(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Nadat CannaTommy zijn AK Choco Kush vorige week liet ontkiemen, mochten ze deze week al genieten van het leven in het hydrosysteem van de Dokter Groen Special. Eén van de plantjes heeft daardoor inmiddels al wortels in het water maar er is helaas ook een uitvaller, lees maar mee…

Een week geleden heb je kunnen lezen hoe ik de sterke genetica AK Choco Kush ontkiemd heb. Inmiddels zit er dan ook volop leven in de Dokter Groen Special maar ik heb helaas ook een uitvaller. Gelukkig heb ik maar één plant nodig in deze kast, dus een enorme ramp is dat niet. Ik zal er zo wat meer over vertellen.

Zoals ik vorige week aankondigde doe ik mijn best om korte en stevige zaailingen te krijgen, toch blijft het spannend als ze nog zo klein en kwetsbaar zijn. Een nieuw systeem is ook altijd even wennen, maar gelukkig heb ik weer een paar fijne tips gekregen van Dokter Groen himself.

Verhuisd

Nadat ik de zaailingen in de steenwolblokjes had gezet, kreeg ik de tip ze een paar keer per dag van boven te wateren. De zaailingen kunnen dan direct in het systeem, voor de grootste kans op een snelle start. Deze week zijn ze dus verhuisd van de propagator naar het Flow Hydroponics 3-in-1 Systeem. Het water geven doe ik voorzichtig met een pipet en wat voedingswater uit de bak. Het middelste plantje blijft uit zichzelf echter al wat beter vochtig, omdat hier al wat water tegen aan spat van de bubbels in de growtray. De zaailingen hebben nog een paar dagen een halve fles (als propagator) over zich heen gehad. Hele jonge plantjes worden namelijk blij van een wat hogere luchtvochtigheid, maar het voorkomt vooral dat de steenwolblokjes uitdrogen.

Voedingswater aanmaken

Het aanmaken van het voedingswater is heel eenvoudig: je gebruikt in deze fase van iedere fles GHE-voeding slechts 0,5 ml per liter water. Ik gebruik hiervoor een pipet, die ik na gebruik met een elastiekje bij de fles houd. Dit doe ik omdat de voeding niet in onverdunde vorm met elkaar in contact mag komen.

Bij het aanmaken van de 20 liter voedingswater in het systeem, voeg ik de componenten toe in deze volgorde: eerst 10 ml FloraMicro, dan 10 ml FloraGro en als laatste 10 ml FloraBloom. De verhoudingen staan op de fles en zijn afhankelijk van de fase waar de plant zich in bevindt. Tot slot heb ik voorzichtig pH-min toegevoegd tot de pH-waarde daalde tot ongeveer 6.
Zo houd ik de ruimte om eens per week de pH-waarde uit te laten komen op 6,4 voor de nodige calcium- en magnesiumopname. Ik heb deze week echter geen extra water toegevoegd, want gedurende de week liep de pH-waarde vanzelf netjes op tot 6,4. Ik noteer de pH-waarde en hoeveel pH-min ik toevoeg. Dan kan ik in het vervolg makkelijk inschatten hoeveel ik ongeveer nodig heb om op een bepaalde pH-waarde uit te komen.

Een uitvaller…

Hoewel ik zogezegd hou van optimalisatie, heb je nu eenmaal niet altijd alles in de hand. Voor een groot gedeelte is het de natuur haar gang laten gaan. Ik ben wel benieuwd welke van de drie AK Choco Kush plantjes ik straks tot een bloeiend einde mag brengen in de Dokter Groen Special.

Het is op dit moment echter nog een gevecht op leven en dood. Dat klinkt wellicht erger dan het is maar een van de zaailingen lijkt geknakt als een chocoladereep. Ach, ze doet haar naam in ieder geval eer aan. Dit probleem schijnt vaker voor te komen, omdat de zaailing zichzelf dan uit het steenwolblokje wurmt. Dokter Groen adviseerde mij een extra netpotje te gebruiken, en de zaailing (inclusief steenwolblokje) dieper te transplanteren. De fragiele stam heeft zo hopelijk voldoende steun van de hydrokorrels om aan te sterken.

Helaas is afgelopen week wel één van de drie zaailingen vroegtijdig overleden. Het plantje aan kop van de wedstrijd staat in het midden, maar zij heeft natuurlijk ook het voordeel van de bubbels eronder.

Zaterdag…

…en zondag.

We zullen volgende week te weten komen hoe haar eerste week met de teentjes in deze spa zijn bevallen. En wie weet maakt haar zusje nog wel een inhaalslag…

Peace, CannaTommy

(advertenties)