(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Jack is een tevreden mediwietroker en dus geen onruststoker, en op het moment is hij ook een zeer tevreden kweker. Het ziet er namelijk goed uit voor Sneeze, die inmiddels al behoorlijke toppen aanmaakt die sinds deze week ook plakken van de trichomen. Over de aanstaande verkiezingen maakt Jack in ieder geval heel duidelijk wie zijn stem sowieso NIET krijgt… 

5 maart: Het weekend staat voor de deur, wat zullen we eens gaan doen? Het water maar even rondpompen. Verder hoeft er niets te gebeuren eigenlijk, en dat is prima. Lekker makkelijk, afgezien van het geduld dat je op moet brengen…

6 maart: Ik ben vandaag toch weer met mijn laptop bezig geweest maar dat was snel afgelopen. Op een gegeven moment ben ik er gewoon klaar mee omdat dat ding niet doet wat ik wil. Gelukkig doet mijn mooie Sneeze wel wat ik wil. Ze ontwikkelt mooie toppen en doet dat bijna helemaal vanzelf. Ik breng het water alleen even op temperatuur en stel de pH-waarde bij.
Voor jou als lezer zal dit misschien wel saai zijn, zo’n kweek waarin alles goed gaat en er geen problemen zijn. Ik vind dat zelf wel fijn natuurlijk, dat er nog niks fout is en mijn dame gewoon heerlijk van haar binnenzonnetje staat te genieten.

7 maart: Jaja, vandaag is rustdag voor mij. Morgen mag ik weer aan de sleep met 80 litertjes water. Sneeze is met van alles bezig. Met toppen maken, en met de aanmaak van trichomen en daar worden we dus wel blij van! De bloeiharen zijn mooi lang en wit, wat ik een goed teken vind.
Waarom dat een goed teken is? Nou, ik heb mij ooit eens laten wijsmaken dat hoe langer de haartjes zijn, hoe groter de toppen zullen worden. En dat heb ik de afgelopen 30 jaar natuurlijk wel in de gaten gehouden, en naar mijn inzicht klopt die theorie wel een beetje.

8 maart: Vandaag zogezegd 80 liter water aangemaakt. Daar gaat dan 100 ml hydro A en B hydro voeding van Plagron in. De pH zet ik weer een nacht op 6,4 voor de Cal/Mag, en gaat morgen terug naar 5,8. De EC-waarde is 1,7 en de watertemperatuur is 20 graden.
Volgende week zal ik ook weer ontbladeren. Het is dan 3 weken geleden sinds ik dat voor het laatst deed.

9 maart: Zozo, ze heeft flink voeding gedronken! De EC-waarde staat vandaag op 1,5; een hongerig vrouwtje is het. Verder de pH naar 5,8 gebracht zoals gepland, het water op 20 graden, en dan de bakken vol laten lopen.

Ik ben erover aan het nadenken om na de zomerstop weer wat meer planten neer te zetten. Ik heb namelijk weer wat meer voorraad nodig. Zou eigenlijk wel een test willen doen met andere lampen want ik ben nog steeds niet echt overtuigd dat LED meer oplevert dan HPS.
Ik lees wel dat sommigen 1,8 gram per Watt halen maar dat is dan niet met één plantje maar met een stuk of vijf. Anderen hebben er nog meer staan dan vijf. Ja, dan gaat het gemiddelde wel omhoog. Ik kijk naar wat één lamp boven één plant doet, en niet wat vijf plantjes doen. Aan de andere kant heeft Dokter Groen met de Sneeze en de 150 Watt variant van mijn 400 Watt G-Bars laatst wel 1,4 gram per Watt geoogst met één plant, dus wie weet…

10 maart: Vandaag mooie foto’s gemaakt. Ik was het fotograferen een beetje vergeten maar heb daarom maar heel wat foto’s met de lamp nog uit gemaakt. Kijk en geniet. Verder het water weer een beetje bijgesteld: de pH op 5,8 zoals gewoonlijk en de temperatuur op 20 graden en verder heerlijk naar mevrouw zitten kijken en veel van haar genoten vandaag.

11 maart: Ook vandaag geen problemen met Sneeze, al schijnt de zon binnen beter dan buiten. Hier stormt en regent het …nou buiten dan. Binnen is het heerlijk 24 graden. Een beetje het water op temperatuur brengen; het is 19 graden en ik breng het naar 20 graden, dat vind ze fijn. Ze drinkt flink meer dan ikzelf in een week.

Oh ja, de verkiezingen komen eraan! Wie oh wie krijgt op 17 maart mijn stem? Ik heb gekeken naar de nieuwe partijen die ook hervormingen van het softdrugsbeleid in hun programma hebben staan. Maar ja, lees je dan wat verder dan je neus lang is dan blijken ze ook weer dingen te willen die gewoon te gek voor woorden zijn.
Het zijn ook tenslotte allemaal verhaaltjes om zieltjes te winnen. Moet ik dan ook maar op Vera Bergkamp gaan stemmen? Ze heeft wel wat voor de cannabisgebruiker te bieden maar dat is voor de staatswiet, en wie wordt dáár beter van? Ja precies, de staat. En wij die het als medicijn gebruiken worden weer aan de zijlijn gezet. En sommige standpunten waar haar partij aan denkt … minder boeren? Vreemd want de boeren zorgen er toch voor dat we aan eten niks tekort komen.
Goed, iedereen heeft recht op een mening en daar moeten we respect voor hebben. Wat de keuze van jou stem ook zal zijn; ga wél stemmen! Ik wil in ieder geval niet dat die van mij nog eens naar de VVD gaat, want dat is wat er gebeurt als je het nalaat om te stemmen.

Nou mensen, hou het gezond én groen. Ik wens jullie een fijn weekend en tot volgende week! 🖐🖐🖐

Jack

(advertenties)