(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Jacks Tropicanna Banana’s enteren alweer de tweede week op 12/12, en groeien lekker door. Deze week zien we de tweede en derde plant door het scrogrek groeien, terwijl nummer vier nog wat in de breedte groeit. Nog maar even en dan zal de bloeifase alweer beginnen… 

1 oktober: Jawel, vandaag kwam ook het tweede plantje boven het rek uit piepen. Nu dus al twee plantjes boven het scrogrek, goed bezig. Het achterblijvertje gaat wel langzaam maar groeit ook nog steeds. Ze gaat niet zo snel als haar zusjes. Het plantje onder de 400W LED G-Bars van G-Tools komt ook maar niet boven het net uit. Aan het water hoef ik niks te doen; nu dat de plantjes de bakken bedekken met hun blaadjes blijft het mooi op temperatuur.

2 oktober: Zó, vandaag maar eens niets gedaan (zoals gewoonlijk op zaterdag). Het water hoef ik niet te doen die is mooi stabiel met een pH-waarde van 5,8 en de temperatuur is ook prima: 20 graden.

3 oktober: Nu dat er twee plantjes boven net uit zijn mogen we de clips tevoorschijn halen om ze op het rek vast te maken. Water temperatuur is mooi 20 graden maar zal van de week wel kouder zijn als de temperaturen buiten ook lager zijn. Dat zou op zich mooi zijn want dan kunnen we de lampjes gaan opvoeren. de HPS lampen naar 720 Watt en de LED naar 400 Watt.

4 oktober: Vandaag is het dierendag dus ik zal het poesje eens extra verwennen. Nu zit ik te denken, zal ik vandaag het water verversen of zal ik er 20 liter bij doen om de pH-waarde op 6,4 te krijgen? Ja, dat doen we! Wat water uit de bakken, daar vers water bij zodat de pH omhoog gaat. Heb er ook meteen 20 ml hydro A en B hydro voeding van Plagron bijgedaan. De pH staat nu op 6,6 dus dat laat ik maar zo. Alles weer de bakken in en klaar. Morgen weer een nieuwe dag.

5 oktober: Zo, bakken leegmaken, de pH is voor de CalMag 24 uur 6,6 geweest, en kan nu weer terug naar 5,8.
Kunnen ze weer een weekje vooruit. Verder heb ik per ongeluk een takje afgebroken… nou ja, niks aan te doen. Volgende keer voorzichtiger zijn Jack! Ja man.

6 oktober: Aan het water hoeven we vandaag niks te doen. Nu kunnen we rustig op ons gemak de takjes op het rek proberen te klikken. Het achterblijvertje komt binnenkort ook door rek net kijken. Dan is het nog wachten tot het plantje onder de LED boven het rek komt. Door het full spectrum licht en omdat de LED minder warm is, maakt die wat kortere internodes aan.

7 oktober: Vandaag maar eens kijken wat gebeurt als we drie lampen op 400 Watt hebben staan, nu het 5 graden is buiten. Nog wat takjes die gegroeid waren en die omhoog staan, liggen weer plat op het rek. Morgen of zaterdag zal het laatste plantje ook wel boven het rek uitgroeien.

Oké beste mensen, ik wens jullie een fijn weekend en tot volgende week! Geniet van het racen aankomend weekend, of lekker van het mooie weer dat we nog gaan krijgen 🖐🖐🖐

Jack

(advertentie)