(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In het kweekhok van Jack gaat het alweer razendsnel! De Girl Scout Cookies maken het goed en worden deze week alvast getopt. Het plan is om ze na het weekend al op 12/12 te zetten dus het wordt weer een razendsnelle ronde deze keer. De Tropicanna Banana planten zijn ondertussen allemaal opgepot, en dat levert indrukwekkende plaatjes op…

Jazeker! De Tropicanna Banana’s zitten sinds deze week in kannen en kruiken, oftewel mijn weckpotten zijn weer goed gevuld. De foto’s daarvan had je nog tegoed, dus daar begin ik mee, en dan gaan we meteen door met het kweekdagboek van deze week.

Vrijdag

Zó, weekend! Dat betekent lekker uitslapen en heerlijk lui zijn. Met de vrouwen gaat het goed; de blaadjes worden flink groot en hebben een mooie donkergroene kleur. Met het water gaat het verder ook nog steeds goed. De planten nemen hun voeding goed op en het water ook. De pH-waarde blijft ook nog steeds stabiel op 5,8. Het wordt tijd dat de F1 weer van start gaat, dan hebben we weer wat te kijken in het weekend.

Maandag

Ik zou vandaag eigenlijk het water gaan vervangen maar ik ben daar nog niet klaar voor. Ik ga het deze keer ook een beetje anders doen, en wel om de pH-waarde deze keer wat stabieler te houden. Eén dag voor ik het water ga vervangen, vul ik eerst alvast de ton met water en voeding, en pas ik de pH-waarde aan naar 6,4. De dag van verversen stuur ik de pH-waarde dan nog een beetje bij als het nodig is. Dan pomp ik de bakken leeg, rechtstreeks de afvoer in, en pas als de bakken zo goed als leeg zijn, pomp in het water vanuit de ton de bakken in.

Dinsdag

Volgens plan heb ik gisteren al het water en de voeding klaargemaakt dat de planten vandaag krijgen. Gisteren heb ik dus al water lopen slepen met de 80 liter die nu in de ton zit. Daar heb ik 30 ml hydro A en B hydro voeding van Plagron aan toegevoegd, toen de pH-waarde naar 6,4 gebracht en dat heb ik een dagje laten staan.
Vandaag heb ik alleen nog een beetje pH-min toegevoegd om de pH-waarde van 6,4 te verkrijgen. Het water uit de bakken pompen gaat ook prima. Ik moet er alleen eigenlijk nog wat aan veranderen maar mis daarvoor een aansluiting tussen twee slangen. Zodra dat onderdeel weer te verkrijgen is zal ik het vervangen.

Woensdag

De Girl Scout Cookies vinden het verse water heerlijk dus ik blijf het toch maar wekelijks verversen. Vandaag is het de bedoeling om de pH-waarde van het water weer naar 5,8 te brengen voor de rest van de week.
Nou, dat is niet helemaal gelukt; het staat vandaag dan maar op 5,7. Ook prima…
Zal ik haar vrijdag eens gaan toppen en wat groot blad weghalen? Ik ben niet zo voorstander van bladeren weghalen maar goed; wat moet, dat moet zeggen we dan maar.

Donderdag

Ongelooflijk hoe breed een van de bladvingers is! Ik kan er drie van mijn eigen vingers opleggen en dan komt er nog groen tevoorschijn. De pH-waarde van het water is nog steeds 5,7. Morgenavond ga ik ze toch maar even toppen en dan hebben de dames tot maandag om bij te komen. En dan starten we ook met de bloeifase en zetten we de klok van 18 uur licht (18/6) naar 12 uur licht (12/12). Dan gaan we ook het vermogen van 300 naar de 720 Watt opvoeren. De LED van G-Tools gaat dan naar de 400 Watt.

Nou beste mensen, we wensen jullie een fijn weekend, en tot volgende week!

Jack 🖐🖐🖐

(advertentie)