(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is de achtste week van de bloeifase, en de Girl Scout Cookies worden steeds wat dikker en zitten al vol kristallen. Het duurt echter nog wel even voordat de planten geoogst kunnen worden. En omdat huize Laventura verbouwd gaat worden, zullen de planten het een tijdje zonder Jacks hulp moeten stellen. Om ze toch af en toe te kunnen bezoeken tijdens de verbouwing, bestelt hij een groene lamp. 

Vrijdag 11 maart

Het is weer weekend, en het wordt ook nog eens mooi weer! Het is dat ik ga verbouwen, anders ging de barbecue wel aan. Ik moet deze week een groene lamp bestellen, zodat ik de planten kan verzorgen tijdens de verbouwing. Met zo’n groene lamp stoor je wietplanten namelijk niet zo erg, en zou je ze in het donker moeten kunnen belichten zonder dat ze ‘wakker worden’ als het ware.
Als ik maandag bestel dan zal ik hem dinsdag wel in huis hebben; dat zeggen ze tenminste, ‘vandaag voor 13.00 besteld, morgen in huis’. Ben benieuwd…

Met de Girl Scout Cookies gaat het zijn gangetje. Ze weten wat ze moeten doen en dat doen ze nu gelukkig ook. Het water staat op een pH-waarde van 6,1 dus daar doen we niets aan vandaag. De watertemperatuur verhoog ik naar 19 graden.

Zaterdag 12 maart

Zo dat was weer genieten vandaag, héérlijk in het zonnetje! Ik heb veel gedaan en ben een beetje moe; snel het water doen en dan: niks nada noppes. Ik breng het alleen op temperatuur, de pH-waarde staat nog steeds op 6,1. Morgen weer een dag.

Zondag 13 maart

Zo! Ik heb even wat testdagen van de Formule-1 gekeken, het ziet er goed uit voor Max. Dat is natuurlijk mooi maar het zijn maar tests. De race is volgende week zondag pas, dan gaan we het meemaken.
Normaal zou ik vandaag met emmers water moeten slepen, maar deze week verplaatsen we dat een paar dagen. Dan weer ik tenminste zeker dat als ik vrijdag wegga, dat de pH mooi op 6,2 staat. Dan mogen de dames het in het weekend zelf regelen, tot maandag. Hopelijk komen ze de groene lamp op tijd brengen. De pH-waarde is vandaag gezakt, van 6,1 naar 6,0. Dat vind ik niet zo erg.

Maandag 14 maart

Een extra rustdag. We hoeven vandaag dan ook niets te doen. Morgen moet ik wel het water klaarzetten, en dan kan ik dat woensdag in de bakken pompen. De watertemperatuur is 19 graden en de pH staat op 6,0. “Jullie worden langzaam maar zeker steeds wat dikker, goed bezig dames!”

Dinsdag 15 maart

Ja, zo hebben we ook wel eens een paar dagen waar alles mis gaat. Eerst mijn vloer die niet meer leverbaar is en waardoor ik met spoed een andere moest kiezen. Vandaag werd de badkamervloer en muren bezorgd; ik heb flink lopen slepen. Maar wat bleek? Hebben ze de verkeerde spullen geleverd! Wat de vloer zou moeten zijn, daar heeft de winkel maar de muren van gemaakt, en van de muren de vloer 😤🤪👹👹👹
Nou lekker, dan kan alles weer terug naar buiten, en netjes opstapelen en wel voor 17.00 uur graag want dan komen we alles weer ophalen. Oké, en wanneer krijgen we dan de goede vloer en muren? Als je geluk hebt vrijdag… Pfff oké rustig blijven, niets aan te doen.

Maar ja, nu moet ik het water nog doen, en dan weer met nieuw water slepen. Zoals altijd maak ik weer 80 liter water klaar. Daar ging 50 milliliter green sensation en 40 milliliter hydro A en B voeding van Plagron bij. De pH-waarde stelde ik vandaag op 6,5 en zal ik morgen weer bijstellen als die oploopt. Maar dat zal wel want dat is eigenlijk altijd het geval.

Woensdag 16 maart

Tijd om het aangemaakte water met voeding aan de dames te geven. Maar eerst moet het oude water er zoveel mogelijk uit. De pH-waarde heb ik nog wat bij moeten stellen naar een waarde van 6,5. Daar mogen ze 24 uur van genieten, en dan stel ik het daarna op 6,2. Helaas is het groene lampje niet binnen. Als die niet binnenkomt kan ik vrijdag als kids naar school zijn al niets meer doen…

Donderdag 17 maart

Zoals gezegd stel ik het water af op een pH-waarde van 6,2. Dan kan het langzaam zakken als de dames daar zin in hebben. In het weekend doen we niets; dat kan ook niet want ik ben er 3 weken niet. De vrouwen moeten dan zich maar zien te redden zonder mij. Ik ben benieuwd hoe hun zich gaan gedragen.
Het is ondertussen weer lekker laat geworden met het water doen. Morgenvroeg zal ik nog zoveel mogelijk de pH bijstellen, tussen de kinderen door die ik ook moet verzorgen. Het leven van een kweker gaat niet altijd over rozen.

Vrijdag 18 maart

Zo, goedemorgen dan. Slecht geslapen, dat kan wel eens gebeuren zeggen we dan. Snel naar de planten, nog snel het water gaan doen, denk niet dat ik het ga redden om de pH-waarde op tijd op 6,2 te krijgen. Het zat gisteren ook al niet mee… Normaal boeit me dat ook niks, dan kan ik het ’s avonds alsnog bijstellen.

Pfff, wat een vliegwerk. Ben nu al gebroken en is het nog geen 08.00 uur. Het water in de bakken is in ieder geval zoveel mogelijk op 6,2. Het zal wel goed komen hoop ik, en anders jammer dan. Helaas heb ik mijn bestelling nog stééds niet. Vind ik best wel jammer, dat je er weer zelf achteraan moet bellen of mailen. Zou eens mooi zijn als die shops eens uit zichzelf jou op de hoogte houden over de stand van zaken, en niet de klant die er achteraan moet gaan.

Maar ja, ze denken alleen maar aan geld en niet aan hun klanten. Ze weten denk ik wel dat we ze nodig hebben voor onze kruidentuin. En daar komen we helaas niet onder uit zolang het hier nog steeds niet legaal is. Maar zolang ik het groene lampje nog niet heb kan ik helaas ook niks in het hok doen, om de vrouwtjes de laatste weekjes nog te verwennen en jullie mee te laten genieten.

Beste lezers, ik ga jullie een paar mooie dagen toewensen, het wordt hier in ieder gevoel stralend weer! Geniet van het weekend en tot volgende week (als alles meezit).

Jack 🖐🖐🖐

(advertentie)