(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Vanaf deze week kun je op Discovery Plus weer genieten van de cannabis-avonturen van acteur Jim Belushi in het tweede seizoen van zijn show ‘Growing Belushi’. Ter gelegenheid van de nieuwe serie mocht de Amerikaan – die in de staat Oregon een eigen legale wietboerderij runt – opdraven bij Seth Meyers in de fameuze Late Night Show. Een prettig gesprek over wiet!

Het leven van wietboer Jim Belushi

‘Emmy Award-winning actor-turned-cannabis farmer’, zo wordt de 67-jarige Belushi inmiddels vaak aangekondigd als ie ergens opdraaft. Hoewel opdraven… het interview voor Late Night deed hij vanwege corona virtueel, zittend op een bankje bij zijn cannabisplantage.

Hoewel hij zichzelf niet omschrijft als een ‘stoner’, betekent dat niet dat hij niet snoept van de vruchten van zijn land. ‘I microdose. I do a little bit of Bhang chocolate, like 2.5 milligrams, to sleep at night’, vertelt Belushi onder meer. Dat is dus overdag voor de goede orde, de avonden besluit hij met ‘een beetje van mijn Cherry Pie’. Helpt goed tegen slapeloosheid en tegen angst, angst die de wietkweker heeft voor plagen en ongedierte – insecten en eekhoorns – die zijn geestverruimende gewassen bedreigen.

Wietzaden kopen in Colombia voor acteur Dan Aykroyd

We gaan niet alles verklappen over het interview, behalve nog dat Jim naar Colombia is gereisd om ‘legendarische wietzaden’ te kopen voor collega-acteur Dan Aykroyd. Inderdaad, dat is na het overlijden van Jim’s broer John Belushi veertig jaar geleden, de enige nog levende Blues Brother. Jim treedt sindsdien trouwens ook op als vervanger van zijn broer bij optredens van het legendarische filmduo…

(advertentie)