(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hoe ervaren Jack ook is, tegen de extreme warmte en droogte van een kachel op standje turbo kan hij zijn Girl Scout Cookies ook niet beschermen. Eén van de drie planten heeft daardoor opgekrulde bladeren gekregen deze week. Ze ziet er wat gehavend uit maar komt er vast wel bovenop. Kweekdagboek.

Vrijdag 24 februari

Zo eindelijk weer weekend! Wat kijk ik daar toch altijd naar uit en vooral op de maandag 😁 Bij een van de drie planten zijn de blaadjes omhoog gekruld, ze lijkt daardoor een soort krulsnor te hebben. Ik denk dat het een beetje door de warmte en door de lage luchtvochtigheid komt, die is namelijk …schrik niet: 20 procent. Het komt ook beetje door mijn vrouw, want als zij opstaat en de kachel op standje turbo zet dan wordt het snel warm. Helaas houdt ze geen rekening met de groene dames in huis…

Dus het is dan maar even zo, en niet anders. Uithuilen en verder gaan 😭 Het zal denk ik geen megaopbrengst worden, maar als ze straks maar wel lekker smaakt. Ik hoop dat het hierbij blijft; in ieder geval wordt het langzaamaan wel steeds mooier weer buiten. Het water heb ik op een pH-waarde van 5,8 staan, en de temperatuur van het water is nu 19 graden.

Zaterdag 26 februari

Vandaag was ik niet veel van plan maar het water gooit een beetje roet in het eten. Zag dat de pH-waarde omlaag was gegaan en dan moeten we actie ondernemen en niet uitstellen naar morgen. Ik gooi er daarom meteen 20 liter water bij. Mijn kraanwater heeft een pH van 7,0 dus dat verhoogt de pH-waarde genoeg om het tot maandag te redden. Zo niet dan doe ik er zondag gewoon nog even 10 liter water bij.

Zondag 27 februari

Vandaag is weer de grote watersleepdag van de week, en ik heb er voor de verandering weer eens zin in. 80 liter verder en we kunnen de voeding gaan toevoegen. Deze keer doe ik er 40 milliliter green sensation bij, naast de gebruikelijke A en B hydrovoeding van Plagron. Daar mogen ze de aankomende week van gaan genieten. Ook de pH-waarde heb ik opnieuw ingesteld op 6,5. Die zal vannacht wel wat stijgen dus die zal ik morgen wel opnieuw moeten bijstellen, voordat ik het water aan de dames geef.

Maandag  28 februari

Gelukkig zijn de krulsnorren niet verder opgekruld. Ik heb nog wel hoop en we geven dan ook zeker niet op. Vandaag krijgen de planten het verse voedingswater, ik denk dat ze daar wel gelukkig van worden. Zoals ik al verwacht had, moest ik de pH-waarde weer even op 6,5 afstellen. De watertemperatuur was 15 graden en dat is best wel koud, dus dat warmen we we op tot 19 graden en dan mag het de bakken weer in. ‘Oké vrouwkes, geniet er maar van en probeer zoveel mogelijk te herstellen.’

Dinsdag 1 maart

Zó, de dames genieten wel van het verse water; dat ze dan ook maar flink dikker mogen worden. We brengen het water naar een pH-waarde van 6,2 in plaats van 5,8. Het zal toch wel weer gaan zakken dus daar hou ik alvast rekening mee. Nu een lekker jointje en naar bed.

Woensdag 2 maart

En toen konden we weer wachten …en wachten… Nee, niet op de plantjes maar totdat de lampen aangaan en op dochterlief, die anderhalf uur zelfverdediging les heeft. Kan ze straks tenminste van zich afslaan mocht dat ooit nodig zijn.
Met de groene meiden gaat het wel goed, op paar dingen na dan. Ik zie ze wel dikker worden, wat mij dan ook weer blij maakt. Het water staat op een pH van 6,1 en dat laat ik zo. De temperatuur van het water is 19 graden. Zag ook al bij één top dat de bloeihaartjes langzaam bruin worden. Nog een paar weekjes dan mogen ze in rook op naar de eeuwige jachtvelden…

Donderdag 3 maart

Nou, dit is toch wel genieten nu het zonnetje zich laat zien. Beetje jammer van de wind maar we kunnen niet alles hebben. Oké, het gaat zo als het gaat en de planten weten wat ze nog te doen staat. Ik heb het ze nog eens goed verteld wat mijn plannen zijn, en dat ze daar maar aan mee moeten werken.

Zó, de pH van het water was ineens opgelopen naar 6,6. Ik heb het teruggebracht naar 5,8. Dat was echter niet helemaal mijn bedoeling; ik wilde hem op 6,0 hebben maar deed per ongeluk net iets te veel pH-min erin. Nou ja, niks meer aan doen zeggen we dan maar.

Oké beste mensen, ik wens jullie alvast een fijn weekend en tot volgende week! Geniet van het mooie weer waarmee we dit weekend verwend worden 😎

Jack 🖐🖐🖐

(advertentie)