(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

CannaTommy en zijn AK Choco Kush worstelen nog altijd dapper door tegen wortelrot. Hoewel de wietplant niet verslechterd is, is ze ook niet echt verbeterd. Tommy ziet het maar als waardevolle les en uitdaging, en hoopt de plant met een stabiele omgeving te redden. Gelukkig heeft hij nog een gezonde AK Choco Kush achter de hand om zijn voorraadpotten mee te vullen. 

Hallo beste lezers, mijn AK Choco Kush heeft nog steeds wat moeite om het jaar goed te starten. De afgelopen week heb ik een beetje aangekeken hoe het met haar ging.

Tweestrijd

Het was een lastige week, want wat is nu de beste beslissing? Ik zit namelijk nog steeds een beetje in een tweestrijd. Doe je er goed aan om door te gaan, of is het soms beter om opnieuw te beginnen met een gezonde plant? Vandaag is het 40 dagen geleden dat de klok op 12/12 ging. We zijn dus al best ver gekomen en het zou zonde zijn om het nu tot een voortijdig einde te zien komen.

Ik vind het bovendien ook interessant en leerzaam om te zien hoe sterk een wietplant kan zijn. Daarom zie ik het, ondanks de tegenslag, nog steeds als een uitdaging om haar tot het einde goed te begeleiden. Ook al zal de opbrengst wat minder zijn, onkruid vergaat niet. Toch is het duidelijk te zien dat deze AK Choco Kush betere tijden gekend heeft. Het is dan ook niet niks wat haar allemaal is overkomen: een geknikte stam, wortelrot en allerlei polonaise aan haar lijf (verschillende verhuizingen, steeds weer water verversen en spoelen met H2O2). Daarom heb ik haar voor de verandering afgelopen week een beetje met rust gelaten, wat me soms ook beter lijkt.

Ik heb alleen een paar slappe takken weggeknipt en wat dor en vergeeld blad weggehaald. Hierdoor kan ze zich hopelijk concentreren op de toppen, die overigens toch nog steeds wat lijken te groeien. Het voedingswater heb ik gemonitord en ook zo goed als met rust gelaten. Ik hoopte te zien dat de plant water zou gaan drinken en de EC-waarde daarmee zou laten dalen. De sapstroom staat volgens mij bijna stil, als je in de slappe takken knijpt druk je de stengel zo plat. De EC-meter geeft een waarde aan van 1,6 en de pH blijft stabiel.

Kortere dagen

Om de temperatuur van het voedingswater goed in de gaten te houden, heb ik permanent een thermometer in de bak gehangen. Deze heb ik zo ingesteld dat er bij 21°C een alarm afgaat. De temperatuur loopt gedurende de dag toch op, ook al staat het raam al dag en nacht open.

Dokter Groen kwam met de slimme tip om de dagen wat korter te gaan maken en zo de bloei te versnellen. Het voedingswater blijft daardoor ook koeler en het bespaart wat stroom. Dus staat ze nu op een schema van 10 uur licht en 14 uur donker. Toch heb ik afgelopen week aan het einde van de dag nog een keer 21°C gemeten, wat eigenlijk de maximale temperatuur is. Ik heb goede hoop op een volgende ronde met nuttige bacteriën in het voedingswater en nieuwe kranen op het systeem. Als de temperatuur dan nog te hoog wordt, stop ik een flesje bevroren water in het voedingsvat.

Bescherming tegen het felle licht

Omdat ik maar één paar ogen heb (en daar zuinig op ben), heb ik een LED-kweekbril gekocht. Ik had al een groene bril, maar deze is eigenlijk alleen voor een blauw/paarse lamp (blurple). Met dit flitsende nieuwe model van Method 7 kan ik wel voor de dag komen bij AK Choco Kush, dacht ik zo. Ik kan een goede bril iedereen adviseren. Ik merk namelijk direct dat ik niet meer zo met mijn ogen knijp als ik bij mijn plantje ga kijken, daarnaast heb ik het idee dat ik minder hoofdpijn heb.

Een gezond zusje

Mijn dame ziet er best sip uit en ik wil dit verslag toch een beetje positief afsluiten. Daarom laat ik jullie nog even een kerngezonde zus zien van mijn AK Choco Kush, die nog aan het groeien is. Cannabis is mijn medicijn, en helaas wordt het meteen erg kostbaar als het een keer tegen zit en ik daardoor opeens niet meer zelfvoorzienend ben. Gelukkig had ik even geleden een back-up gemaakt van de mooie genen van deze AK Choco Kush. Deze stekken kun je maken van de takken die je anders weg zou gooien na het dieven.

Ik heb deze gewortelde stek op kokos gezet. Het is zelfs zo makkelijk dat deze plant dezelfde voeding krijgt als haar zusje. Zij heeft alleen een kokos-schema en wat extra calcium-magnesium. Ik denk dat ik deze gezonde plant nog wat door laat groeien en nog een keer verpoot. Als er wat minder van deze ronde afkomt, vult haar zusje mijn lege pot weer snel bij.

Ik hoop het nu zonder gekke dingen nog een paar weken vol te houden. Tot volgende week!

Peace, CannaTommy

(advertentie)