(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is weer vrijdag dus tijd voor een vers kweekdagboek van Jack. De griep is over, Max wint, Tropicanna Banana’s zijn toppen aan het produceren dus Jack is tevreden. Hoewel… er verschijnen ook wat paarse bladstelen hier en daar. Zelf denkt Jack dat dat komt door een teveel aan stikstof, dus verlaagt hij de EC-waarde met wat extra water.

22 oktober: Jaja het is weer weekend! Vandaag doe ik niets want het is weer raceweekend. Dat Max maar mag winnen zondag, de rest maakt niets uit. Nou ja, ben toch maar even snel wezen kijken hoe ze erbij staan. Tot nu toe nog goed, niks geks te zien.

23 oktober: Heb even snel het water gedaan en toen rap door naar de TV. Als ik maar niet in slaap val maar dat zal wel niet. Moet het toch weten als Max vooraan staat.

24 oktober: Vandaag gaat het laat worden; eerst de race. Max gaat winnen (hoop ik dan). Hij start in ieder geval op de eerste rij. Dan de plantjes doen voor we naar bed kunnen. Echt, wat gaat de tijd toch verrekte langzaam als je tot 21:00 uur moet wachten tot het gaat beginnen. Bij de Tropicanna Banana’s zijn de toppen zich aan het voorbereiden om hopelijk heel groot en dik te worden.

Yes! Max je flikt het mooi weer om te winnen. Het is alleen wat te laat om een feestje te vieren jammer genoeg. Snel het water doen en dan lekker naar m’n vrouwtje toe.

25 oktober: Pfff het valt niet mee de maandag. Moet nog een beetje bijkomen van het luie weekend hoor 😉 Vind het maar vies weer hier bij ons; snel de warmte van de lampen opzoeken. Het is immers ook weer maandag en dan weten jullie het wel, dat is de dag om het water te vervangen. Eigenlijk heb ik er geen zin in maar ja, wat moet dat moet. Als ik eenmaal bezig ben gaat het wel.

Vandaag ben ik ook begonnen met Green Sensation van Plagron. Op 80 liter water geef ik 80 ml Green Sensation mee. Daarbij gaat 60 ml A en 60 ml B hydrovoeding, eveneens van Plagron. De pH-waarde heb ik op 6,5 laten staan voor de CalMag, zoals gewoonlijk. Ben benieuwd hoe ze de Green Sensation gaan vinden.

Weer laat naar bed; na zaterdag ben ik een uurtje eerder klaar want de klok gaat terug en dan staat de tijd hetzelfde als in het hok. Die had ik al (of nog steeds) op wintertijd staan. Ik hou daar altijd rekening mee, dan kom ik nooit in de problemen want blijft mijn werkschema altijd hetzelfde.

26 oktober: Water weer naar 5,8 gebracht zodat de planten lekker hun voeding kunnen opnemen. De watertemperatuur is 19 graden, heerlijk zou ik zeggen! Ik zie wel steeds meer paarse bladsteeltjes. Zou dat de kou zijn als de lampen uit staan? Hmmmm, maar eens even aankijken komende dagen. Het plantje onder de LED balken van G-Tools is mooi aan het worden. Het rek is alleen niet helemaal vol helaas en niet alle takken zijn erboven uit gekomen. Het achterblijvertje word flinker en flinker. Verder heb ik de lamp een beetje hoger gehangen.

27 oktober: Zo, we zitten alweer op de helft van de week, wat gaat het toch snel! Vandaag zijn de stelen nog iets paarser en ik heb ook wat klauw blaadjes, die naar beneden krullen. Ik ga dus even mijn water aanpassen.
Ik gooi er 30 liter water in zonder voeding, pas de pH-waarde weer aan naar 5,8 en laat het rondgaan. Ik denk zelf dat ik een beetje een stikstof overschot heb. De EC-waarde zakt maar een beetje. Nou dan maar water uit de bakken en vers water in de waterton, en daar dan het water bij dat ik niet heb weggepompt. Nu zakt de EC gelukkig wat meer. Ze gaan maar even op dieet. Hoop dat het werkt; zo niet dan gaan we iets anders proberen.

28 oktober: Oh ja, voor ik het vergeet. We kregen de vraag van een lezer van mijn verslag, namelijk welke luchtpompen ik gebruik en of ze niet veel geluid maken.
Nou, ik heb er drie. Eentje is een Air Blow van het merk Super Fish, de tweede is een Silenta Pro 4800 van Velda en de derde is een kleintje en die is ook van Super Fish.

Alles maakt ook geluid, zelfs de luchtverplaatsing van de afzuiging naar buiten. Maar ik heb alles goed geïsoleerd en stoor mij er ook niet aan. Buiten hoor je niks en dat is het belangrijkste van het hele gebeuren. In mijn oude appartement waar ik op een zelfgemaakt zoldertje kweekte kwamen eens een aantal agenten over de vloer. Die hadden niks door terwijl ze eronder stonden haha! Was wel ff schrikken hoor, toen er ineens drie busjes voor de deur stonden. Dus mijn les was in het nieuwe hok alles goed te isoleren en er niet op bezuinigen. Dan horen ze niks en is de pakkans weer wat kleiner.

Oké, de plantjes doen hun ding en de paarse bladsteeltjes zijn gelukkig niet erger geworden. Heb dan ook de EC-waarde laten staan waar die op staat. De pH hou ik op 5,7 of 5,8. Nu maar hopen dat de vrouwen gaan herstellen en mooi dik worden.

Nou mensen, blijf gezond, een fijn weekend en tot volgende week. Dan weten we meer over het herstel van de plantjes 🖐🖐🖐

Jack

(advertentie)