(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Voor Jack en zijn Tropicanna Banana’s zit de derde week van de zichtbare bloeifase erop. Nu de planten meer PK’s binnenkrijgen zorgen ze voor dagelijkse pH-dalingen en dat houdt de hydrokweker behoorlijk bezig deze week. De planten zelf lijken er niet veel onder te lijden want die drinken en bloeien lekker door.

29 oktober: Pfff het was weer laat geworden vandaag; ik ben wel een paar uur zoet geweest met het water. Ben er niet zo blij met wat er nu aan de hand is met de vrouwen, de pH-waarde daalt nogal veel en dat heb ik normaal gesproken niet altijd, al schijnt het wel normaal te zijn. In de bloeifase zakt de pH-waarde vaak vanzelf als gevolg van de veranderde voedingsopname. De planten nemen meer kalium op en geven meer waterstof-ionen af waardoor de pH-daalt. We gaan het meemaken.

30 oktober: Lekker, vandaag gaat de klok een uur terug. Ik hoop dat ik dan ook met alles een uurtje eerder klaar ben. Vandaag is de pH-waarde weer gezakt maar dat vul ik aan met gewoon kraanwater. Dat betekent doorspoelen tot ik dezelfde pH-waarde van het water dat ik in de bakken laat lopen. Twee uurtjes verder; ik ben er wel klaar mee voor vandaag. Nu lekker naar mijn vrouwtje en morgen weer een dag.

31 oktober: Yes! De klok in het hok loopt nu gelijk met de klok op de mobiel. Benieuwd of ik nu ook een uurtje eerder naar bed kan. Nou… helaas is het alweer 01:00 als ik klaar ben, en ik kan morgen niet uitslapen maar moet vroeg op voor de kids. Ja de ene kweek gaat foutloos en bij de andere gaat het niet zo als we willen, en dat is het leven van een kweker.

1 november: Water vervangen vandaag. Ik had er echt geen zin in, ben doodmoe maar wat moet dat moet. 80 liter verder is de ton weer vol. We zijn ook weer begonnen met de voeding, die heb ik deze keer wat lager gehouden. 40 ml Green sensation en 30 ml A en B hydrovoeding van Plagron, eens kijken hoe ze dat gaan vinden. De pH hou ik vandaag op 6,5 voor de Cal/Mag en de watertemperatuur hou ik op 20 graden. Nu lekker naar bed, ik zal wel als een roosje slapen.

2 november: De pH-waarde hoeven we niet omlaag te brengen, dat hebben de plantjes al voor mij gedaan. Ik was wel lekker snel en binnen een uurtje klaar vandaag maar dat zal morgen wel weer anders zijn.

3 november: De pH-waarde zakt nog steeds en ik denk dat dat niet meer zal veranderen. Maar vandaag laten we het gewoon zoals het is. …nee, toch maar niet. Ik voeg toch nog wat kraanwater toe om de pH-waarde wat omhoog te brengen. Het is wel weer laat geworden door het rondpompen van het water. Ze drinken gelukkig wel goed door. Morgen maar weer kijken wat voor verrassingen de dames dan voor me in petto hebben.

4 november: Ja ja, ze drinken goed ik zie weer vooruitgang. De takken komen mooi vol met topjes. Het plantje onder de LED balken van G-Tools wordt langzaam maar zeker steeds wat dikker. Zal geen mega oogst worden helaas. Volgende kweek toch maar weer wat langer laten groeien, zodat het plantje boven het rek uitkomt. Vandaag 20 liter water erbij gegooid zodat de pH weer op 6,0 staat. Zo, op tijd naar bed het is mij gegund.

Zo beste mensen, zo zien jullie ook dat het bij Jack ook niet altijd goed gaat maar dat opgeven ook geen optie is. Gewoon doorgaan en zien waar het schip strandt. Ze moeten het nog een paar weken volhouden. Ik ga jullie in ieder geval een fijn weekend wensen en er is weer een race aankomende weekend. Ik zeg GO MAX! en dat hij zondag maar als eerste over de streep komt.

🖐🖐🖐 Jack

(advertentie)