(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Nadat CannaTommy een van zijn zaailingen vorige week rechtzette, groeide die snel en vol levenskracht weer omhoog. Een dag later hadden de twee jongedames beiden mooie witte wortels in het water. Sindsdien drinken ze zonder hulp van ‘boven’, en werd het een ontspannen week voor onze hydrokweker, die nu al met volle teugen van zijn AK Choco Kush geniet.

Deze week was het telkens weer genieten geblazen, bij het openen van de Dokter Groen Special kweekkast. Hoewel het inmiddels niet meer nodig is om te babysitten, kan ik het toch niet laten om regelmatig een kijkje te nemen. Cannabis is wat dát betreft voor mij dus absoluut ontzettend verslavend! Iedere keer dat ik de deur open lijkt de AK Choco Kush weer wat gegroeid; twee kanten op, zowel boven als onder het water.

Mindful tuinieren

Het heeft ook een fijn therapeutisch effect. Even niet bezig zijn met alle vreemde gebeurtenissen in de wereld op dit moment. Tuinieren is gezond! Voor mij werkt het mindful om op dagelijkse basis even stil te staan bij waar alles ooit mee is begonnen: de natuur. Genietend van dat ene plantje wat medicinaal in mij aan het werk is, en tegelijkertijd zorgend voor het volgende plantje.

Want wat kan de natuur toch mooi zijn en wat hebben we er een moeite mee de aarde en elkaar goed te behandelen. Onze toekomst ligt vast meer in de natuur en dichterbij dan we allemaal denken. Zo schijnt alle wijsheid van de mens lang geleden ontstaan te zijn uit paddenstoelen met hallucinogene eigenschappen. Laat ik deze maar weer eens snel bestellen om een beetje overzicht te krijgen binnen het grotere geheel.

Wortels

Terug naar de Dokter Groen Special. Na het dieper plaatsen van het steenwolblokje zat de AK Choco Kush met de hangende stam binnen een dag weer bomvol levenslust. Onkruid vergaat niet zeggen ze. En warempel, met een dag had ook deze dame haar worteltjes in het water. De clipfan aan de lamp heb ik wat verder naar beneden gericht, zodat de snelgroeiende plantjes in een fijn briesje staan. Als ze zich net als in het Hindu Kush gebergte een beetje schrap moeten zetten tegen de wind, ontwikkelen ze mooie stevige stammen en takken. Hierdoor kunnen ze straks zware toppen dragen. Ik heb de dames deze week verder met rust gelaten, maar zo aan het eind van de week kon ik het niet laten om even onder de deksel te spieken en de wortels vast te leggen.

Temperatuur

Dokter Groen tipte mij om de temperatuur van het voedingswater goed in de gaten te houden. Daarom ben ik dit, net als de pH- en EC-waarde, dagelijks gaan monitoren. Meten doe ik ’s morgens, net voordat de 160W G-Bars lamp aan gaat, omdat de temperatuur dan op het laagste niveau is. De temperatuur van het voedingswater is idealiter tussen de 18 en 21° C, en zat daar de afgelopen week perfect tussenin. De winter komt eraan, dus binnenkort mag er een kleine aquariumverwarmer in de bak om de temperatuur te bewaken.

Afgelopen week heb ik twee keer een beetje pH-min toegevoegd. De EC-waarde is na de opstart wat opgelopen en daarna stabiel gebleven op 1,5. Als deze waarde daalt betekent dit dat de plantjes voeding opnemen. Omdat ik per ongeluk net iets te veel pH-min gegeven had, heb ik ook twee liter vers kraanwater toegevoegd. Hierna kwam de pH weer op 6 uit en bleef vervolgens netjes stabiel.

Deze week groeien we samen verder. Tot volgende week!

Peace, CannaTommy

(advertenties)