(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Jazeker, hydrokweker Jack houdt de vaart er lekker in met een hele nieuwe kweekronde. Na de oogst van Tropicanna Banana mochten drie Girl Scout Cookies zaailingen hun plaats in het kweekhok overnemen. Ze hangen inmiddels al met hun wortels in het voedingswater. 

Hallo beste lezers van mijn kweek, ik hoop dat jullie oudejaarsnacht goed door gekomen zijn. Wij in ieder geval wel, met prachtig vuurwerk van anderen 😁 Bij deze de beste wensen en een mooi kweekjaar gewenst!

Goed, de twee kleinsten van mijn Tropicanna Banana’s zitten inmiddels al in potten. Deze had ik voor de feestdagen geoogst. De twee grootsten hangen nog te drogen; na het oogsten heb ik ze met blad en al ondersteboven opgehangen. Een dag later had ik alles alweer schoon, en dat is uniek voor mijn doen. Normaal gesproken trek ik daar wat meer dagen voor uit maar dat ging deze keer niet want kerstdagen stonden voor de deur.

Girl Scout Cookies

Nog een reden waarom ik het kweekhok zo snel weer schoon en opgeruimd had, is omdat ik snel weer verder wilde kweken, en wel met Girl Scout Cookies deze keer. Ik had zaadjes bij Zamnesia besteld maar ben er een beetje teleurgesteld over, eerlijk gezegd. Van de vijf zijn er maar drie ontkiemd. De zaadjes zagen er ook een beetje triest uit, dus ik had al niet veel hoop dat ze allemaal zouden ontkiemen.

Oké, dan gaan we maar met drie plantjes verder. Het is geen groot probleem maar ik had er toch liever vier gehad. Niks aan te doen, we gaan het beste er van maken. De zaadjes zijn na de kerstdagen uitgekomen, waarna ik ze in hun onderkomen geplaatst heb. Heb ook maar meteen voeding in het water gedaan; dan kunnen ze daar alvast een beetje  aan wennen. Ik wil ze deze keer tot aan het rek hebben voordat ik overschakel naar de bloeifase.

Ik gebruik deze ronde ook weer de hydrovoeding van Plagron. Ik vind het gemakkelijk in gebruik en heb maar drie flessen nodig. Ze groeien lekker door ze zijn alledrie onderweg naar hun eerste vijfvingerige bladeren. Daarna volgen de zevenvingerige bladeren, dan negen, dertien en hopelijk maken ze deze keer ook vijftienvingerige bladeren aan.

Nu ze een paar gekartelde bladeren hebben is de eerste strek van de zaailingen voorbij. De ronde lob-blaadjes blijven op hun plek en groeien nu niet verder omhoog. De wortels van de plantjes hebben het water inmiddels ook al bereikt, dus ze drinken helemaal zelf en ik hoef niet meer bang te zijn dat ze uitdrogen.

Oké beste mensen, ik zal vanaf nu weer elke dag bijhouden wat ik allemaal doe. De eerste weken zijn altijd saai en leveren ook niet erg spectaculair fotomateriaal op. We gaan het meemaken wat deze plantjes gaan brengen.

Blijf gezond, een fijn weekend en tot volgende week 🖐🖐🖐
Jack

(advertentie)