(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Jack oogst zijn trichomen het liefst als ze amberkleurig zijn, en dat wilde deze keer niet erg lukken. Het heeft dan ook vijf maanden geduurd maar afgelopen donderdag zijn de Girl Scout Cookies dan toch eindelijk omgegaan. Ze waren ondertussen wel aan het einde van hun Latijn, net als Jack zelf trouwens na zijn grote verbouwing…

Zo beste mensen, het is alweer een tijd geleden sinds mijn laatste verslag. Zoals je misschien weet was het namelijk erg druk in huize Laventura in verband met een behoorlijke verbouwing. Gelukkig zit die er echter bijna op, op nog een paar dingetjes na die we zelf niet kunnen doen. Verbouwen en kinderen gaan jammer genoeg niet erg goed samen, hebben we ontdekt. Maar ja, niets aan te doen.

Door de drukte ben ik doodop geweest en heb ik de dames niet de aandacht kunnen geven die ze normaal gesproken van me gewend zijn. Als je dacht dat ik de Girl Scout Cookies allang geoogst had, dan heb je het mis. De trichomen wilden namelijk niet amberkleurig worden, en daar heb ik nu al zo lang op gewacht dat ik er inmiddels wel een beetje klaar mee ben.

In de hoop dat ze sneller zouden afrijpen heb ik de planten de laatste twee weken alleen maar water gegeven. Dat heeft echter niet mogen baten, ik heb duidelijk niet veel geluk deze kweek. Ik had dan ook maar besloten om de planten afgelopen donderdag om te leggen; er moest toch een keer een einde aan komen… De toppen zijn wel lekker dik geworden. Ze zitten bomvol met trichomen alleen niet in de kleur die ik wil. Ik hoop en verwacht eigenlijk wel dat ze lekker gaan smaken, en dat we er toch wel wat van gaan voelen.

Nu de warme dagen begonnen zijn loopt de luchtvochtigheid helaas ook weer omhoog. Ik heb nog geen rotte plekken kunnen ontdekken, en dat heb ik gelukkig zo kunnen houden. In totaal heeft deze kweek wel bijna vijf maanden geduurd! Ze hebben mijn geduld flink op de proef gesteld maar ik heb mijn oogstkoorts zo lang in bedwang kunnen houden. Dat is zeker niet goed voor mijn hoofd geweest, want daar is het nu een rommeltje. Maar dat komt vast wel weer goed als ik straks mijn rust weer krijg en de verbouwing helemaal klaar is. Ik ben het uiteten en de afhaalmaaltijden ook wel zat ondertussen, en verlang eigenlijk naar een ouderwetse zelf gekookte maaltijd.

Oké beste medekwekers, ik wens jullie een fijne zomer toe, en dat jullie buitenplantjes maar groot en gezond mogen worden en dikke toppen mogen krijgen. Ik ga weer een zomerstop houden en jullie horen weer van mij zodra ik denk dat het weer tijd word voor een nieuwe ronde.

Geniet ervan, dat doet Jack zelf namelijk ook 🌞😎🖐👍

Jack

(advertentie)