(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het was een mooie week voor CannaTommy en zijn AK Choco Kush want die gaan op het moment als een speer. “Zelfs als je voor de zesde keer op een dag gaat kijken zie je dat ze wéér een stukje gegroeid zijn!” De twee dames zitten elkaar alleen wel een beetje in de weg nu, dus het wordt tijd om er een te verhuizen. 

Deze week was het feest! Een paar keer per dag bekeek ik de Dokter Groen Special en ik bleef me maar verbazen. Wát een groeikracht! AK Choco Kush en het 3-in-1 Flow Hydroponics systeem kunnen het goed met elkaar vinden. Maar door deze razendsnelle ontwikkelingen beginnen de zusjes wel te botsen en zitten ze onder water al in elkaar verstrikt…

Explosieve groei

Zelfs als ik voor de zesde keer op een dag ga kijken, trek ik wederom de conclusie dat de plantjes gegroeid zijn. De omhoog wijzende bladeren laten zien hoe blij deze dames zijn met hun felle ‘zon’. De 160W G-Bars bevat ook de ‘vergeten fotonen’: rood en ver-rood licht. Doordat deze kweeklamp voldoende lichtdruk geeft blijft de plant mooi kort en bossig en zien we explosieve groei in de zijtakken. Door ver-rood licht denkt de plant dat ze in de schaduw groeit, waardoor ze extra gaat strekken om zo toch voldoende licht te kunnen vangen. De plant heeft daarom straks al een voorsprong als ik met Low Stress Training (LST) begin. Helemaal als de plant binnenkort ook nog getopt wordt.

De bedoeling is om een mooi evenwijdig bladerdek te krijgen, wat zich in de bloei transformeert tot een screen of green. Van Dokter Groen kreeg ik de tip om alvast een stuk gaas of een net te regelen, zodat dit straks voor de nodige ondersteuning kan zorgen.

In de knoop

Zonder dat ik het in de gaten had, zaten de dames al met de wortels in elkaar. De middelste steekt zelfs al een teentje in het afvoerputje. De wortels hangen inmiddels in een voedingsoplossing, die ik afgetopt heb met water en de Growing Formula van GHE met een EC-waarde van 1,9 / 2,0.

Deze week heb ik ook regelmatig een beetje pH-min toegevoegd. Na het aftoppen bleef de pH-waarde weer een nachtje op 6,4 voor de benodigde calcium- en magnesiumopname. Goed om te weten dat het eigenlijk nog niet nodig is om het voedingswater te verversen, aftoppen met water en voeding is voldoende. Als medicinaal kweker met weinig energie is dit ideaal, verversen is altijd een heel werk.

Deksels!

Toen ik onder de deksel keek viel mij op dat er wat licht door de tape lekt, die over de ongebruikte gaten heen zit. Om te voorkomen dat er in het voedingswater algen gaan groeien of dat de dames wortelrot krijgen, heb ik een paar CNNBS-deksels 3D-geprint! Met een beetje creatief denken kan de techniek de natuur best een handje helpen.

De winnaar

Zoals jullie op de foto’s wel kunnen zien, is de middelste dame absoluut aan kop. Zij had ook de beste start van het trio. Hierdoor maak ik de keuze om haar haar verdiende ruimte te gaan geven in de DGS. Toch kan ik het niet over mijn hart verkrijgen om haar zusje nu meteen maar de das om te doen. Helemaal na het krachtige herstel wat ze heeft laten zien. Het is mooi om te zien hoe sterk een plant is, als je haar de kans maar geeft en een beetje helpt. Deze week plan ik voor haar een verhuizing in, zodat ze toch nog samen met haar zusje mag opgroeien.

Komende week verwacht ik weer razende ontwikkelingen, tot over een paar dagen!

Peace, CannaTommy

(advertenties)