(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Wiet wordt in snel tempo steeds meer geaccepteerd door de Amerikaanse bevolking. Hoewel het pas 7 jaar geleden is dat recreatieve wiet voor het eerst in 1 van de 50 staten werd gelegaliseerd (Colorado), geeft nu al 46% van de mensen aan dat zij ‘bij voorkeur leven’ of ‘uitsluitend willen leven’ op een plek waar cannabis breed gelegaliseerd is. 

Wiet wordt razendsnel geaccepteerd in de VS

De ellende van tientallen jaren verwoestende war on drugs wordt dus vrij snel vergeten door de mensen in de VS en gelukkig maar ook. Die was en is tenslotte allemaal gebaseerd op leugens. Maar dat het volk wiet zó snel zou omarmen als nu blijkt uit een enquete van makelaarsbedrijf Redfin, dat is toch wel een fijne ontwikkeling.

In Nederland wil ‘het volk’ – dat hier helaas nog steeds zucht onder dezelfde war on drugs – nog wel eens tekeer gaan tegen alleen nog maar het plan om ergens in de buurt een coffeeshop te huisvesten. In de VS wil men tegenwoordig dus juist graag wonen op plekken met wiet, legale wiet wel te verstaan.

Wiethaters zijn nu veruit in de minderheid

Nog maar een miezerige 22% van de meer dan duizend ondervraagden mensen – waaronder een deel dat sinds maart 2020 naar een stedelijk gebied verhuisd is – geeft aan dat men niet of liever niet leeft op een plek waar recreatieve cannabis is toegestaan. Recreatieve wiet of adult use zoals men dat in de VS noemt, is dus gewoon lekker blowen voor de lol en niet om medische redenen.

Nog eens 32% van de respondenten zegt dat dat het hen niet uitmaakt of cannabis legaal is of net wanneer ze beslissen waar ze willen wonen.

Niets dan fijne uitkomsten in deze enquete van vastgoedbedrijf Redfin…

De drugsoorlog is hartstikke dood

Het is dus overduidelijk gedaan met de tijd dat de propaganda van de war on drugs de mensen bang maakte. De grootste meerderheid van allemaal in deze enquete is met 34% dan ook de groep die de voorkeur geeft om ergens te wonen waar recreatieve wiet niet langer verboden is – hetgeen nu in 18 van de 50 Amerikaanse staten het geval is.

Twaalf procent van de ondervraagden kunnen we echt als vrienden van de show beschouwen, want die geven aan dat ze alleen nog maar op een plek willen wonen waar wiet volledig legaal is!

Deze actuele enquete, hij werd maandag gepubliceerd, sluit weer fijn aan bij een enquete uit maart van verzekeringsfirma The Zebra. Daarin gaf ook bijna de helft van de mensen (46%) aan dat ze graag een huis op korte afstand van een cannabis dispensary (coffeeshop) zouden willen kopen. Ook bleek dat de huizenprijzen in staten die er vroeg bij waren met legalisering van funwiet (Colorado, Washington) verdubbeld zijn en ook sneller stijgen dan het landelijke gemiddelde…

[openingsbeeld: Blablo101/Shutterstock]
(advertentie)