(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Jack’s Girl Scout Cookies staan nu vijf weken op 12/12 en hebben dus nog even te gaan. Er zit echter een verbouwing aan te komen, en Jack weet nog niet helemaal zeker of zijn groene dames daarvoor op tijd klaar zullen zijn. Gelukkig worden de toppen nu wel steeds dikker en zwaarder. Kweekdagboek.

Vrijdag 17 februari

Jawel, weekend! Normaal zit ik op vrijdag bij de zwemles maar vandaag eens een keertje niet, dus een goed excuus om mijn planten wat aandacht te geven. Ze lijken vandaag wat last te hebben maar ik ga het water vandaag nog niet vervangen. Dat komt volgens de planning maandag wel, maar ik zal wel de pH-waarde en de temperatuur even checken en zonodig aanpassen.

Zaterdag 18 februari

Gelukkig staan er geen afspraken voor vandaag, dus kan ik weer wat in het huis doen. Het moet hier strakjes namelijk leeg zijn voor een verbouwing. Dat is ook een reden waarom ik de planten wat sneller in bloei gezet heb, deze en vorige ronde. Ik hoop dat ze op tijd klaar zijn, anders moet ik nog even gaan bedenken hoe ik dat met de verzorging ga doen. Maar dat zie ik dan wel, ik heb nog een paar weken om daarover na te denken. Vandaag heb ik het hok nog niet eens open gehad; ze kunnen ook wel eens een dagje zonder aandacht.

Zondag 19 februari

Oké, vandaag ben ik weer druk met water aan het spelen. 80 liter water aangemaakt, met 20ml hydro A en 30ml hydro B van Plagron; deze week dus even wat minder stikstof. De pH-waarde is 6,5 maar dat stel ik morgen bij. Het zal vannacht waarschijnlijk toch nog wat stijgen, en het water geef ik pas morgen aan de planten.

Maandag 20 februari

Wat een wind! Had ik nu ook maar een windmolen, dan had ik voor hele jaar stroom haha. Oké daar gaan we weer: eerst de bakken leegpompen. Ik merk ook dat de dames steeds meer gaan drinken, en dat is natuurlijk een goed teken. Ik merk het vooral als ze vers water gehad hebben. Als de bakken leeg zijn, doe ik het verse aangemaakte voedingswater erin, dan kunnen ze daar weer een weekje van genieten. De pH is nog hoog en stel ik morgen af naar 5,8, zodat de planten nog even wat calcium en magnesium kunnen opnemen.

Dinsdag 21 februari

Zo! Die drinken flink meer dan ik vandaag. De bakken pomp ik zo goed als leeg om de pH-waarde bij te stellen. Dat zal ik morgen nog wel een keer moeten doen maar dat is iets voor morgen. Zie wel dat sommige takjes toch nog wat hoger worden maar dat is natuurlijk alleen maar mooi. Zo is het wel weer mooi geweest voor vandaag…

Woensdag 22 februari

“Hallo vrouwtjes, ik ben beetje laat maar beter te laat dan nooit. Zo te zien gaat het nog steeds goed met jullie, dat maakt me blij. Dan gaan we jullie water maar eens controleren.”
De pH-waarde is vandaag 5,9 dus daar doen we niets aan. Wel zal ik het water nog even op temperatuur brengen en weer terug de bakken in pompen.

Donderdag 23 februari

Nou, het is niet best wat er in Oekraïne gebeurt. Het is ver weg maar toch ook best dichtbij. Die Putin is niet te vertrouwen. Ik wens de mensen daar veel sterkte.
Maar ja, het leven gaat hier ook door en de plantjes gaan best lekker naar mijn zin. Ze worden langzaam groter en dikker…

Aankomende week zal ik de green sensation maar weer uit de kast halen en klaarzetten bij de rest van de voeding. Daar kan ik dan mooi mee starten voor de laatste weken, dat ze maar groter en nog dikker mogen worden. Oké beste mensen, ik wens jullie een fijn weekend en tot volgende week! Geniet van het mooie weer dat komen gaat!

Jack 🖐🖐🖐

(advertentie)