(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het gaat nog steeds heel snel met de planten van Jack, al mogen ze nog wel wat verder groeien. De bloei is begonnen en de Tropicanna Banana onder de LED bloeit het hardst. Jack zelf heeft de griep gekregen maar er gaat toch geen dag voorbij zonder dat hij even bij de dames gaat kijken. Kweekdagboek van week #4 op 12/12.

15 oktober: Zo weekend. Geen race dit weekend helaas. Ik heb vandaag wat takjes op het net gebonden, het water gedaan en even goed rondgepompt.

16 oktober: Vandaag niets aan de planten gedaan, ik was op een feestje. En ja, als ik een feestje gehad heb blijf ik overal van af in het hokje, dan er ook niks verkeerd gaan. Morgenvroeg maar even het water controleren.

17 oktober: Pffff vroeg vandaag. Snel het water doen en dan terug mijn bed in. Oké nog even snel 40 liter water in de ton erbij. Daarin gaat ook 40 milliliter hydro A en B voeding van Plagron. Ze drinken dan toch stevig door.
Na een luie dag duik ik ’s avonds het hok weer in om nog wat takken op het rek te binden. Ja hoor! Weer een tak die krak zegt. Nou, ik blijf overal verder maar vanaf voor alle takken straks gebroken zijn. Hoop dat die nog wel vast groeit …we gaan het meemaken.

18 oktober: Herfstvakantie voor de kids. Vandaag weer het water vervangen. Had er geen zin in maar wat moet dat moet. Daar gaan we weer dus, het meeste water uit de bakken gepompt.
22:00 uur: eindelijk zijn de bakken leeg; nu gaan we nog eventjes met wat water slepen. 80 liter en daar gaat 60 milliliter hydro A en B hydro voeding bij. De pH-waarde zetten we vandaag maar op 6,5 voor 24 uur. Morgen gaat die terug naar de 5,8.

Oké dat was het water. Met de vrouwen zelf gaat het ook goed. Op een paar gebroken beentjes na dan, maar die herstellen ook supersnel. Het achterblijvertje heeft ook een groei spurt gemaakt. Verder hebben we de scheutjes onder het rek verwijderd maar de blaadjes heb ik laten zitten.

19 oktober: Zó, de griep is terug van vakantie en die kwam als eerste naar mij. Ach je kan hem maar gehad hebben. De plantjes genieten toch wel weer zo te zien. Het water breng ik zoals beloofd weer naar 5,8 en dan duik ik snel onder de wol.

20 oktober: Wat een nacht! Totaal niet geslapen en dan een hele dag met twee drukke kinderen, dat valt niet mee. Maar we gaan er het beste van maken; de kinderen kunnen er niets aan doen dat ik me rot voel.
De planten trouwens ook niet dus oké, die gaan we ook maar even verzorgen. Het water rond laten pompen, een beetje tegen ze praten en hier en daar een aai over hun kopjes. Verder niets te doen, het gaat zoals het gaat.

21 oktober: Wat kan een mens zich toch slecht voelen. Gelukkig hebben de plantjes er geen last van griep of zo. Water gedaan en verder niets bijzonders. Ja, dat blijft toch het voordeel van hydrokweken. Als het water goed is gaat de rest bijna vanzelf. We zitten nooit met ‘oeps te veel water’ of ‘grrrrr uitgedroogd door water tekort’. Het plantje onder de LED balken van G-Tools gaat lekker; ze maakt al flinke bloementjes aan. Denk dat zij ook het eerste klaar is van de vier planten. Dat was die weer voor deze week beste mensen.

Ik wens jullie een fijn weekend en tot volgende week 🖐🖐

Jack

(advertentie)