(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Dat de Vietnamezen een behoorlijke rol spelen in de hedendaagse illegale wietproductie is bekend. Met name op het Britse eiland aan de overkant runnen Aziaten de business. En ze proberen er met bijzonder originele smoezen onderuit te komen bij de autoriteiten als ze gepakt worden. Enter Quynh Thai!

Toyota Prius met inhoud

Zoals veel van zijn landgenoten is ook deze 40-jarige Vietnamees – met de ietwat verwarrende achternaam Thai – illegaal in Groot-Brittannië. En omdat de loempiahandel al lang niet meer is wat ie was, probeert ook deze immigrant zijn geluk te zoeken in cannabis. Wiet is in de UK nog altijd een verboden Class B drug, en voor kweken en of dealen ervan zijn de gevangenisstraffen niet mals.

De site van Manchester Evening News meldt dat de Vietnamees ‘zonder vast woonadres’ op 9 september de sjaak was in en met zijn Toyota Prius, na een ‘korte politieachtervolging’ in de stad Carlisle.

Rijden met medicijnen en voedsel voor 200 pond

Omdat ook Britse dienders ondertussen wel weten hoe wiet ruikt en ze die geur rondom de Vietnamees en Toyota roken, werd het voertuig doorzocht. De agenten vonden 13 kilo wiet verpakt in vacuüm getrokken plastic zakken, je kent ze wel van horen zeggen. De inhoud van de zakken, die op hun beurt in waszakken waren verstopt, in de achterbak is volgens de autoriteiten goed voor een straatwaarde van ruim 154.000 euro.

Tja, die Thai uit Vietnam is er gloeien heet bij, zou je zeggen. Toch probeert de wietvervoerder zich onder een dreigende celstraf uit te smoezen en dat recht heeft iedereen natuurlijk ook. Zo zegt Thai netjes tegen de politie dat hij al enige jaren in de UK verblijft maar dat ie er desondanks toch illegaal is. Daarnaast zou een ‘onbekende man’ hem 200 pond (237 euro) hebben geboden om een voertuig met ‘voedsel en medicijnen’ naar een adresje in Carlisle te rijden.

Vietnamees Thai is de sjaak, corona of geen corona…

Ik ruik helemaal niets meer edelachtbare

Volgens openbaar aanklager Gerard Rogerson stopte Thai zelfs halverwege het ritje om ‘uit nieuwsgierigheid in de zakken achterin te kijken – en nog steeds dacht hij dat de inhoud medicijnen waren’. Nou is dat eigenlijk ook zo natuurlijk, cannabis is zelfs een heel erg veelzijdig medicijn, maar we snappen dat iedereen hier farmaceutische pillen bedoelt, nietwaar?

Toen de rechter vroeg of meneer dan niet de sterke geur van wiet had geroken – een geur die de agenten buiten de auto tenslotte naar binnen had gelokt – antwoordde Thai doodleuk dat ie helemaal niks kon ruiken omdat hij drie weken eerder corona had gehad en daardoor was zijn reukvermogen foetsie!

Retourtje Vietnam voor Thai

Natuurlijk is het bekend dat bij mensen met corona hun neus minder goed functioneert. Sterker nog, dat overkomt zelfs een stevige meerderheid van de Covid-19 patiënten. Maar voor Thai gaat die vlieger a.k.a. smoes om onder zijn straf uit te komen niet op helaas.

Rechter Nicholas Barker veroordeelt de Vietnamees tot 14 maanden cel. Wellicht speelt mee dat Thai nog een voorwaardelijke gevangenisstraf van 26 weken aan zijn broek had hangen voor wietteelt, toen hij vorige maand in Carlisle gepakt werd.

Desondanks is het commentaar van de rechter nu al legendarisch te noemen, we citeren de BBC: “You fled from the police initially. I am quite satisfied that was because you knew exactly what was in the car and you knew the reason why you were driving it.”

Oh ja, het zit er volgens de Britse media dik in dat Thai na het uitzitten van zijn celstraf gedeporteerd wordt, retour Vietnam…

[openingsbeeld: Yevhen 11/Shutterstock]
(advertenties)