(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Jack wacht wat af deze kweek, tjongejonge! Gelukkig doet hij dat wel met veel plezier want amberkleurige trichomen zijn het streven. En zolang de luchtvochtigheid nog laag is, is het risico op toprot toch erg klein. Kortom, Sneeze leeft nog steeds maar niet lang meer, dus grijp je kans als je haar nog één keer in levenden lijve wil zien. 

16 april: Oké, we gaan morgen kijken wat ze allemaal kunnen bij Red Bull 👍 Zelf kan ik een hoop maar ik heb verder toch niet veel gedaan. Lekker lui zo het kweken. Tja, het is nu eenmaal zo dat als je het hydrokweken eenmaal onder controle hebt, kun je het met twee vingers in je neus af eigenlijk… En nog een voordeel, ik hoef straks ook geen berg met aarde af te voeren. Alleen even schoonmaken en alles staat weer klaar voor na de zomerstop.

17 april: Mooi gedaan Red Bull! Morgen nog een race. Ik hoef nog niet aan het knippen want Sneeze gaat nog steeds goed; de luchtvochtigheid is lekker laag en er is geen spoor van toprot te zien. Maar sowieso zou ik vandaag toch niet kiezen voor de oogst.

18 april: Het was vandaag genieten, wát een race! Goed hoor Max, nummer één! Ik ben ook even bezig geweest in het kweekhok; de pH-waarde naar 5,8 gebracht en de watertemperatuur naar 20 graden verwarmd. Ik heb goede hoop dat ik haar toch deze week kan gaan knippen. Nou ja, knippen? Ik knip de takken onderaan  af en hang ze dan ondersteboven in de droog tent. Daar laat ik ze hangen tot dat de takjes ‘knak!’ zeggen als ik ze buig, en dan gaan ze een paar maanden de potten in om goed te curen.

19 april: Nou, mijn wietplant houdt het goed vol zeg! De luchtvochtigheid zou vandaag weleens wat hoger kunnen zijn dan normaal; deze dag is het namelijk heerlijk weer buiten.
Oké, de luchtvochtigheid is 38% en dat is dus 11% meer dan in de dagen ervoor. Geef mij nou nog maar even wat langer dat koude weer. Normaal zou ik eerder vragen om zon maar aangezien Sneeze bijna klaar is heb ik liever een lage luchtvochtigheid. Ik kan haar nog steeds niet omleggen maar morgen is er weer een dag. Ik moet dan toch ook nog eens denken om nog een keer vers water te geven.

20 april: Hoera, we mogen weer winkelen straks, zou tijd worden! Vandaag nog niets hoeven doen met de schaar. Het water wel even op temperatuur gebracht, maar verder niks. Het ziet er naar uit dat Sneeze nog wat langer mag blijven staan, dus ik zal haar morgen nog maar eens vers water geven. Ze doet wel haar best om de trichomen amber te laten kleuren. Op de blaadjes zijn ze al goed te zien maar ik wil ook amberkleurige trichomen in de top.

21 april: Vandaag toch maar de moed bij elkaar geraapt om (hopelijk voor de laatste keer) het water te verversen. Ik heb d’r een litertje of 60 gegeven, de pH-waarde op 5,8 en de EC-waarde op 0,8 – rechtstreeks uit de kraan zogezegd. De plant krijgt nu dus ook geen voeding meer van Plagron. Ik heb het kacheltje ook maar eens 2 graden kouder gezet, misschien versnelt dat het rijpingsproces een beetje. Voordeel dat ze zo lang kan staan, is dat ze mooi rijp wordt en daar worden we dan wel blij van!

22 april: Nee, nog niet knippen. Ik wacht toch wel wat af deze weken van een mooie kweek onder het 400 Watt zonnetje van G-Tools. Het zijn niet de dikke toppen die ik onder de HPS heb, maar dat was dan ook een 600 Watt. Het gewicht gaat ons straks vertellen wat de eindscore per Watt is. Ik ben nog steeds niet helemaal overtuigd van led, al zijn de toppen wel heel hard en compact.
Ik denk erover om haar nog één nacht te laten staan en dan morgenavond omhak. Anders moet dat waarschijnlijk op zaterdag en dan heb ik echt andere plannen. Tot zondag wachten kan dan weer nét te laat zijn. We houden alles dus maar strak in de gaten – waarschijnlijk is dit wel een van de laatste dagen dat ze nog in leven is. En dan voor paar maanden het donker in achter slot en grendel.

Nou mensen, blijf gezond en tot volgende week! Geniet van het weekend 🖐🖐🖐

Jack Laventura

(advertentie)