(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is al even geleden, en misschien ben je wel helemaal vergeten wat voor mooie kweekverslagen die CannaTommy ook weer maakte. Nou, vandaag is hij er weer, en hij heeft mooie plannen. Buitenwiet-hydro-autoflower-kweekplannen welteverstaan. En dat in een kas en onder de grond!

Update!

Hoi lieve lezer, bij deze heb ik eindelijk weer eens een nieuwe update geschreven. Een downsize van mijn medicatietuin gaf me nieuwe inspiratie en nieuwe ideeën. Zo heb ik besloten de stoute schoenen opnieuw aan te trekken, en dit jaar weer buiten te gaan kweken.

Daar begint de zon langzaamaan weer te schijnen, en hoef ik straks ook geen lamp aan te zetten, en is de ruimte ook niet zo beperkt. En autoflowers worden ook steeds beter en dus sta ik te popelen om te beginnen. Ik wil buiten twee rondes autoflowers kweken dit seizoen. Dat niet alleen maar ik wil ze dus ook hydrologisch buiten kweken.

Tommy’s hydrologisch buiten gekweekte Tropical Tangie van vorig jaar.

Nieuwe wietsoorten

In november vorig jaar ontmoette ik de oprichter van SeedStockers op het CNNBS oogstfeest. Een ontzettend vriendelijke man met een positieve energie en een grote passie voor cannabis. Hij vertelde me dat er bij SeedStockers interessante nieuwe kruisingen aan zaten te komen. Ik denk dat die goede energie ook in de zaden zit, want Sneeze is ook echt een topper. Voor mij dus de hoogste tijd om ook eens wat andere soorten van het zadenbedrijf te gaan kweken! 🍀

Op de site werd ik razend enthousiast van alle exotische namen. Je ziet meteen wat voor prachtige planten je allemaal kunt groeien. Ik ben verbaasd hoeveel er over sommige zaden te vinden is. Niet alleen over de medicinale effecten, maar ook handige informatie voor de kweker. Het is top om al te weten waar de plant blij van gaat worden, of dat er specifieke dingen zijn om (op voorhand) rekening mee te houden.

Autoflowers

Zo kun je de dame(s) hopelijk blij houden, zodat zij jou daarna weer blij kan maken! Met een autoflower wordt dat wel heel makkelijk, omdat deze chicks zich niks aantrekken van welk lichtschema dan ook. Eerder heb ik al ontdekt dat autoflowers perfect zijn om in een voorgroeiruimte toch wat extra oogst te kweken, terwijl er andere planten groeien. In mijn geval zijn ze perfect om in ons klimaat twee rondes te draaien zonder te verduisteren.

Ik wordt dus blij van de namen, beschrijvingen en smaken. Helemaal omdat je in ons land als medicinaal cannabisgebruiker, zo ongeveer de keuze hebt uit welgeteld één soort. Die moet dan ook maar net voor je werken én te betalen zijn. Daarom is het goed om te weten dat er veel meer mogelijk is als je zelf een zaadje in de grond durft te stoppen.

De zaadjes (en goodies) voor Tommy’s ondergrondse buitenkweekplannen.

Plantendiscriminatie

In Duitsland begint wiet trouwens volkomen normaal te worden, gewoon zoals het hoort te zijn. Met die gedachte vind ik dat wij geen rem meer zouden moeten hebben met betrekking tot het groeien van planten. Ik vind het belachelijk dat ik angstige gevoelens krijg als ik mijn vrouw met ongeveer 80 zaailingen zie.

Ze snapte mij ook niet omdat het basilicumplantjes waren. Leg mij het verschil maar eens uit, want beide planten groei je voor je gezondheid. Waarom doen we zo bekrompen over aantallen? Alles wat ik kweek is voor eigen gebruik en ik verkoop er niks van. Zo staat het hier nog een keer duidelijk omschreven, want ik word echt een beetje moe van mensen die denken dat ik wiet verkoop aan de coffeeshop.

Als je mijn verhalen een beetje leest dan denk ik wel dat we de conclusie kunnen trekken dat ik dit voor mezelf doe, mijn verhaal deel en ervoor sta dat het mooi zou zijn als iedereen zijn eigen plantje zou kunnen kweken✌️🍀💚 Schijnbaar boeit het niks als je van 80 basilicumplantjes pesto draait. Wat mij betreft heeft wiet net zoveel recht om hier te groeien. Laten we stoppen met het discrimineren van exotische plantenrassen.

De selectie & goodies

Inmiddels begin ik steeds meer te herkennen welke soorten en terpenen voor mij goed werken. Ook blijf ik me verbazen over nieuwe smaken en effecten. Helemaal nu ik ein-de-lijk de kans zie om mijn wiet goed te curen.

Tegen gewenning helpt het om soorten af te blijven wisselen, en ik blijf ook graag nieuwe dingen proberen. Met het royale aanbod aan verschillende soorten krijg ik altijd keuzestress. Ik ga verschillende soorten in hetzelfde systeem groeien en heb de soorten daarom graag een beetje op elkaar afgestemd qua voedingsbehoeften en levensduur.

En ze moeten natuurlijk ook geschikt zijn voor het Nederlandse klimaat. Ik heb SeedStockers gevraagd om te helpen bij mijn keuze, en dit zijn de verkozen dames, allemaal in autoflower uitvoering: Amaretto TarmacTerp & Tonic en Tropical Zmoothie

Koop (tot 31 maart) drie zaadjes en kweek er vijf! CannaTommy mist alleen Black Rainbow nog….

Je zou zeggen dat zaden door de brievenbus passen, toch? Daarom was ik helemaal verrast dat UPS een mooi discreet pakketje uit Barcelona af kwam geven. Bij het openen werd ik direct zo blij als een klein kind in de snoepwinkel!

Ik ben er compleet klaar voor met zaden, een snoeischaar, droogrek, smartpots, siliconen rosin potjes, stickers en een super handige sleutelhanger in de vorm van een pet, met een verborgen rosin compartiment 🍀😎. Een dikke shout-out naar SeedStockers voor het mooie pakket met goodies! Ik kan niet wachten om er een mooie buitenkweek van te maken, met hopelijk een boel toffe foto’s voor CNNBS en mijn Instagram (check it out).

Outdoor hydro

Vorig seizoen is het mij zeker niet tegen gevallen hoe de back-up dames buiten op DWC groeide. Eigenlijk zonder er veel naar om te kijken, op gebruikt voedingswater van mijn binnenkweek. Daarom komt er dit jaar een RDWC-systeem in een (budget) kas.

Bij een Spaanse kweker heb ik afgekeken dat je je RDWC-systeem in kunt graven, zodat het voedingswater niet te warm wordt. Op die manier hoop ik geen koeler nodig te hebben, en dit geheel komt dan weer in een zelf gemaakte kas. Het zal misschien geen plaatje worden, maar als de dames er maar tegen weer en wind beschermd worden. Dan heb ik genoeg hoop op kans van slagen! 💚

Tommy kruist White Diesel en Sneeze gewoon in zijn grinder!

White Sneezle

Als ik trouwens goed stoned ben is het soms moeilijk om te stoppen met lullen. Zoals nu bijvoorbeeld. Ik heb even snel een kruising in de grinder gemaakt: Sneeze met White Diesel, ik doop het White Sneezle! ✌️ Het geeft me een aangenaam opgewekt effect, waardoor mijn schrijverskoorts met de noorderzon verdwijnt. Toch stop ik er weer mee mensen, als de plantjes straks mooie wortels hebben volgt er weer een update! 👊

Geniet van het mooie weer en de aankomende lente. Misschien is het een goed idee om ook eens een paar zaadjes in de grond te stoppen? Alles wat je er voor nodig hebt vinden jullie op mijn favoriete site, hiero dus! 😉

Peace ✌️ CannaTommy

(advertentie)