(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De Seriotica’s van Jack maken het goed en worden langzaamaan al wat groter. Omdat het waterpeil wat te laag werd voor de jonge worteltjes vult hij zijn systeem aan met vers voedingswater. Ondertussen is hij op zoek naar een mooie mal om zijn gezeefde kief tot een lekkere plak hasj te persen. 

Zó beste lezers van het beste magazine van Nederland. We zijn weer weekje verder en de jongedames groeien goed door. Het kleinere plantje die ik verplaatst had is ook aan een opmars bezig. Probleem verholpen, lijkt me. Vorige week konden jullie al wat eerste worteltjes zien, en nu hangen ze al flink in het water. Helaas alleen nog niet bij allemaal want de kleine kan er nog net niet bij maar dat komt van de week wel.

Ik heb een paar weken terug wat hasj laten draaien door mijn achterbuurman die een Pollinator heeft. We hebben mijn knipafval hiervoor telkens een in de vriezer gedaan na een paar uur draaien. Na een week bleef er ongeveer 50 gram kief over. Toch niet verkeerd voor wat knipresten.

Normaal gesproken gooi ik de kief dan in een pollenpers om een blok hasj van te maken maar zoals collega CannaTommy deed met zijn gezeefde afval, wil ik er ook een mooi plaatje van persen. Hiervoor moet ik het alleen met de hand persen, en ga ik op zoek naar een hasj mal.

De eerste Seriotica’s hebben ook al bladeren met zeven bladvingers, dus dat gaat super! Ik heb dinsdag nog 80 liter extra voedingswater aangemaakt en in het systeem gekiept; de potjes werden niet helemaal nat aan de onderkant en nu weer wel. In totaal zit er nu dus ongeveer 160 liter water in het systeem. Als de wortels straks overal in het water drijven dan kan het wel weer terug naar 80 liter in totaal.

In het water heb ik natuurlijk ook weer de nodige plantenvoeding gedaan, namelijk 30 milliliter hydro A en 30 milliliter hydro B van Plagron. Vervolgens heb ik het water aangezuurd naar een pH-waarde van 5,8 en op een temperatuur van 20 graden laten komen. En daarmee zaten de bakken weer vol genoeg om lekker tegen de netpotjes aan te spatten. Das weer een zorg minder.

Als ze zo doorgroeien kan ik ze misschien volgende week al in bloei zetten. Maar dat gaan we aankomende week nog even bekijken, en dat laat ik je natuurlijk ook weer weten dan. Voor nu laat ik het hier bij, het gaat zoals het gaat en de dames weten wat ik van ze verwacht. Ik ga ervan uit dat ze hun best voor me zullen doen.

Ik wens jullie alvast een fijn weekend, en tot volgende week 🖐🖐🖐
Jack Laventura

(advertentie)