blijven de mooie CNNBS-deksels gelukkig zichtbaar op de foto’s (die ik anders had moeten bedekken met folie).

Als de plant straks wat gegroeid is en voor schaduw op de deksel van de growtray zorgt, zet ik alle lampen weer aan. Op dat moment zal ik de temperatuur ook weer even extra goed in de gaten houden.

Vroege selectie

Het handige aan deze cannabis community is dat je ook bij anderen een kijkje in de kast kunt krijgen. Als je zelf wat uitprobeert duurt het steeds weer een paar maanden voordat je daar de vruchten (bloemen) van kunt plukken. Ik werd afgelopen week in ieder geval dubbel gewaarschuwd dat een plant op hydro zo snel groeit, dat de wortels zomaar in de knoop zitten voor je het in de gaten hebt.

Ik weet al welke plant haar leven mag voltooien in de DGS. Om die plant zo min mogelijk stress te geven heb ik besloten de zusjes alvast uit elkaar te halen. Het middelste plantje mag blijven, deze vind ik er het mooiste uitzien en heeft mooie, brede bladvingers. Het plantje aan de zijkant mist bij een blaadje zelfs een bladvinger.

Omdat ik van plan ben straks in mijn DGS-XL (een G-Kit van een vierkante meter met daarin hetzelfde Flow Hydroponics 3-in-1 hydrosysteem) met het Terra Aquatica kweekschema te gaan kweken, ga ik dit plantje alvast gebruiken om uit te testen hoe ze reageert op toevoegingen als Fulvic Acid. In de DWC-emmer (bubble bucket) die ik daarvoor gebruik, gebruik ik geen bacteriën. Daarom kan ik wel Silicate aan het voedingswater toevoegen. Toen ik de vorige ronde een AK Choco Kush zusje in een emmer kweekte, had dit helaas minder succes vanwege stamrot en wat verkleurde wortels. Dit keer isoleer ik de deksel van de verhuisde zus met radiatorfolie. Ik ga kijken of ik zo de temperatuur onder controle kan houden.

Toevoegingen

Ik ben natuurlijk nog steeds erg op mijn hoede voor wortelrot. Bij de DGS heb ik boven de netpot daarom een plastic bescherming gemaakt. Het licht kan daardoor niet bij de wortels komen. Ook gebruik ik nu Voodoo Juice met nuttige bacteriën. De meningen zijn echter verdeeld over toevoegingen: is het alleen een fancy label of doet het product wat het zegt en geeft het je plant dus een betere gezondheid? Ik blijf ondertussen wat dingen uitproberen en ben inmiddels van mening: liever een paar tientjes meer uitgeven en gezonde planten kweken, dan voor een groter bedrag kwijt zijn bij de coffeeshop. Ondertussen blijf ik bijleren, zo lees ik nu het boek: Hydroponics for Everybody.

Verversen

Mijn plan wordt dus regelmatig bijgesteld, maar daardoor leer ik wel in een stroomversnelling. Om verschillende redenen heb ik toch weer besloten wekelijks te verversen. Ik hoorde van andere kwekers dat ze met wekelijks verversen geen complicaties meer tegenkomen. Op de fles Voodoo Juice staat ook wekelijks verversen. Ik wil nu op safe spelen, omdat de temperatuur afgelopen week 22 °C aantikte en ik toch weer wat bruine verkleuring zag (vermoedelijk is het alleen wat aanslag van de FloraMicro voeding).

NiBaMeCa tipte me om te spoelen met H2O2. Ik heb daarom ongeveer 8 liter water toegevoegd met H202 (20 liter x 3 ml = 60 ml 3% H2O2), de plant had flink gedronken. Ik zag direct de verkleuring wegspoelen, dat werkt dus goed! Deze oplossing heb ik vier uur in het systeem gelaten, waarna ik het weer ververst heb. Vervolgens heb ik de pH-waarde een hele dag op 6,4 gelaten. De rest van de week zorg ik dat de pH-waarde tussen de 5,8 en de 6,2 blijft. Als het nodig is voeg ik wat water en/of pH-min toe.

Verstelbare wind

Omdat het mij wel handig leek in de DGS wat meer controle over de wind te hebben, heeft die handige 3D-printer afgelopen week een beugeltje gemaakt voor de clipfan. Zo is deze in hoogte te verstellen. Samen met Silicate hoop ik dat AK Choco Kush mooie dikke stammen en takken gaat krijgen. Omdat Silicate in het voedingswater de bacteriën in de weg kan staan geef ik dit via het blad aan mijn planten. Met een weegschaal weeg ik 0,4 gram af om samen met een liter water in de plantenspuit te doen.

Nu er twee lampen uitstaan verwacht ik geen temperatuurproblemen meer, ik houd de wortels komende week goed in de gaten.

Peace, CannaTommy

(advertentie)