(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Zoals je misschien nog weet moest Jack zijn dames een paar weekjes alleen laten maar hier is hij weer met een nieuwe update. Het eerste wat Jack dan ook deed na zijn thuiskomst, was bij de planten kijken. De dames hadden drie weken op hetzelfde voedingswater geteerd maar de wortels waren nog gezond. De toppen helaas niet meer allemaal…

Zo beste mensen het is alweer 22 april en we zijn vier weken verder. Dat is wel een hele tijd voor de planten, die vier weken geleden al ver in de bloeifase waren. Maar het is hier dan ook erg hectisch geweest de afgelopen tijd.

De grote verbouwing

Zoals je misschien nog weet zijn we aan het verbouwen. Van de badkamer tot aan de keuken hebben we alles weggehaald. Toen moest alles weer opgebouwd worden en inmiddels is de badkamer klaar en staan de muren weer strak in de lak. De keuken zit er ook in, op het belangrijkste na: mijn fornuis en de combi-oven. De nieuwe vloer komen ze vandaag brengen en die wordt dan maandag gelegd. En ondertussen bloeien de plantjes verder. Hoewel, niet allemaal…

Ik heb mijn planten dus voor het eerst drie weken alleen gelaten, en dat doe ik normaal nooit zoals je zult begrijpen. Gelukkig hebben ze genoeg watervoorraad in de bakken zitten, maar ik heb daar drie weken lang geen vers water en voeding aan toe kunnen voegen.
Halverwege mijn afwezigheid heb ik nog wel geprobeerd om met een groene lamp foto’s te maken, maar dat lukte niet zo goed als ik me in mijn gedachten had voorgenomen. Daar ging het namelijk prima 🤭🤣🤣

Vandaar dus dat jullie ze niet gezien hebben maar ik had ze wel gemaakt. Vorige week donderdag heb ik de dames voor het eerst nieuw water gegeven. Het oude water stonk gelukkig niet en was ook niet slijmerig. ‘Dus ze kunnen best drie weken met hetzelfde water doen Jack.’
Ja, dat kan inderdaad wel maar deze Jack kiest er toch liever voor om elke week het water te verversen, en de pH en zo onder controle te houden.

Toprot

Ik vond het maar niks dat ik zo lang niets kon doen. Het eerste wat ik dan ook deed was naar de plantjes kijken. En jawel hoor, daar zat wat toprot onder het LED zonnetje 😤😤👹 De toppen waar rot in zat heb ik onder bij de stam afgeknipt en weggegooid. De toppen die niet aangetast waren heb ik laten zitten, want daarvoor moest ik eerst nog mijn droogtent opzetten, en klaarmaken met het filter tegen de geur.

Waar blijft de tijd…

Maar het grootste probleem daarvoor is tijd. De muren die ze glad zouden maken kon ik nog gaan bijwerken. Dat moest weer drogen, glad schuren en dan verven, en alles moest voor tweede paasdag klaar zijn, zodat ze dinsdag met de opbouw van de keuken konden starten. Lang verhaal kort, heb ik dus te lang gewacht met het opzetten van mijn droogtent.

Eenmaal begonnen stond de tent gelukkig wel snel. Toen meteen de schaar opgezocht voordat er nog meer toprot zou komen. Ik heb 10 takken kunnen redden van de toprot maar niet van hun einde. Ze hangen nu nog steeds in het tentje te drogen, en morgen heb ik de tijd om ze in de potten te doen.

Nog geen amber…

Er staan nu dus nog maar twee vrouwen onder de HPS die nog niet klaar zijn. Ik zou ze wel al kunnen omleggen maar ik wacht daar zo lang mogelijk mee. Ik wil namelijk eerst heel veel amberkleurige trichomen zien en zover is het helaas nog niet. Bij beide planten is er nog geen een te zien…

Oké beste mensen, ik wens jullie weer een fijn weekend toe en tot volgende keer. Dan heb ik ze misschien wel geknipt…

Jack 🖐🖐🖐

(advertentie)