(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Kweekdagboek: terwijl de pH-waarde van het water in zijn hydrosysteem nog steeds wat blijft dalen, groeien de toppen aan Jacks Tropicanna Banana’s in omvang. De planten hebben het klaarblijkelijk iets te warm maar dat is gelukkig snel opgelost. Aan de trichomen te zien duurt het in ieder geval voor één van de dames niet zo heel lang meer…

12 november: Weekend! Héérlijk. Het gaat zoals het gaat, ik was lekker vroeg klaar met het water dus even lekker genieten.

13 november: Nou, wat ik zei over dat Max gaat winnen, dat gaat niet door ben ik bang… Maar we gaan het zien zondag. De plantjes drinken weer wat meer dan afgelopen week. De pH-waarde stijgt ook weer langzaam maar dat is gelukkig maar minimaal.

14 november: Jammer voor Max; Tweede geworden, ook niet verkeerd. Maar hij wordt nog steeds wereldkampioen denk ik. Oké over naar de plantjes. Die gaan rustig weer de goede kant op en worden langzaamaan ook wat dikker en voller. Morgen ga ik weer vers water voor ze maken, dus daarom doe ik vandaag ook niets meer aan de pH-waarde; 6,0 vind ik prima.

15 november: Zó, vandaag gaan we lekker met water spelen. 80 liter welteverstaan. Daar hebben we vandaag 80 ml Green Sensation bij gedaan en 30 ml A en 40 ml B hydrovoeding van Plagron. De pH-waarde hou ik vandaag op 6,2. Ik heb er geen Cal/Mag bijgedaan; de vrouwen moeten het maar mee doen met wat met ze afgelopen week extra gehad hebben. Heb vandaag ook de temperatuur maar een graadje omlaag gebracht. In plaats 26 graden moet het nu 25 graden blijven, omdat ze nog steeds kano-vormige blaadjes hebben (een teken van hittestress).

16 november: De pH is weer gestegen naar 6,5 maar dat had ik wel verwacht en gebeurt meestal na het verversen.  Ik heb het nu weer op 6,2 afgesteld en ben daarmee klaar met het water voor vandaag. De temperatuur is mooi op 25 graden. Mocht ook dat nog te warm zijn dan gaan we naar de 24 graden. De rest van de dag ga ik lekker een beetje luieren.

17 november: Zó, zitten we alweer op de helft van de week. Het gaat toch snel die dagen, ze vliegen voorbij en voor we het weten is het alweer vrijdag. De pH-waarde laten we vandaag op 6,0 staan. Die brengen we morgen de weer naar 5,8 en houden we dan voor de rest van de week zo.

18 november: Vandaag maar eens foto’s maken nu de lampen nog uit zijn. Ik heb er de hele week wel aan gedacht maar alleen niet gedaan. De pH is van 5,8 naar 5,9 gegaan. Nou, dat vind ik dan ook wel best, niks aan doen zeggen we dan ook. Zal maar niks meer over Max voorspellen deze keer… Kan wel zeggen dat ze bij Mercedes een beetje valsspelen door steeds nieuwe motoren in hun auto’s te leggen. Maar goed, dat zijn natuurlijk mijn gedachten.

Oké lieve mensen, blijf gezond, een fijn weekend en tot volgende week. Geniet van de race zondag!

Jack 🖐🖐🖐

(advertentie)