(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Ja hoor, ook in huize Laventura is corona inmiddels doorgedrongen. Hij heeft er zelf gelukkig niet al teveel last van, en met de Girl Scout Cookies gaat het ook goed. Ze zijn deze week getopt, op 12/12 gezet en komen hier en daar ook al door het scrogrek kijken. Gelukkig maar want als het aan Jack ligt gaan ze snel in bloei.

Vrijdag

Ja hoor, het is zover. Ook wij zijn de Sjaak helaas. Nee, met de Girl Scout Cookies gaat het goed maar ik kreeg telefoon dat ik mijn oudste dochter van school mocht komen ophalen. En ja hoor, corona. Nou is deze op zich niet zo erg gelukkig, maar nu is het wachten tot ik het ook krijg …hebben we dat ook maar gehad zeggen we dan maar. Met de plantjes gaat het zogezegd wel goed; geen last van corona of wat dan ook. Vandaag heb ik ze getopt en nu kunnen ze tot maandag herstellen. Dan gaat daarna de klok op 12/12.

Zaterdag

Zo, vandaag is mijn vrouwtje gepakt door de corona; gaat goed hier in huis. De jongste en ik zullen nu ook wel snel volgen. Dat cannabis corona tegenhoudt is dus echt een fabeltje; ik rook echt veel wiet dus eigenlijk mag ik het niet krijgen. Gelukkig hebben de plantjes nergens last van, en ook niet van het toppen. Ik heb het water nog even rondgepompt en toen naar mijn zieke vrouwtje gegaan. Tja, ik had toch wel een ander soort weekend in gedachten, maar goed het is zoals het is.

Zondag

Ik heb nog net de plantjes kunnen benevelen met vita race van Plagron, toen ik terug kwam van het testen. Dit was ook pas mijn eerste keer sinds corona bestaat. Voor mij hoeft het niet meer, zo ruw een stokje in je neus gepropt te krijgen.
Ik wilde vandaag alvast de ton met water vullen, zodat ik morgen het water kan verversen maar ik heb er de puf niet voor en heb erg veel pijn in mijn rug. Morgenvroeg maar even doen; dan heb ik hopelijk wat geslapen en is de pijn misschien ook wat minder. En anders op de tandjes bijten want wat moet dat moet, en plantjes moeten nu eenmaal verzorgd worden.

Maandag

Ik was vroeg mijn bed uit, dus kon ik nog snel de waterton vullen. Dat was weer 80 litertjes water slepen zoals gewoonlijk. Daar hebben we vandaag 40 ml hydro A en B hydro voeding bij gedaan. De pH-waarde heb ik op 6,4 afgesteld. Was gelukkig voor 08:00 klaar, dus ik heb meteen de tijden aangepast zodat om 08:00 de lampen uit gaan en om 20:00 weer aan springen.

Dinsdag

De plantjes hebben nu 24 uur mogen genieten van het verse water met een pH-waarde van 6,5. Ik heb hem nu op 5,9 staan en dat is prima, niks aan doen… De plantjes groeien lekker door. Ook de stam wordt mooi dik en daar houden we van. Deze week zullen de takken ook door het rek heen groeien. Gelukkig maar, dan kunnen we ze beetje op gaan binden. Worden de foto’s ook weer wat beter 😉

Woensdag

Het water heeft een pH-waarde van 6,1. Dat sturen we dus een beetje naar beneden bij; ik kwam weer uit op 5,9. Vind het goed zo, ben een beetje moe door corona. Moet wel zeggen, veel klachten heb ik gelukkig niet, het had erger gekund. De watertemperatuur is 19 graden dus daar hoef ik ook niets meer aan te doen.

Donderdag

Ongelooflijk dom van mij om na een beetje water al meteen pH-min in de ton te gooien. Nu staat de pH-waarde opeens op 5,5. Hoop dat die nog wat oploopt en anders morgenavond een emmer water erbij, dan komt dat ook wel goed.
Jawel beste mensen! De plantjes raken al hier en daar het rek aan, en dat zie ik natuurlijk graag! Zo, dan kunnen we ons nu gaan voorbereiden op het binden van de takjes. Dan worden de foto’s ook weer wat beter boven het rek. Onder het rek is toch net weer wat anders om mooie foto’s te maken.

Oké beste mensen; ik wens jullie een fijn weekend toe. Blijf gezond en volgende week weer meer over de vrouwen.

Jack 🖐🖐🖐

(advertentie)