(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is zover: na één week in de droogtent zijn de Sneeze toppen van Dokter Groen droog genoeg. Onze kweekdokter gaat er even rustig voor zitten en knipt ze één voor één los. Natuurlijk onder het genot van een paar heerlijke eerste Sneeze joints. Oppot-, rook- en weegverslag coming up!

Ik zou deze week alweer nieuwe wietzaadjes laten ontkiemen maar dat is er nog niet van gekomen. Wat er wél van gekomen is – en dat duurt in huize Groen doorgaans toch wat langer dan een week – is het schoon knippen en oppotten van de Sneeze. Ik wás eigenlijk ook van plan om die nog wat langer te laten hangen, ware het niet dat ik er gistermorgen achter kwam dat de Sneeze toppen al droog genoeg waren.

Lekker droog

Eigenlijk heb ik liever dat mijn wiet wat langer en langzamer droogt maar dat heb ik helaas niet in de hand. De lage luchtvochtigheid van de winter zorgt er nu eenmaal voor dat zelfs mijn dikke Sneeze toppen al na een week droog waren. Dat wees een snelle knaktest in ieder geval uit. En mocht je nou denken: “wat de fuck is een knaktest?”, dan zal ik dat even uitleggen.
Met de knaktest kun je testen of hangende wiettoppen al droog genoeg zijn om in potten te kunnen stoppen. Buig daarvoor simpelweg een paar van de hangende takken om, om te zien wat er gebeurt. Knakken de takken met een duidelijk hoorbaar geluid, dan is de wiet droog genoeg. Buigen de takken om zonder te breken of te knakken, dan bevatten de toppen nog te veel vocht. Een eenvoudige test dus maar hij werkt prima.

Knippen en …blaadjes roken?

Tja, kun je het eigenlijk wel knippen noemen vraag ik me af? Eigenlijk was het meer het van de takken af knippen van de toppen dan blaadjes knippen. Het enige knipafval dat ik had zie je op het witte bord op de foto’s en zelfs daarvan heb ik de suikerblaadjes in een lekker jointje gedaan zoals je hieronder ziet.

Een joint met blaadjes? Jazeker, je moet Doe Maars Nederwiet zeker niet te serieus nemen want van blaadjes krijg je helemaal geen hoofdpijn. Klinkklare onzin om ze weg te gooien!

Een joint met blaadjes? Jazeker! Je moet Doe Maars Nederwiet wat mij betreft ook zeker niet te serieus nemen want van blaadjes krijg je totaal geen hoofdpijn. Klinkklare onzin om ze weg te gooien, en zeker de suikerblaadjes niet. Je kunt er heerlijke hasj van maken maar je kunt ze net zo goed oproken, ze smaken net zo lekker als toppen, en helemaal in een verdamper.

Zelfs schutbladeren zijn prima te roken trouwens. Ik vind het persoonlijk belachelijk dat je als kweker de bladeren van je wietplanten weggooit, en je wiet vervolgens met een tabaksvervanger mengt. Denk je nou werkelijk dat een of ander kruidenmengsel lekkerder smaakt dan de bladeren van de plant die je tóch al rookt? Ik zeg het je: zodra cannabis legaal is koop ik overal bladeren op en verkoop ik die als tabaksvervanger. Nou ja, bij wijze van spreken dan; al kan ik me geen betere tabaksvervanger bedenken.

De Sneeze is trouwens knetterstoned en heerlijk zoet kan ik je vertellen. De enorme lading trichomen zijn goed te voelen en te proeven. Alsof je bij je hoofd wordt gepakt en even flink door elkaar wordt geschud maar het effect is niet loom of zwaar. Eerder een tintelende high waarvan je lekker euforisch wordt. Ik heb me in ieder geval totaal niet slaperig gevoeld bij het knippen en oppotten.

Wat weegt dat?

En dan nog even de hamvraag beantwoorden inderdaad, want wat weegt dat? Vorige week schreef ik al dat ik uitging van mijn beste oogst en stiekem op meer dan 2 gram per Watt hoopte. Nou, dat eerste (mijn grootste oogst in de CNNBS G-Kit tot nu toe) is wel gelukt maar dat tweede niet. Ik hou het nog even spannend met de oogst in foto’s. Kom ik daarna bij je terug met de cijfers.

Rekenmachine bij de hand? Geen probleem, ik wel. Tel het gewicht van bovenstaande zakken wiet bij elkaar op dan kom je op 9,57 + 33,28 + 39,51 + 54,16 + 57,67 + 14,38 = 208,57 gram. Ik heb tijdens het knippen twee lekkere dikke pure joints gerookt, dus ik rond het totale oogstgewicht op 210 gram. De 150 Watt G-Bars verbruikt – duh – 150 Watt aan stroom, dus dat is een persoonlijk record van 1,4 gram per Watt!! Drie zakken met super compacte hoofdtoppen en nog eens drie zakken met eveneens mooie kleinere topjes.

Ik ben een blije kweekdokter, zoals je zult begrijpen. Mijn Auto Blancaneu zaadjes zijn inmiddels ook binnen, dus volgende week zal ik je een ontkiem-verhaal voorschotelen. Tot dan!

Dokter Groen

(advertentie)