(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Jacks kweekdagboek begon deze week zoals elke andere maar eindigde donderdag met een bezoek van twee agenten aan zijn deur. Jack is begrijpelijk genoeg enorm kwaad en teleurgesteld, maar het maakt hem ook strijdbaar. Hij zal zich richten op het verkrijgen van een medicinale uitzondering om te kweken voor eigen gebruik. Hier is daarom voorlopig het laatste kweekdagboek van Jack Laventura.

Zondag 5 februari

Zó, ondertussen is het zondag. Vandaag heb ik bij de grootste dame het topje eruit geknipt. Ik pakte een schaartje en toen was het, ‘knip en weg is het groeitopje’. Zo simpel kan het soms zijn. De andere drie Seriotica’s zijn er nu nog niet aan toe om getopt te worden maar voor einde van de week gaan ze er toch aan geloven. Ik wil ze nog voor het weekend in de bloei zetten.

Maandag 6 februari

Nou, de eerste dame heeft geen last van het toppen gehad, dus vandaag is de tweede aan de beurt. Weer met een schaartje knipt deze Jack de groeipunt eruit, en dan mag ook deze plant even herstellen. De twee overige plantjes komen ook snel aan de beurt.
Verder heb ik de laag groeiende zijtakjes alvast weggehaald. Die komen toch niet door het rek heen, dus kunnen we ze beter nu weghalen zodat ze daar geen energie aan verspillen maar hun groeikracht boven het rek spenderen.

Dinsdag 7 februari

Vandaag – je zult het niet geloven – maar de eerste Seriotica komt boven het rek uit, en daar word ik altijd blij van! Vanaf nu kan ik ze over het rek gaan begeleiden en vastbinden.

De energiemaatschappij zou morgen voor mijn stroom komen kijken. Daar zit ik al driekwart jaar op te wachten. …en ja hoor, ze komen morgen toch weer niet. Ik krijg daar toch wel een punthoofd van. Wisten jullie trouwens dat jullie ook gewoon voor 3-fasenstroom betalen, ook al heb je dat niet nodig? Goed, kunnen we weer maanden gaan zitten wachten.
Ik ga de bloeifase daarom ook maar vast deze week opstarten, want daar kunnen we natuurlijk niet mee wachten. Deze week zal ik trouwens ook maar eens met het water aan de gang. De plantjes mogen de komende week alvast één dagje van een hoge pH-waarde genieten zodat ze hun calcium en magnesium goed kunnen opnemen.

Woensdag 8 februari

Vandaag heb ik ook bij de laatste plant de top eruit geknipt, en dan kan ik van het weekend naar het 12/12 lichtschema overschakelen voor de bloei. Hopelijk gaan ze weer mooie bloemen maken. Ik stel het water verversen even uit tot morgenavond, ben vandaag een beetje moe. Wel nog even kijken hoe ze erbij staan, je ziet ze gewoon groeien waar je bij staat.

Donderdag 9 februari

Vandaag wilde ik zogezegd het water gaan doen maar om een uur of vier kreeg ik onverwachts bezoek van twee agenten. Uiteraard wegens een anonieme melding, pfff. Ja hoor, hier in de buurt lopen dus ook ratten rond. De rat in kwestie zal ongetwijfeld wel ergens hebben staan kijken, om te zien wat ze bij mij zouden aantreffen. Ik mag hopen dat de ongediertebestrijding het rattenprobleem hier snel gaat aanpakken.

Je begrijpt waarschijnlijk wel dat ik ontzettend boos en teleurgesteld ben, dus richt ik mijn woorden nu even aan de rat die mij verraadde. De agenten dachten zelf misschien ook wel een paar honderd planten in mijn kweekruimte aan te treffen. Hun ogen twinkelden al van geluk. “Yes, weer een grote jongen te pakken, net als afgelopen week toen het wel raak was”, zullen ze misschien gedacht hebben. Dat was natuurlijk ook jouw werk…

Maar helaas ratje, ik liet de dienders mijn kweekruimte zien; je vriendjes werden al opgewonden. Helaas voor jou stonden er maar vier kleine plantjes voor eigen medicinaal gebruik. Want zoals ik aan het begin van deze kweek al schreef, peins ik er net aan om mijn wiet te verkopen. Ik hoor jullie trouwens al denken, “waarom vraag je niet om een huiszoekingsbevel?”. Dat had ik kunnen doen maar zoals jullie weten heb ik ook twee kinderen en die zijn mij wat belangrijker dan mijn plantjes.

De agenten vonden het overigens ook erg triest dat een rat zoals jij ervoor zorgt dat iemands medicijnen worden afgepakt. Mijn kweekspullen hebben ze dan ook laten staan. Ik heb overigens ook gewoon een recept voor medicinale cannabis, alleen ben ik genoodzaakt om zelf te kweken omdat de wiet van de apotheek niet voldoende werking heeft. Daarbij heb ik nog nooit overlast veroorzaakt, bezoek gehad van de politie of verraden door een rat zoals jij.

Maar goed beste rat, ergens moet ik je dankbaar zijn. Nu kan ik er eindelijk werk van maken om met toestemming te gaan kweken 👍👍👍 Oeps, daar zul je wel van balen.

Oké beste lezers, jullie zijn dus nog niet van mij af. We komen terug, net als de vriendjes van die rat, want ze willen nog eens kijken om te zien of ik alles opgeruimd heb. Ja mensen, wees voorzichtig. En als je een rat tegenkomt trap die maar plat want aan ratten hebben we niets.

Verder wil ik jullie allemaal bedanken voor het lezen van mijn verhalen. Ook wil ik de mensen bedanken die het elke keer mogelijk maakten om me een kweek te laten doen. Ik dank tenslotte ook de redactie van CNNBS die de publicaties van mijn verslagen elke week weer mogelijk maakten. Bedankt ook voor de steun gisteren na het onverwachte bezoek van de agenten.

Tot een volgende keer, en dan hopelijk legaal.

Het spreekt voor zich dat wij van CNNBS alles zullen doen wat in onze mogelijkheid ligt, om Jack te helpen in zijn strijd voor een uitzondering voor de kweek van zijn medicijn. Alle tips en juridische informatie daarvoor zijn dan ook van harte welkom. Onze mailbox staat daarnaast natuurlijk ook open voor steunbetuigingen voor Jack. 

(advertentie)