(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

We tellen de zesde kweekweek voor CannaTommy en zijn AK Choco Kush. De plant maakt het bijzonder goed en heeft een mooi formaat om de bloeifase mee in te gaan. Gelukkig maar want nu zijn voorraad er doorheen is, is CannaTommy voor zijn medicatie weer aangewezen op coffeeshops.

Vorige week zagen jullie de comeback van AK Choco Kush na de grote wisseltruc. Ze is daarna ontzettend hard gegroeid en wurmt zich door het scrogrek omhoog, strekkend naar de 160W G-Bars LED kweeklamp.

Het beest in toom

AK Choco Kush heeft ontzettend veel groeikracht in zich, mede doordat ze haar leven doorbrengt in de Dokter Groen Special met daarin het Flow Hydroponics 3-in-1 Systeem. Omdat ze zo snel groeit is het verstandig haar niet te lang te laten doorgroeien; voor je het weet zit het plafond in de weg. Voorheen schakelde ik de tijdklok van de lamp direct over van 18/6 naar 12/12. Dokter Groen adviseerde mij echter om de plant 48 tot 72 uur in het donker te zetten, om te voorkomen dat ze net zo ver gaat strekken als zijn Do Si Dos.

Op naar de shop

Het is maar goed dat de bloei gaat beginnen, want deze week keek ik beteuterd neer op de bodem van de voorraadpot. Op naar de shop dan maar. Bijzonder zijn de regels wel: bij de apotheek krijg ik zonder probleem 10 gram Bedrocan mee (weliswaar bestraald, niet gedekt door de zorgverzekering en eigenlijk gewoon slecht gerebrande Jack Herer). Maar bij de coffeeshop mag ik maximaal 5 gram kopen. Ik ben dus genoodzaakt naar meerdere shops te gaan, om niet elke dag op en neer te moeten. En tot overmaat van ramp probeerde één van de shops me ook nog beschimmelde wiet mee te geven.

Eenmaal weer thuis trok ik de koelkast open en zag verschillende zakken sla liggen. Erg gezond natuurlijk, maar kun je je voorstellen dat je voor die gezonde keuze naar vier verschillende supermarkten zou moeten? En dat alleen maar omdat je maximaal één zak sla per winkel mag kopen? Als medicinaal gebruiker voel je je op deze manier wel een beetje in de hoek geschoven.

Laten we maar snel teruggaan naar de AK Choco Kush, want dit alles is voor mij lastig te volgen.

Dorstige dame

Deze week heb ik het voedingswater maar liefst twee keer bijgevuld. Aan het begin van de week 8 liter en aan het einde van de week weer. Deze dame begint dus dorstig te worden. Er zou in het voedingsvat zelfs nog ruimte zijn voor een paar liter extra. Toch doe ik dit niet om wat speelruimte te houden bij een te hoge EC of een te lage pH. Het is dan makkelijk op te lossen door wat water toe te voegen.

Als medicinaal cannabisgebruiker vind ik het erg prettig dat je alleen het voedingswater op peil dient te houden. Als alles binnen de juiste waardes blijft, eet en drinkt je plant zelf naar behoefte. Dit scheelt zorgen en dagelijkse handelingen als: potten optillen en wegen, voeding aanmaken en water geven.

SCReen Of Green

Vorige week heb ik het scrogrek in de kast opgehangen. Na de twee dagen in het donker steken er al mooi een paar groeischeuten door het rek. Ik heb de takken voorzichtig begeleid en verdeeld en de grote schutbladeren aan de kant gebogen, zodat de nieuwe groei alle licht en ruimte heeft. Ik verwacht dat er komende week meer takken door het scrogrek zullen gaan groeien.

Temperatuur

Voor mijn gevoel moet ik de temperatuur goed in de gaten houden, want het wordt buiten steeds kouder. Ik probeer het voedingswater tussen de 18 en de 21°C te houden. Op de pH- en EC-meter leek de temperatuur al flink gezakt te zijn, maar toen ik dit controleerde met een losse thermometer bleek dat het water toch nog warm genoeg was. Het blijkt dat de thermometer in de pH- en EC-meter wat meer tijd nodig heeft om betrouwbaar te meten en op de goede waarde uit te komen.

Doordat de verwarming in Casa CannaTommy behaaglijk op standje bejaard staat, hoeft er nog steeds geen aquariumverwarmer in het voedingsvat. De temperatuur en luchtvochtigheid in de kweekruimte is op dit moment prima voor een groeiende plant. Komende week ga ik een VPD-kaart uitprinten, zodat ik het klimaat in de kweekruimte nog wat beter in de gaten kan houden.

Peace, CannaTommy

(advertenties)