(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Na nog geen zeven weken heeft de creatieve CannaTommy de Dokter Groen Special al op twee punten verbeterd. Eerst met handige deksels en nu weer met een in hoogte verstelbaar scrogrek. Met AK Choco Kush gaat het ook voorspoedig. Ze krijgt een mooie brede vorm door het scrogrek en kan vol vertrouwen de bloeifase in. 

Ongekende groeikracht! De AK Choco Kush back-up plant is er weer helemaal bovenop gekomen. Het lijkt erop dat ik vorige week de juiste keuze gemaakt heb. Ze is netjes hersteld van het toppen en het verwijderen van de onderste takken. De bossige plant kan zich nu met al haar energie focussen op het groeien van een mooi evenwijdig bladerdek.

Afgelopen week

Deze week heeft ze flink gegeten en gedronken, en zo te zien heeft ze het ontzettend naar haar zin in de Dokter Groen Special. De pH-waarde is mooi stabiel en na het bijvullen heb ik deze weer een nacht op pH 6,4 gelaten voor de nodige calcium- en magnesiumopname.

Inmiddels vind ik het wat makkelijker worden om de voeding van GHE te doseren. Door goed te noteren wat je toevoegt en de gemeten resultaten daaraan te koppelen, kun je steeds beter inschatten hoeveel voeding en/of water je plant nodig heeft. Zo vond ik de EC-waarde van 2,1 wat aan de hoge kant (de EC was opgeklommen vanaf 1,9). Dit geeft aan dat de plant meer water gedronken heeft, dan voeding opgenomen. Daarom heb ik 6 liter water toegevoegd met voeding voor maar 3 liter. Na een paar uur recirculeren mat ik weer een EC van 1,9.

Deze week had ik het met Dokter Groen over de stamrot waar we beide last van hadden. Hij denkt dat we ook wat minder kans hebben op stamrot als we het steenwolblokje de volgende keer toch wat dieper in de netpot plaatsen. Er kunnen dan hydrokorrels bovenop liggen, zodat er geen direct licht op het steenwolblokje valt. Om te controleren op stamrot heb ik wat hydrokorrels weggehaald en tot mijn verbazing zag ik dat ze zelfs al boven haar steenwolblokje begint te wortelen. Zo leer ik iedere ronde weer iets; de volgende ronde het steenwolblokje wat dieper: dan komt het helemaal goed.

Screen of green

Inmiddels strekt ze haar takken omhoog en is ze klaar voor meer begeleiding. Daarvoor moest nog wel wat geregeld worden, want een screen of green ontwikkelt zich niet geheel vanzelf. Dus ben ik naar de bouwmarkt geweest en heb een stuk tuingaas gekocht. Ik heb het gaas op maat gemaakt, zodat het binnen de kast past. En toen… een booster erin, voor de creativiteit. Neville’s Haze in de Volcano verdamper dus, beetje klikken en scrollen op de computer, 3D-printen, wachten, en tadaa: DGS scrogrekmontagebeugeltjes! Zo blijft het scrogrek mooi hangen en kan het rek precies op de hoogte waar ik het wil.

Ruimte maken

In mijn verbeelding groeien er al dikke knotsen op deze mooie groene dame. Omdat licht gewicht is, vermoed ik dat het wel goed komt met de 160W kweeklamp. Maar er is natuurlijk ook oppervlak voor nodig. Toen ik toch een creatieve bui had, bedacht ik dat ik extra ruimte zou kunnen winnen als ik de drie G-tools luchtinlaten om zou draaien, zodat de inlaten buiten de kast zitten. Vergelijkbaar met Dokter Groen, die zijn uitlaat (afzuiging) buiten de kast gemaakt heeft, om hoogte te winnen. Nu is er wat ruimte ontstaan om eventueel later een tweede scrogrek op te kunnen hangen.

De plant groeit ontzettend hard, zou ze volgende week al in bloei mogen gaan? Ik kreeg al wat goede tips van Dokter Groen om te voorkomen dat het monster uit de kast groeit, maar daarover volgende week meer.

Peace, CannaTommy

(advertenties)