(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Voor de nogal Amerikaans klinkende (en ook door de Amerikanen bedachte) term war on drugs heeft CNNBS-columnist Derrick Bergman (VOC) een mooi alternatief bedacht in onze moerstaal: de Hollandse Hennepoorlog. En zoals altijd was het ook deze week weer her en der prijs met die ellende.

We schotelen je als een soort van samenvatting – als we over alle zinloze en peperdure uitspattingen van de autoriteiten richting ons soort mensen in de voortwoekerende hennepoorlog zouden berichten, wordt iedereen depressief – twee beelden voor die ons deze week opvielen.

Hollandse Hennepoorlog #1

Voor het eerste beeld schakelen we iemand in die zijn functieomschrijving als wetshandhaver maar moeilijk op een normaal visitekaartje gedrukt krijgt: Wijkagent Jordy van Summeren | Gemeente Uden, Landerd en Boekel | Basisteam Maas en Leijgraaf | Politie Eenheid Oost-Brabant.

Zo presenteert hij zichzelf op Twitter en daar laat hij zien dat er in de vaderlandse kelders heel wat meer gebeurt dan wijn koel houden of aardappelen vers. Na een anonieme tip wist het gezag daar vorige week (maar er werd pas deze donderdag over bericht) een kelder in Uden onschadelijk te maken.

De politie spreekt van een gecombineerde hennepkwekerij en -drogerij. Dat betekent dus dat er wietplanten zijn kapotgemaakt en 4 kilo wiettoppen die lagen te drogen zijn gesloopt. Om de wietkweker in kwestie nog eens extra te straffen voor die paar kilo wiet pikte de politie gelijk ook maar vier (!) voertuigen mee…

Hollandse Hennepoorlog #2

In het oosten van het land spreken ze soms ook in vreemde talen. Zo staat er @KIEKUUT_PVO_ON bij een twitterberichtje van PVO Oost-Nederland van afgelopen dinsdag. Dat moesten we natuurlijk eerst weer gaan opzoeken wat dat betekent dat PVO en zo, maar het heeft iets met wiet van doen uiteraard.

Welnu, dat PVO Oost-Nederland staat voor: Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland. Het is naar eigen zeggen een ‘Publiek-Private Samenwerking (PPS) tussen brancheorganisaties, ondernemers(verenigingen), gemeenten, politie, justitie en het openbaar ministerie’.

Hun missie is er eentje die rechtsreeks uit het old school handboek van de war on drugs komt, lees maar mee:

Tja, met wat eigenlijk? Nou met dit soort fantastische anti-wiet posters bijvoorbeeld!

(advertentie)