(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hij zou het natuurlijk veel liever schrijven dat zijn AK Choco Kush eindelijk van de wortelrot hersteld was maar dat is helaas niet het geval. De plant heeft het nog lang en dapper volgehouden maar bleek uiteindelijk toch niet meer te redden. Soms is het beter om van geleerde lessen te profiteren, en helemaal opnieuw te beginnen. Maar natuurlijk niet zonder een gepaste offerceremonie. RIP dus, AK Choco Kush!

Beste CNNBS lezers,

Afgelopen tijd hebben jullie kunnen lezen hoe mijn AK Choco Kush voor haar leven heeft moeten vechten door wortelrot. Misschien dacht ik er toch te makkelijk over dat ik haar nog zou kunnen redden. Maar het is gewoon de harde realiteit dat ze het niet gered heeft, en zo zie je maar dat het ook weleens tegen zit.

Uitvaartadvertentie

Helaas is AK Choco Kush toch net te vroeg (na 57 dagen bloei) heengegaan. Ik heb haar geëerd door er toch maar een paar te verdampen. En gelukkig kon dat, want er zijn ontzettend gulle donaties gedaan waar ik enorm dankbaar voor ben! Na deze offerceremonie voelde ik me weer gemotiveerd en heb ik vol goede moed gewoon nieuwe AK Choco Kush zaden in een nat koffiefilter gestopt. De overledene mag rustig ondersteboven drogen. Want het is dan wel een vroege oogst, maar er glinsteren toch wat trichomen. Het is het uitproberen wel waard.

Verandering

Misschien zonde en een rigoureus besluit? Dat dacht ik ook, maar ik ben een hoop informatie rijker en heb er toch veel van geleerd. Er is natuurlijk wel wat geduld nodig, als je helemaal opnieuw moet beginnen. Daarom ben ik ook meteen nieuwe zaden gaan kiemen. Deze ronde ga ik een paar dingen anders doen. Zo komen er andere kranen op het systeem en om een stikstofoverschot te voorkomen zal ze gevoed worden via de Lucas Formule (alleen GHE Micro en Bloom).

Omdat de voeding van GHE erg sterk is, probeer ik de EC dit keer wat lager te houden. Ik ben een voorstander van ‘het niet moeilijker te maken dan nodig is’, maar gezien de afloop van deze ronde heb ik toch besloten wat additieven te gebruiken. Deze zouden de gezondheid van de plant ten goede moeten komen. Ik heb het dan over Silicate (voor extra sterke stam/takken en betere resistentie tegen ziekten) en Voodoo Juice (als wortelstimulator en voor de verschillende stammen nuttige bacteriën). Ik hoop daarmee dat ik het woord wortelrot deze keer voor de laatste getypt heb!

Kansen spreiden

Op dit soort momenten zou het mooi zijn als ik niet van één plant afhankelijk zou zijn. Vanaf nu ga ik mijn kansen spreiden en gelukkig is de CNNBS G-Kit XL daar wel geschikt voor. Mijn G-Kit XL heeft een oppervlak van 1 m2 met een 3-in-1 Flow Hydroponics Systeem. Hetzelfde systeem als in de Dokter Groen Special, maar dan twee modules naast elkaar. Zo zijn er in dezelfde tijd verschillende dingen uit te proberen en loop ik wat minder risico om met een lege pot te komen zitten. Omdat ik het zelf ook fijn vind om te leren van de ervaring van anderen, heb ik besloten om ook hier kweekverslagen over te gaan schijven en met jullie te delen. Houd de website dus goed in de gaten!

Desinfectie

Omdat mijn dame wortelrot heeft gehad ga ik het hele systeem een dag goed spoelen met een waterstofperoxide-oplossing. Omdat ik al eerder ondervonden heb hoe mooi schoon je systeem hiervan wordt, heb ik afgelopen week een 5 liter jerrycan foodgrade 3% H2O2 besteld. Daar valt niet tegen te schrobben. Voor mij ideaal, want dan hoef ik niet meer zo te boenen en kan ik m’n schouders een beetje beter in de kom houden.

Ik hoop dat ik jullie volgende week een paar gezonde nieuwe AK Choco Kush zaailingen kan laten zien!

Peace, CannaTommy

(advertentie)