(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Nu ook de nazomer op zijn einde loopt is ook Jack weer binnen aan een nieuwe kweekronde begonnen. Een kweekronde die een mooie opbrengst belooft want deze keer worden het vier Tropicanna Banana planten onder een combinatie van LED en HPS. Uiteraard allemaal in hydro, zoals gewoonlijk…

Zo beste mensen, daar zijn we weer na een lange en helaas slechte zomer. Als ik geweten had dat de zomer zo slecht zou worden, had ik natuurlijk gewoon binnen doorgekweekt. Maar goed, ik hoop dat jullie wel een fijne zomer gehad hebben en dat jullie wietplanten buiten toch mooi groot geworden zijn, en dat er maar mooie toppen aan komen.

4x Tropicanna Banana

Zelf ben ik inmiddels weer binnen van start gegaan. Deze keer zal ik 4 plantjes kweken onder 3 lampen; de 400 Watt G-Bars van G-Tools en mijn twee oude vertrouwde HPS lampen. De wietsoort is Tropicanna Banana van Barney’s Farm. Ik kon ze helaas niet bij Barney’s zelf bestellen omdat je kan daar niet met iDEAL kunt betalen. Dus dan maar via Zamnesia.

Goed, we gooien de zaadjes in een maatbeker met Spa blauw en wat Seedbooster Plus van Plagron. Na één nachtje in het glas water stop ik ze in Easy Plugs en laat ik ze daar verder hun gang gaan. Ik moet zeggen dat deze plugjes fijner zijn dan de steenwol plugjes.

Oeps!

Door mijn luiheid kwam ik tot de ontdekking dat ik alles eerst nog moest schoonmaken; pfff even vergeten… Na het schoonmaken heb ik de bakken vol goede moed met water en toevoegingen gevuld. De plantjes zijn net boven Jan; vijf van de vijf zaden zijn ontkiemd. Nu wacht ik nog even tot ik wortels zie, en dan kunnen ze in de potjes.

Grrr 🤬🤬🤬 heb ík weer! Wat is er met dit water aan de hand? Er lijkt wel een soort van schimmel in te zitten. Ik kan niet vinden wat het is en hoe ik er aan kom maar ik weet wel dat ik het erg druk ga krijgen met het schoonmaken…

Oké, als eerste heb ik al het water weggepompt en de bakken leeggeschept. Toen waterstofperoxide puur uit het flesje in de bakken gespoten om eventuele schimmels te doden. Toen weer de boel uitgespoeld en vervolgens met 90% alcohol ingespoten. Na dat gedaan te hebben heb ik het nog eens met natuurazijn ingespoten; ik had gelezen dat zuur de schimmels doet verdwijnen.

Roots!

Jawel, daar komen de eerste wortels al, ze groeien rustig aan. Nu alles schoon is kunnen ze in de potjes. Ik zet ze zo diep mogelijk zodat de wortels snel bij het water kunnen, en ook omdat ik de potjes zo kan bijvullen zodat de plantjes lekker kort blijven. Ik vul ze aan tot aan de lobblaadjes.

Ja hoor, hebben we net een slechte, koude en natte zomer achter de rug. Gaan we eindelijk weer binnen aan de slag, en wat denk je? Zon en een temperatuur van bijna 30 graden… 😣 Doordat het buiten en dus binnen zo warm is, moet ik elke dag mijn water vervangen. Komt natuurlijk ook omdat ik mijn bakken niet afgedekt heb met radiatorfolie, wat ik normaal gesproken wel doe.

Dit wordt een snelle ronde

Ik ben van plan om ze snel in de bloei te zetten. Ik hoop namelijk voor eind maart al twee rondjes gedraaid te  hebben. Zit zelf te denken dat ik de klok op 12/12 zet, zodra de planten zeven vingerige bladeren hebben. Ook heb ik de tijd alvast op wintertijd gezet, zodat ze strakjes van 20.00 tot 08.00 lekker in het binnenzonnetje kunnen genieten. Maar voor nu nog even geduld…

Ik ben ook al langzaam met voeding begonnen en ga nog steeds goed met Plagron. Dat is makkelijk want dat zijn niet te veel flessen, alleen hydro A en B voor de hele kweekronde. Ik heb er weer zin in mensen, dat er maar mooie bloemetjes aan mogen komen!

Ik wens jullie een fijn weekend en tot volgende week 🖐
Groetjes, Jack

(advertentie)