(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het ís even geleden maar Jack is weer helemaal terug op het cannabisnest met een nieuwe ronde. De komende maanden gaat zijn kweekdagboek over Seriotica. Deze mooie nieuwe wietsoort van Serious Seeds zorgde bij Dokter Groen al voor een spectaculair resultaat, dus we zijn heel benieuwd hoe ze het in de mooie kweekruimte van Jack Laventura gaat doen!

Zo beste mensen, hier weer eens een kweek van Jack! Ik heb een lange vakantie genomen want er moest eerst eens wat plaats gemaakt worden in de voorraadkast. Het was daarom ook niet nodig om verder te kweken; we doen het tenslotte voor eigen gebruik.

Stroom, wiet en geldzaken

Dat gezegd hebbende gaan de potten wel erg snel leeg als er niks meer bij komt. Ik wilde dan ook eigenlijk voor de jaarwisseling weer beginnen maar moest het door privé-omstandigheden nog even uitstellen. Daarbovenop komt nog dat de stroom sinds mijn laatste oogst veel duurder is geworden voor ons allemaal. En het zijn nog slimmerikken ook bij de energiemaatschappij. Ik moest mijn verbruik namelijk nu al doorgeven in plaats van na de zomer, zoals gewoonlijk. Vanaf deze maand moet dat zelfs maandelijks, zodat ze de prijs kunnen aanpassen.

Ook wordt mij weleens gevraagd of ik een onsje wil verkopen. Dat zou op zich best wat geld op kunnen leveren maar ik begin er niet aan en zit zeker niet te wachten op gezeik aan mijn deur. Willen ze wiet verkopen dan moeten ze zelf maar gaan kweken. Ik ga geen problemen op mijn nek halen voor een ander.
Ik snap het wel, het is natuurlijk goedkoper dan in een shop. Heb geen idee wat het daar tegenwoordig kost maar het zal vast niet goedkoop zijn.

Seriotica

Goed, over naar de kweek. Ik ben inmiddels al begonnen en wel met de soort Seriotica van Serious Seeds. Ik had het resultaat van Dokter Groen gezien en dat sprak me wel aan. Dus zaadjes besteld maar die hadden ook wat vertraging. Wat op zich niet zo erg was aangezien ik zelf ook nog geen haast had. Er zat wel netjes een kaartje bij met de excuses voor de vertraging. Kijk, dat is pas respect voor je klanten daar scoren ze punten mee 👍👍👍

Oké, al met al ben ik dus pas drie weken geleden begonnen met het ontkiemen van vijf zaden. Wat mij tegenwoordig opvalt aan veel zaadjes, is dat ze niet meer die mooie panterstrepen hebben. Ik zie steeds vaker van die egale wietzaadjes, en ook de Seriotica zaden zijn wat dat betreft streeploos.

De zaadjes laat ik altijd in Spa Blauw weken. Na ongeveer 24 uur gaan ze bij mij dan de easy plugs in, om verder te kunnen ontkiemen. En dan zie je al snel de helmpjes langzaam omhoog komen. Zodra ze boven Jan zijn, gaan ze dan hun nieuwe verblijf in, oftewel mijn kweekruimte. Daar zullen ze dan verder ook blijven totdat ze klaar zijn. Maar dat is pas over een paar maanden, want zoals je weet ga ik altijd voor amberkleurige trichomen.

Hydro-logisch

Zoals jullie weten hoef ik niet met aarde te slepen maar alleen met wat water, wat heel erg prettig is. Oké, je moet wel meten wat je doet maar als je dat eenmaal onder de knie hebt, dan doe je het zoals Dokter Groen en CannaTommy met twee vingers in je neus. Zelf gebruik ik mijn vingers alleen liever om wat kruiden fijn te maken 😄🤣🤣 maar je begrijpt wel wat ik bedoel. Hydrokweken is veel minder arbeidsintensief dan op aarde kweken.

Ik gebruik deze ronde wederom de voeding van Plagron maar wil wel weer eens wat nieuws proberen. Wat, dat weet ik alleen nog niet. Het moet in ieder geval niet te veel poespas zijn, en ook geen 100 flesjes want daar geloof ik toch niet in. Ik heb in ieder geval nog even om erover na te denken, want deze ronde is pas net begonnen.

Daarover gesproken; de plantjes zijn druk bezig. Eén zaailing heeft het helaas niet gered en een andere loopt flink achter maar die stond onder de LED in plaats van de HPS. Deze heb ik vanmorgen omgeruild met haar buurvrouw. Ik ben benieuwd wat ze gaat doen, en hoop natuurlijk dat ze een sprintje trekt om de andere plantjes bij te houden. Ook de wortels komen nu langzaam uit de potjes, wat me ook weer een fijn gevoel geeft.

Oké beste medekwekers en mensen van het goede leven; ik wens jullie een fijne week toe, en tot volgende. Dan zijn de plantjes waarschijnlijk merkbaar groter en zal ik ook wat meer te vertellen hebben over de verzorging.

Groetjes, en een stoned weekend!
Jack Laventura

(advertentie)