(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De Tropicanna Banana planten van Jack staan inmiddels drie weken op 12/12 en groeien nog steeds door. Hij scrogt ze zorgvuldig maar breekt per ongeluk ook een takje. Hij repareert de breuk met duct tape en ontdekt deze week ook al de eerste bloeiharen. 

8 oktober: Zó, het is race weekend dus ik zal goede zin hebben of heel teleurgesteld worden, maar als ik het zo gezien heb dan gaat het wel goed komen …hoop ik. Over maar naar de plantjes dan maar, die gaan wel goed, ik zit alleen te denken of ik niet wat niet te vroeg naar de bloei gegaan ben. Het plantje onder de LED G-Bars blijft maar klein en het achterblijvertje is flink gegroeid.
De takken die boven het net uit groeien bind ik nog steeds op het rek. De watertemperatuur is mooi 19 graden als de lampjes aan gaan. De pH-waarde heb ik nog steeds op 5,8 staan.

9 oktober: Pfff wat een vertoning! Ik zal morgen denk ik niet aanspreekbaar zijn. Oké, water snel doen en mevrouw Laventura gezelschap geven. Morgen weer een dag.

10 oktober: 🤬🤬🤬🤬🤬🤬
Gelukkig kunnen de plantjes mij niks zeggen over de race vandaag. Alleen even gekeken of er niks raars aan de hand is maar dat is er gelukkig niet. Morgen weer het water verversen; de week zit er alweer op.

11oktober: Heb niet zo veel zin vandaag maar wat moet dat moet. Water vervangen dat wordt weer emmertjes water slepen. Dus 50 ml hydro A en B hydro voeding van Plagron toegevoegd aan 80 liter water. De pH brengen we op maandagavond tot dinsdag avond op 6,4. Dat doe ik voor de opname van calcium/magnesium (CalMag) zodat de planten ook die stoffen binnenkrijgen. De watertemperatuur breng ik naar 19 graden. Verder gaat het wel oké met de plantjes; we gaan het meemaken aankomende weken.

12 oktober: Vandaag even het water terug naar een pH-waarde van 5,8 brengen. Nu kunnen ze rustig een weekje van de rest van de voeding gaan genieten. Slam! op de radio en rustig wat takken op het rek binden. Klap krak knak, ja hoor heb ik weer een top in mijn handen, snel wat duct tape eromheen. Geen Slam! meer in het hokje als ze vet draaien, dat gaat dan vast weer fout. Nou maar hopen dat het nog aan elkaar groeit, we gaan het zien…
Wat we ook zien zijn bloeiharen. Ik hoop dat die onder de LED nog wat hoger wordt maar ook dat gaan we in de loop der weken zien. Heb bij die plant ook flink wat blaadjes weggehaald in de hoop dat ze nog wat groeit in de hoogte.

13 oktober: Het eerste wat ik vandaag gedaan heb is kijken naar het takje dat knak krak zei, en dat terwijl ik nog niet eens aan het drogen ben. Ze laat nog steeds leven zien; ik kan denk ik zo in het ziekenhuis voor plantjes gaan werken. Nou, haar laten we maar even een tijdje met rust. Het is al weer de helft van de week, wat vliegt de tijd toch! Ik stop maar met schrijven de muziek is echt te vet om niet van te kunnen genieten. Ik luister namelijk Armin van buuren die ff lekker los gaat!

14 oktober: Ja, alleen maar goede muziek op de radio; gelukkig is m’n vrouwtje werken dus het volumeknopje staat op de hoogste stand. Nou, die dame onder de LED is druk met mooie bloemetjes maken. Mooi dat er toch verschil in zit; vier plantjes waar eentje al verschilt van de rest. Een ander plantje heb ik ook niet getopt, dat was het achterblijvertje en die is nu het langste.

Wat gaan we doen? Nog wat takken op het rek binden of laat ik ze nu hun gang gaan? Daar ga ik nog eens over nadenken…

Oké beste mensen, ik wens jullie een fijn weekend en tot volgende week 🖐🖐

Jack

(advertentie)