(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Zeven bloeiweken zitten erop en de Girl Scout Cookies krijgen steeds dikkere toppen. Ze zijn gelukkig goed hersteld van de opgekrulde bladeren, en krijgen weer een verse lading voedingswater. Het is deze week wel wat koud in het kweekhok van Jack, ondanks het lekkere zonnetje buiten. Kweekdagboek!

Vrijdag 4 maart

Jawel, weekend voor de boeg, en nog wel met zonnig weer ook. Nog niet heel warm maar wel mooi. De planten lijken te zijn hersteld van de krulsnorren, en zijn in ieder geval niet verder verslechterd. De watertemperatuur breng ik weer even naar 19 graden; ze hebben het een beetje koud als de lampen uit zijn. Ondanks dat ik een infrarood kacheltje heb, heb ik een vrij lage temperatuur. Het water was 17 graden, en de pH 5,9. Hier doe ik verder niets aan.

Zaterdag 5 maart

Zo, ik heb lekker genoten van het weer. De kids naar buiten, lekker spelen dan kan papa lekker chillen. Toen als verrassing nog even lekker uit eten geweest voordat het onbetaalbaar wordt. Vandaag doen we verder niets.
Lekker lui zijn, in bedje en … 🤔

Zondag 6 maart

Na al dat genieten en lui zijn moet ik toch wel weer aan de bak en met water slepen. De dames zullen er wel op wachten, hun wekelijkse elixer. Vandaag doen we 80 liter water, 40 ml green sensation en 40 ml A en B hydro voeding van Plagron. Dat breng ik op een pH-waarde van 6,5 vanwege de calcium en magnesium opname. Zo, nu een sigaretje en dan naar bedje, t’is weer later dan ik gepland had.

Maandag 7 maart

Zo mensen, we worden toch wel verwend met het mooie weer, het wordt langzaamaan steeds warmer. Laat de zomer maar komen! Vandaag geen gesleep met water, dat hadden we gisteren al gedaan. Vandaag gaan we het verse water aan de dames geven, maar eerst de pH weer even op 6,5 bijstellen en de bakken leegpompen.
Het leegpompen duurt nu langer door de vele wortels in de bakken. Er zullen ongetwijfeld ook wortels door de leidingen groeien, wat het ook allemaal een beetje vertraagd. Vullen is gelukkig binnen 20 minuutjes klaar. Bedtijd…

Dinsdag 8 maart

Vandaag het water weer op 6,0 zetten, dan kunnen de dames weer aan hun voeding beginnen. Het zal wel weer laat worden; bakken leeg maken, pH-min erbij, het water weer op temperatuur brengen. En dan de bakken weer vullen en weer leeg maken, de pH bijstellen, en dan weer de bakken in tot er water met een pH van 6,0 uit de laatste bak komt.
Ik zag trouwens ook al wat bruine bloeiharen. Niet veel, maar hier en daar een op de dame die onder de 400 Watt LED balken van G-Tools staat. Ik denk dat die plant ook het eerste klaar zal zijn. Nu lekker naar dromenland toe.

Woensdag 9 maart

Het gaat de goede kant op! Ik zie dat de toppen steeds dikker worden en dat maakt mij natuurlijk erg blij. Ik hoop ze alledrie tegelijkertijd om te kunnen leggen, maar dat zal wel niet het geval zijn. Dat is gelukkig niet erg. Ik heb nog geen nieuw droogtentje maar de grote droogtent hoef ik niet op te zetten want zoveel wiet is er niet. Het past gemakkelijk in het kleine DR60 tentje van Secret Jardin.

Oké, het water was wel erg koud, namelijk 15 graden. Het hok was zelf trouwens ook koud; om 04:38 uur was het 18,3 graden. Of mijn thermometer is kapot of het is wel erg koud geweest …vreemd.

Donderdag 10 maart

Vandaag hoeven we niet veel te doen. Ik was bijna vergeten dat het donderdag was. Het water laat ik even op temperatuur komen, en dan snel terug de bakken in. Aan de pH-waarde doen we niks want die staat vandaag op 6,1 De plantjes worden langzaamaan steeds iets dikker nu. Nog een paar weekjes; ik ben erg benieuwd hoe deze smaakt straks.

Oké beste mensen, ik wens jullie een fijn weekend en tot volgende week. Geniet van het mooie weer!

Jack 🖐🖐🖐

(advertentie)