(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Kweekdagboek: In huize Laventura moet het wel een ontzettende gezellige boel geweest zijn deze week. Jack geniet van het lekkere voorjaarszonnetje, een mooie race op televisie en trekt eropuit met zijn kinderen om te gaan vissen. Dat kan ook allemaal, want in zijn kweekruimte doet Sneeze letterlijk haar stinkende best om dikke toppen te produceren. 

26 maart: Vandaag heb ik alleen even het water bijgesteld (pH 5,8 & temp 20 graden). Verder is er niet veel te doen onder de binnenzon op dit moment.

27 maart: Een mooi raceweekend is begonnen! Max staat morgen op startrij één, helemaal vooraan. Goed gedaan Max, morgen niets weggeven. Ik heb snel even het water gedaan want ik moet mijn andere vrouw ook wat aandacht geven vanavond; dan kan ik morgen rustig de race kijken.

28 maart: Zonde voor Max! De laatste tien rondjes waren echt spannend; zelfs mijn vrouwtje riep op Max dat die gas moest geven! Nu even over naar de Sneeze, want die gaat nog steeds zeer goed! Morgen zal ik het water weer eens helemaal verversen. Qua weer was het weekend hier toch niet zó lekker als aangekondigd maar maandag tot woensdag staan er weer hoge temperaturen op de agenda. Ik ben benieuwd!

29 maart: Zó, das lekker opstaan met de zon in de slaapkamer, en nog meer daarvan in het verschiet. Ik ben alleen een beetje stom geweest door geen rekening met de zomertijd te houden. Mijn lampen springen om 20.00 aan en das goed. Alleen ja, die stomme klok is uurtje vooruit gegaan, en nu moet ik dus tot tot 21.00 uur wachten tot de lampen aan gaan. Het gaat laat worden voor ik in mijn bedje lig vandaag…

Ik heb dus maar geduldig gewacht tot de 400 Watt G-Bars aanging, en 80 liter water vervangen. Daarin zit 60 milliliter Green Sensation en ook 60 milliliter Hydro A en 60 milliliter Hydro B, alles van de firma Plagron.
Als je hebt opgelet dan weet je dat die 60 milliliter A en B 20 milliliter minder is dan ik gewoonlijk aan mijn voedingswater toevoeg. Ik zag aan de EC-meter dat mijn plant ineens wat minder voeding vroeg. Ik heb de pH-waarde weer even op 6,4 tot morgen, zodat de Calcium/Magnesium goed opgenomen wordt. Met de temperatuur van het water weer op 20 graden en de bakken weer vol, kon ik eindelijk naar bed. Slaap lekker Sneeze, goed je best doen!

30 maart: Ik heb als eerste de pH-waarde weer teruggebracht naar 5,8. De watertemperatuur was nog prima, dus dat heb ik gelaten voor wat het was: 20 graden. De EC-waarde was ook nog steeds in orde en ook van het plantje trek ik even mijn vingers af. Zij weet nu zelf heel goed wat haar te doen staat: dikker worden!

31 maart: Lekker weer mensen! Ik heb er samen met de kids vol van genoten. We zijn wezen vissen; nou da’s inmiddels 30 jaar geleden dat ik dat voor het laatst gedaan had. Het viel niet mee met twee jonge kinderen, haha! Maar maak je geen zorgen, niemand is door een vis het water in gesleurd.

In mijn kweekruimte heb ik alleen de pH-waarde nog een klein beetje moeten bijsturen. Ik zag wel dat Sneeze goed naar me heeft geluisterd wat betreft het dikker worden! Ze geeft daar duidelijk gehoor aan nu. Nou, niks aan doen zeggen we dan…

1 april: Tja, het viel te verwachten op deze dag; mijn kinderen moesten natuurlijk een grapje met papa uithalen. Daarvoor moeten ze helaas vroeger opstaan. Het valt niet mee om een grapjas in de mailing te nemen. Hahahahaha!
Gelukkig heeft Sneeze geen grapjes voor mij in petto, die weet niet eens wat 1 april is. Verder niks gedaan vandaag, behalve het water even rond laten pompen.

Nou mensen, blijf gezond, een fijn weekend en tot volgende week! Geniet van het extra lange paasweekend 🖐🖐🖐

Jack Laventura

(advertentie)