(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het gaat alweer hard met de Girl Scout Cookies van Jack. Inmiddels telt hij alweer de derde week op 12/12 en komen de eerste topjes voorzichtig tevoorschijn. De planten zijn gelukkig ook nog een beetje verder gegroeid en komen nu overal boven het scrogrek uit. Jack ververst het water weer en behandelt de groene dames met vita race; dat ze maar ijzersterk mogen worden!

Vrijdag 4 februari

Het is weekend en ik heb niet veel plannen. Vandaag heb ik wel 10 liter water bijgevuld omdat de pH-waarde wat omlaag is gegaan, en om zeker te weten dat het water tot maandag meegaat. We gaan het meemaken de komende dagen. De pH staat nu in ieder geval weer op 6,1.

Zaterdag 5 februari

Oké, ik was even vergeten dat we de verjaardag van de jongste zouden vieren; daar had ik ff niet op gerekend… 🤔 Nou, het was me het middagje wel maar de kleine heeft genoten, en daar gaat het om. Verder doe ik niets meer vandaag. Ik had wat bier op en dan moet ik niet gaan klooien want dan ga ik dingen doen waar ik later spijt van krijg. Op tijd naar bed dan maar, ik ben gesloopt!

Zondag 6 februari

Vandaag even een luilekkerland leven. Ben met de kids en mijn vrouwtje wezen uiteten. Altijd fijn als anderen eten voor je klaarmaken. Oké dan komen we bij de minder leuke dingen van vandaag: met water slepen. Ik dacht even, oh dat kan ik ook morgen doen maar dan ga ik weer dingen veranderen en dat moet ik niet doen. Wat moet dat moet. Dus 80 litertjes water en 60ml hydro A en B hydro voeding van Plagron verder, staat het water klaar voor morgen. De pH heb ik op 6,5 gesteld. Morgenochtend staat die toch weer hoger, dus die moet ik toch nog bijstellen als de lampen weer aan gaan. Morgen weer een dag.

Maandag 7 februari

Vandaag het water bijstellen naar 6,5; de laatste keer dat ik dat doe voor dit water. Nu het oude water uit de bakken pompen. Dat gaat tegenwoordig niet meer zo snel vanwege de wortels, maar dat geeft niet; ik hoef in ieder geval niet meer met water te sjouwen. Zo, de bakken zijn zo goed als leeg. Nu kan het verse water erin; daar zullen de vrouwen wel van gaan genieten. Ze doen gelukkig wat ze moeten doen, en dat is nog een beetje groeien. Deze week zullen ook wel de pruikjes zichtbaar worden. De voorbloei is er in ieder geval en het zijn gelukkig ook nog eens drie dames. Nou dames, doe jullie best en dat jullie maar een mooie oogst mogen geven.

Dinsdag 8 februari

De planten hebben 24 uur mogen genieten van de hoge phH-waarde en het verse water. Ik kan goed zien dat ze ervan genieten. Ik merk dat als ik op maandag vers eten en drinken geef, dat ze veel meer voeding opnemen dan de rest van de week. Vandaag breng ik de pH terug naar 6,2. Ik ga het eens langzaam naar 5,8 brengen, en  elke dag een beetje bijsturen. Dan heb ik tenminste het gevoel dat ik iets doe.

Woensdag 9 februari

Ja ja, we zitten op de helft van de week, het weekend komt snel dichterbij. Oké, het water doe ik naar 6,1. Ik moet ze deze week ook nog eens met Vita Race van Plagron besproeien voor wat extra ijzer. Dat wordt dan ook de laatste keer deze kweek dat ik dat gebruik. Vandaag nog wat takjes platgelegd en wat blaadjes weggehaald. Deze week zal ik ook het een en ander onder het rek gaan weghalen, daar komt weinig licht.

Donderdag 10 februari

Vandaag heb ik het water rondgepompt. De pH-waarde kwam uit op 6,4 vandaag en heb ik bijgesteld naar 6,0. De plantjes stonden weer mooi recht omhoog. Morgenvroeg kijken of de kids meewerken, dan kan ik ze op tijd bij school afzetten en dan snel de plantjes besproeien. Nu nog even uitrusten van alles; dikke toeter erbij en een beetje niks doen. Oké, de toeter is weer op helaas. Ik wil er nog wel een maar dan kom ik morgen mijn bed niet uit. Slapen dan maar…

Vrijdag 11 februari

Vrijdagochtend; snel alles klaar maken. 5 ml Vita Race op 0,5 liter water in de plantenspuit en de kids snel naar school brengen. Gelukkig ben ik nog op tijd, de lampen kunnen elk moment uit gaan. Het is mooi gelukt, ik kon ze netjes besproeien en heb de bovenkant en ook de onderkant van de blaadjes besproeid. Zo, dat flesje kan ook opgeruimd worden. Tot vanavond vrouwtjes, geniet van het ijzer!

Oké beste mensen, we zijn weer weekje verder en ook weer weekje dichter bij de lente. Hier zijn we klaar met de winter. Geniet van het weekend en tot volgende week.

Jack 🖐🖐🖐

(advertentie)