(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het nieuwe jaar begon voorspoedig voor CannaTommy maar het geluk lijkt zich nu helaas tegen hem te keren. AK Choco Kush leeft en bloeit stoïcijns verder maar heeft onder de oppervlakte helaas met wortelrot te kampen. CannaTommy geeft het dan ook niet op, en doet alles wat hij kan om de plant te redden.

Beste CNNBS lezers,

Afgelopen week hebben jullie kunnen lezen hoe AK Choco Kush bloeiend het nieuwe jaar startte. Helaas lijken haar goede voornemens nu misschien wel te mislukken.

Wortelrot

Dit is voor mij de eerste keer dat ik in de Dokter Groen Special kweek, en het gaat nog niet geheel zonder horten en stoten. Nadat mijn dame behandeld is met waterstofperoxide, had ze wat moeite om haar behoeften te vinden. Ik heb van alles geprobeerd: een calcium/magnesium supplement, de pH op 6.4, waterstofperoxide, verschillende keren verversen en schoonspoelen… Aan een gebrek aan liefde zal het niet liggen, denk ik. Toch heeft AK Choco Kush een zware tijd. Zo zie je maar; het blijft de natuur. Als je als kweker niet alle elementen juist verzorgt, zoals de natuur dat normaal gesproken ook doet, heb je helaas weleens vette pech. Nu geef ik de moed zomaar niet op, dus hopelijk is ze nog te redden.

Het lijkt erop dat ze haar berouw toont aan het bedrijf waar ze vandaan komt: Amsterdam Genetics. Ze wordt er sip van, net als ik. Ik las in een krantenartikel dat coffeeshopketen Boerejongens ‘voor straf’ een week moest sluiten omdat ze reclame gemaakt zouden hebben voor cannabis, en dat mag niet. Amsterdam Genetics is het zadenbedrijf verbonden aan de keten (en cannabiszaden mogen overigens gewoon verkocht worden). Cannabis wordt overal ter wereld steeds meer normaal. Het is te koop bij nette zaken, waar ze ook hun best doen voor medische patiënten. Hoe fijn is het om het zaadje te kunnen kopen van die soort waarvan je al weet dat die voor je werkt. Zonde om te lezen dat dit geweldige initiatief zoveel tegenwerking krijgt.

Temperatuur

Terug naar mijn eigen AK Choco Kush. Ik hoop mijn te maken fouten zo snel mogelijk te maken (en op te lossen), dan leer je pas echt snel. Ik geef het jullie eerlijk toe, deze week twijfelde ik toch even of mijn groene vingers niet stuk waren…

Ze heeft wortelrot. Waarschijnlijk ontstaan doordat de temperatuur van het voedingswater te hoog is geweest. Dokter Groen tipte mij ’s nacht het raam op een kier te zetten. Met deze tip koelde het voedingswater al een graad af. Toch bleef de watertemperatuur tussen de 20 en 21°C. Boven de 21°C heb je een verhoogd risico op de schimmel Pythium, wortelrot dus. Ik wil graag alle mogelijke oorzaken voor de hoge temperatuur uitsluiten. Gelukkig is G-tools zo behulpzaam om mij een set andere kranen te sturen. Deze kranen monteer ik bij de wissel naar de volgende ronde. Als ik de kraan volledig openzet, kan er meer water recirculeren. Hierdoor bevat het water meer zuurstof, waardoor je minder kans hebt op wortelrot. Als de temperatuur dan nog steeds problematisch is, ben ik voornemens om nuttige bacteriën aan het voedingswater toe te voegen.

Dieven

In het vorige verslag konden jullie lezen dat ik begonnen ben met dieven. Dit doe ik in twee etappes om te voorkomen dat de plant gaat strekken. Deze week had ik gepland om de lamp te laten zakken en om de tweede ronde te dieven. Maar gezien de stress waar de plant al mee te maken heeft op dit moment, heb ik besloten om hier nog even mee te wachten.

Reddingsactie

Wat kan ik doen om de plant te redden? Ik heb nogmaals gespoeld met waterstofperoxide, en ook de wortelkluit en kleikorrels behandeld met een plantenspuit met water en waterstofperoxide. Nu staat de plant met de wortels in een lichte voedingsoplossing. Ik heb haar maar de halve hoeveelheid gegeven die op de fles staat, met een pH-waarde van 6,0. De EC staat nu op 1,4. Nu, na een paar dagen, lijkt ze er weer een klein beetje bovenop te komen. Vandaag heb ik de EC-waarde weer met een punt opgeschroefd. Ik heb 3 liter water toegevoegd, met voeding voor maar 2 liter. Vandaag staat de pH een dag op 6,4 om calcium- en magnesiumopname mogelijk te maken.

Ik geef de moed niet op. Als ze morgen weer wat vrolijker is breng ik de EC nog wat omhoog. Ik kan nog niet beloven dat ze de wortelrot te boven kan komen, maar op dit moment groeien haar toppen gelukkig nog eigenwijs door! Ik geef haar komende week wat extra liefde, dan hoop ik dat ik volgende week geen uitvaartfoto’s aan jullie hoef te laten zien. En als dat wel zo is, dan beginnen we gewoon vol goede moed opnieuw met nieuwe dames.

Peace, CannaTommy

(advertentie)