(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is de vierde week van de daadwerkelijke bloei, en Jack worstelt nog steeds een beetje met pH-dalingen. Om dat te corrigeren haalt hij Cal/Mag en een heleboel water uit de kast. Hij is er tot diep in de nacht mee bezig deze week, maar dat lijkt wel vruchten af te werpen. Heerlijke Tropicanna Banana vruchten als het een beetje meezit…

5 november: Het is weer laat geworden want ik moest natuurlijk weer naar Max kijken, en daarna het water nog doen. De pH-waarde blijft omlaag schieten van 6,2 naar 5,6. Ik heb dat nog nooit eerder meegemaakt, en heb voor de verandering maar de pH+ erbij gepakt. Hoop dat ik daarmee wat eerder klaar ben. Maar nu eerst zorgen dat de pH-waarde voor vandaag bij elke plant hetzelfde is, dan zien we morgen wel weer verder.

6 november: Zó, Max staat er mooi voor, voor morgen. Hij gaat winnen zeg ik je nu, maar ja dat weten we morgenavond pas zeker. Ik zie dat de andere plantjes ook problemen gaan krijgen. “Ja Jack, dat is nu eenmaal zo, en daar is niets aan te veranderen.” Uithuilen en uitkijken naar de volgende kweek. Ik ben vandaag nog later dan gisteren; de dames houden mij wel bezig deze kweek niet normaal. We gaan er ook niet zoveel vanaf halen deze ronde helaas. Ik heb het vermoeden als ze niet snel gaan herstellen.

7 november: Yes! Max weer, eerste toppers zijn het! Nu snel naar de plantjes want het is weer later dan normaal gesproken. Echt, meiden wat doen jullie mij aan! Zo kom ik slaap tekort; en elke dag vroeg opstaan voor de kids. Het valt niet mee. Morgen weer vers water voor ze, dan kijken of mede kweekcollega de fles Cal/Mag al gevonden heeft, dan gaan we daar ook wat van in het water kiepen.

8 november: Water uit de bakken gepompt. Snel de Cal/Mag opgehaald; gelukkig had hij het gevonden. Eerst 30 ml Cal/Mag in het water kiepen. Daarna heb ik 30 ml Green Sensation aan het water toegevoegd en daarna 20 ml hydro A en B voeding van Plagron. De pH-waarde stellen we vandaag op 6,5 en dan hoop ik dat de Cal/Mag zijn werk gaat doen. Nu snel naar bed, het is weer diep in de nacht…

9 november: Pfff wat is dat voor een geluid s’ochtends naast m’n kussen? Oh ja dat is dus de wekker pfff… ben gebroken van deze zware nachten maar wat moet dat moet. Opstaan en vanavond hopelijk eerder naar bed want dit houdt deze Jack niet heel lang vol; we zijn geen 18 meer helaas.

Oké, water doen. De pH-waarde is wat gestegen, of ik heb geen geduld gehad met het afzuren. Vandaag gaan we net zolang door tot overal 5,8 in de bakken zit. Helaas duurt het ook erg lang voordat dat het geval is.

10 november: Ja, het gaat gelukkig weer de goede kant uit. Het plantje onder de 400 Watt LED van G-Tools is weer herstellende. “Hoe weet je dat Jack?” Nou beste lezers, ik zie dat ze de topontwikkeling weer heeft opgepakt om dikker te worden. Nu de andere 3 plantjes er ook bovenop zien te krijgen. We gaan het meemaken. Morgen eerst maar eens kijken wat de pH-waarde doet.

11 november: Ja, de pH stijgt weer zoals we dat gewend zijn. Van 5,8 naar 5,9. Dat gaan we vandaag gewoon weer op 5,8 zetten. Zó, de eerste avond dat ik klaar ben voordat de nieuwe dag begonnen is. Ik zie wel verbetering; de schade is hopelijk beperkt gebleven. Nu nog paar weekjes volhouden, zodat we over 2 weken het droogtentje kunnen gaan voorbereiden en opzetten.

Oké beste mensen, ik wens jullie een fijn weekend en dat Max maar weer mag winnen zondag.

Blijf gezond 🖐🖐🖐
Jack

(advertentie)